چای اولانگ برای بدن چه فوایدی دارد

به گزارش بلاگ پو، چای اولانگ که به نام های اولونگ یا چای اولونگ هم شناخته می گردد، با قدمتی نزدیک به 400 سال، از انواع دمنوشهای پرطرفدار در آسیاست. خاستگاه اصلی این چای کشور چین است، در این مقاله با خواص چای اولانگ آشنا شوید.

چای اولانگ برای بدن چه فوایدی دارد

خواص چای اولانگ

1. بهبود مقدار قند خون و کنترل دیابتآنتی اکسیدان های پلی فنولی موجود در چای اولانگ به کاهش قند خون و مقدار انسولین در بدن یاری می نماید. ضمناً، حساسیت بدن به انسولین را افزایش می دهد. اما از آنجا که بر اساس بعضی مطالعات انجام گرفته معین شده است که کافئین موجود در چای می تواند نحوه کنترل قند خون در افراد دیابتی را تغییر دهد، توصیه می شود که قبل از مصرف این چای با پزشک خود مشورت کنید.

2. بهبود مسائل قلبی- عروقییکی از خواص چای اولانگ یاری به سلامت قلب است. مصرف مرتب و متعادل چای اولانگ به دلیل وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی، با کاستن از مقدار فشار خون و سطح کلسترول بد بدن، سلامت قلب را افزایش می دهد.

3. بهبود سوخت و ساز بدن و یاری به کاهش وزنترکیب پلی فنول و کافئین موجود در چای اولانگ، با افزایش سوخت وساز بدن، از مقدار جذب چربی موجود در رژیم غذایی می کاهد. از سوی دیگر آنتی اکسیدان های پلی فنولی این چای با فعال کردن آنزیم هایی خاص، نظیر لیپاز، عملکرد توده های چربی بدن را افزایش داده و چربی سوزی به نحو مؤثری انجام خواهد گرفت؛ بنابراین تا زمانی که چای اولانگ را به جای شکر یا دیگر شیرین کننده های مصنوعی با کمی عسل یا شربت افرا شیرین کنید، می تواند به نحو مؤثری به کاهش وزن شما یاری کند.

4. بهبود عملکرد مغزکافئین موجود در چای اولانگ می تواند با افزایش ترشح پیغام رسان عصبی نوراپی نفرین و دوپامین، حال روحی، مقدار توجه و به طور کلی عملکرد مغز را بهبود بخشد. افزایش کارایی مغز نیز به نوبه خود از بروز بیماری هایی نظیر آلزایمر، پیشگیری خواهد نمود و باعث بهبود عملکرد اجرایی، سرعت پردازش اطلاعات، حافظه و قدرت شناخت در فرد می شود.

از سوی دیگر اسیدآمینه تیانین موجود در چای اولانگ نیز در افزایش قدرت توجه و کاهش اضطراب بسیار مؤثر است. در تحقیقی معین شد، چای اولانگ که حاوی کافئین و تیانین است، تقریبا پس از 1 تا 2 ساعت مصرف می تواند هوشیاری و توجه فرد را افزایش دهد. بعلاوه پلی فنول های این چای، اثر آرامش بخشی روی بدن، به ویژه در 2 ساعت اول مصرف دارند.

جالب است بدانید از آنجا که چای اولانگ مانند قهوه، انرژی شما را بیش از مقدار بالا نمی برد، لذا بر دیگر نوشیدنی های انرژی زا ترجیح داده شده و مفیدتر از آنهاست!

5. اثر حفاظتی در برابر سرطانبه دلیل نوع فرایند تخمیر، سطح آنتی اکسیدان های موجود در چای اولانگ نسبت به چای سبز بیشتر است. دانشمندان معتقدند که آنتی اکسیدان های پلی فنولی موجود در چای اولانگ از جهش سلولی که موجب سرطان در بدن می شود، پیشگیری نموده و جلوی سرعت تقسیم سلول های سرطانی را می گیرند. به علاوه مانع از تشکیل ترکیبات نیتروز (که سرطان زا هستند) نیز می شوند. بر مبنای بعضی تحقیقات صورت گرفته، چای اولانگ می تواند در کاهش ریسک ابتلا به بعضی سرطان ها نظیر سرطان پوست، سرطان ریه، سرطان مری، سرطان لوزالمعده، سرطان کبد و سرطان کلون اثر حفاظتی قابل توجهی داشته باشد.

هر چند که تمام انواع آنتی اکسیدان ها برای سلامتی بدن مناسب هستند؛ اما ضروری است بدانید که فعالیت آنتی اکسیدانی پلی فنل ها قوی تر است. از این رو می توان چای اولانگ را یکی از موثرترین محصولات برای مبارزه با رادیکال های آزاد و پیشگیری از سرطان معرفی کرد.

6. یاری به استحکام استخوان هایکی دیگر از خواص چای اولانگ این است که آنتی اکسیدان موجود در این چای باعث تقویت ساختار استخوان می شود. از سوی دیگر تحقیقات صورت گرفته نشان می دهد از آنجا که برگ های این چای حاوی منیزیم و کلسیم هستند، مصرف طولانی مدت و البته متعادل آن منجر به تراکم مواد معدنی در استخوان ها می شود. تراکم مناسب استخوان، از شکستگی های استخوانی پیشگیری می نماید.

7. بهبود سلامت دهان و دندانآنتی اکسیدان موجود در چای اولانگ دندان ها را در مقابل پوسیدگی محافظت می نماید و فلوراید آن نیز جلوی ایجاد پلاک دندان و پوسیدگی دندان را می گیرد. ضمناً، موجب تقویت مینای دندان نیز می شود.

8. بهبود سطح سلامت پوستطبق تحقیقات صورت گرفته، پلی فنل های آنتی اکسیدانی موجود در چای اولانگ به عنوان ترکیبات ضدحساسیت عمل می کنند و برای تسکین مسائل پوستی مانند دراماتیت، اگزما، خارش های پوستی و ... مناسب هستند. در واقع می توان گفت این چای با کاهش تنش موجود در بدن، حساسیت های پوستی را درمان می نماید. بعلاوه در درمان آکنه، جوش، چین و چروک و دیگر علائم پیری (مانند لکه های پیری) بسیار مؤثر است و سرعت فرایند پیری پوست را به طور قابل توجهی کاهش می دهد. برای نتیجه گیری بهتر می توانید علاوه بر نوشیدن آن، چای کیسه ای را در آب خیسانده و صبح ها صورت خود را با آن پاک کنید.

9. یاری به دفع رادیکال های آزاد بدنرادیکال های آزاد موجود در بدن بسیار مضر هستند و باعث به وجود آمدن فرایند فرسایشی در بدن و در نتیجه ابتلا به بیماری هایی نظیر سرطان، دیابت، سکته مغزی، روماتیسم مفصلی، تصلب شرایین و ... می گردند. در این مورد هم این ترکیبات پلی فنلی موجود در چای اولانگ هستند که به عنوان آنتی اکسیدان وارد عمل شده و موجب از بین بردن رادیکال های آزاد می شوند.

10. تسهیل گوارشاگر از بعضی مسائل گوارشی رنج می برید و به کافئین حساسیت ندارید، مصرف چای اولانگ می تواند گزینه خوبی برای شما باشد، زیرا این چای مجاری گوارشی را قلیایی می نماید و التهاب آن را در کسانی که مشکل ترش کردن یا زخم معده دارند کاهش می دهد. از دیگر خواص چای اولانگ، خاصیت ضدعفونی کنندگی است که می تواند باکتری های بیماری زای معده و روده را از بین برده و با بهبود عملکرد هضم غذا، معده شما را آرام کند.

11. سلامت موهمان طور که گفته شد چای اولانگ سرشار از آنتی اکسیدان هاست و شستن مو با آن، می تواند به جلوگیری از ریزش مو یاری کند. بعلاوه این چای باعث افزایش ضخامت، درخشندگی و نرمی بافت مو می شود.

12. تقویت سیستم ایمنی بدنفلاونوئید های آنتی اکسیدانی موجود در چای اولانگ از تخریب سلولی جلوگیری می کنند. فراوری پروتئین های ضدباکتریایی در کسانی که چای اولانگ می نوشند، بسیار بیشتر است و این به معنای یک دستگاه ایمنی قوی است که به سرعت به عفونت ها پاسخ داده و از ابتلا به سرماخوردگی پیشگیری می نماید.

زمان و مقدار مصرف چای اولانگدقت داشته باشید که طبیعت چای اولانگ سرد است و نوشیدن بیش از دو فنجان از آن در طول روز، توصیه نمی شود. بنابراین بهتر است یکی را صبح ناشتا (30 دقیقه قبل از صبحانه) و یکی را 30 دقیقه قبل یا بعد از وعده ناهار بنوشید.

طرز تهیه چای اولانگ به چند روش مختلف

1. دم کردن چای اولانگ بدون افزودنیبهترین روش برای تهیه چای اولانگ این است که 3 گرم از برگ های خشک شده آن را در 200 میلی لیتر آب داغ (80 درجه سانتیگراد) بریزید و برای 5 تا 10 دقیقه بگذارید تا دم بکشد. دقت کنید که آب نباید بجوشد. خیساندن چای به مدت 3 دقیقه در آب 90 درجه سانتیگراد (بدون جوشاندن) نیز می تواند بیشترین حد آنتی اکسیدان را حفظ کند.

2. لیموناد چای سرد اولانگبرای این منظور به 6 فنجان آب، 6 عدد چای کیسه ای اولانگ و یک چهارم فنجان آب لیموی تازه احتیاج است. چای های کیسه ای را به مدت 5 دقیقه در آب گرم گذاشته و سپس آن ها را بیرون آورده و آبلیمو را اضافه کنید. چای را چند ساعتی در یخچال بگذارید تا کاملا سرد شود، در هنگام سرو می توانید از چند تکه یخ نیز بهره ببرید.

3. چای اولانگ هلو6 فنجان آب، 4 عدد چای کیسه ای اولونگ و 2 عدد هلوی پوست گرفته و خرد شده را فراهم کنید. چای های کیسه ای را به مدت 5 دقیقه در آب گرم بگذارید وسپس کیسه ها را بیرون آورده و چای را به مدت 1 تا 2 ساعت در یخچال قرار دهید. هلو ها را در غذاساز بریزید تا به صورت پوره درآید. آن را به چای خنک شده اضافه نموده و خوب هم بزنید. در هنگام سرو می توانید این چای را با یخ بنوشید و یا بنا بر ذائقه خود، مقدار هلو را اضافه کنید.

بعلاوه چای اولانگ را می توان با چای سفید، جینسینگ و گل رز ترکیب و با آن ها دمنوش گیاهی تهیه کرد.

فرایند فراوری چای اولانگدر حقیقت تمام چای ها مانند چای سبز، چای سیاه و چای اولانگ از برگ های گیاهی همیشه سبز و گرمسیری به نام کاملیا سیننسیس تهیه می شود و اگر از گیاه دیگری باشند دیگر به آن ها عنوان چای اطلاق نمی شود. چیزی که میان این سه نوع چای تفاوت ایجاد می نماید، فرایند فراوری آنهاست و این باعث می شود که هر کدام دارای طعم و خاصیت های متفاوتی باشند.

برگ تمام چای ها در هنگام برداشت، سبز رنگ بوده و حاوی آنزیم های خاصی هستند که بر اثر حرارت تماشا، نوعی واکنش شیمیایی به نام اکسیداسیون در آن ها رخ می دهد. پس از فرایند حرارت دهی برگ های سبز چای و اکسیداسیون، برگ ها باید خشک شوند، که به دلیل از بین رفتن ساختار سلولی، برگ ها پیچ می خورند. این همان چای سبز است. اما در صورتی که برگ های چای در موقعیت کنترل شده ای محافظت شوند تا دوباره اکسیداسیون صورت گیرد، این برگ ها شکسته یا پیچ خورده نمی شوند و ساختار سلولی آن ها دست نخورده باقی می ماند و ما چای اولانگ را خواهیم داشت. رنگ برگ های خشک چای اولانگ بین سبز تا قهوه ای تیره است. این در حالی است که برای تهیه چای سیاه فرایند اکسیداسیون تا جایی ادامه پیدا می نماید که رنگ برگ های سبز چای به رنگ سیاه تغییر یابد. در نمودار زیر فرایند اکسیداسیون به خوبی تشریح شده است.

بنابراین می توان چای اولانگ را چایی نیمه تخمیر شده و محصولی مابین چای سبز تخمیر نشده و چای سیاه بسیار تخمیر شده دانست. چای اولانگ هم به صورت سرد و هم به صورت گرم قابل استفاده است و با توجه به خواص چای اولانگ و عطر و بوی دلپذیر آن، می توان گفت این چای یکی از خوش طعم ترین و مفیدترین چای ها محسوب می شود.

ارزش غذایی چای اولانگیک فنجان چای اولانگ تقریبا حاوی این مواد معدنی است:

بعلاوه این چای مانند چای سبز، سرشار از از ترکیبات پلی فنلی است که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و می توان گفت این خاصیت آنتی اکسیدانی به دلیل فرایند طولانی تر تخمیر، بیش از چای سبز است.

نکته آخربهتر است در تهیه انواع چای ها و دمنوش ها کاملا دقت کنید و در صورتی که می خواهید این چای را به صورت باز و غیر بسته بندی تهیه کنید، آن را از عطاری های معتبر خریداری کنید.

مصرف بیش از حد چای اولانگ به دلیل وجود ترکیبات کافئین و تئوفیلین، تئوبرومین -که عملکردی مشابه کافئین دارند- می تواند موجبات تحریک سیستم عصبی بدن و بروز حالاتی نظیر اضطراب، سردرد، بی خوابی، تپش قلب نامنظم و در بعضی مواقع فشار خون بالا را فراهم آورد. بنابراین با توجه به اینکه ممکن است در طول روز منابع دیگری از کافئین نظیر قهوه و یا نوشیدنی های انرژی زا و گازدار مصرف شود، همیشه باید در مصرف هرگونه چای، اعتدال را رعایت کرد. به علاوه زنان باردار، زنان شیرده و یا کسانی که به بیماری های جدی مبتلا هستند نیز قبل از مصرف ضروری است حتما باید با پزشک معالج خود مشورت کنند.

منبع: سایت ستاره

abanhome.com: بازسازی ساختمان | برای اجرای یک طرح بازسازی مقرون به صرفه با کارشناسان گروه ساختمانی آبان مشورت کنید

منبع: راسخون
انتشار: 30 آبان 1400 بروزرسانی: 30 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 56499

به "چای اولانگ برای بدن چه فوایدی دارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چای اولانگ برای بدن چه فوایدی دارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید