افزایش فراوری زیتون در امسال

به گزارش بلاگ پو، مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی از افزایش فراوری این محصول در امسال اطلاع داد و گفت: با افزایش تعرفه واردات روغن زیتون درصددیم فراوری روغن زیتون را افزایش دهیم و این بخش نیز ضریب خودکفایی ارتقا پیدا کند.

افزایش فراوری زیتون در امسال

به گزارش خبرنگاران، سالانه حدود 90 هزار تن زیتون در کشور فراوری می گردد که بخش عمده آن به زیتون کنسروی تبدیل گردیده و بخشی دیگر برای استحصال روغن برداشت می گردد که با توجه به پایین بودن میزان برداشت زیتون روغنی، فراوری روغن زیتون در کشور با کمبود روبرو بوده و سالانه حدود هشت تا 10 هزار تن به واردات این محصول احتیاج داریم.

رحمت الله پریچهر - مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی - با تاکید بر این که افزایش فراوری و مصرف روغن زیتون جزو اولویت های وزارت جهاد کشاورزی است، اظهار کرد: سطح زیر کشت باغات بالغ بر 87 هزار هکتار در 26 استان بوده که پیش بینی می کنیم میزان فراوری زیتون در امسال به بیش از 90 هزار تن برسد و استان هایی مانند زنجان، قزوین، گیلان، فارس، سمنان و گلستان مهم ترین مراکز فراوری زیتون کشور محسوب می شوند.

وی اضافه کرد: افزایش بهره وری عوامل فراوری برای بالابردن عملکرد در واحد سطح و فراوری روغن زیتون سیاست راهبردی دفتر زیتون وزارت جهاد کشاورزی در امسال است؛ بنابراین هرس، آبیاری مناسب، تغذیه عناصر پرمصرف و کم مصرف، مدیریت تلفیقی مبارزه با آفات، افزایش مکانیزاسیون در باغات زیتون و غیره از روش های عملی، دستیابی به این هدف است.

مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که بیمه پایه و بیمه ترجیحی باغات زیتونم با همکاری صندوق بیمه محصولات کشاورزی در دستور کار قرار گرفته است، گفت: حمایت از فراوری همواره در وزارت جهاد کشاورزی هدف اصلی و اولویت اول است. همچنین فعالیت های ویژه در زمینه توسعه باغ های نیمه متراکم و متراکم در مناطق مستعد از نظر اقلیمی در کنار تکثیر ارقام امیدبخش زیتون مناسب اقلیم های متنوع کشور در برنامه امسال قرار گرفته است.

پریچهر ادامه داد: با توجه به پتانسیل ارقام تجاری زیتون برای فراوری بیش از پنج تن در هکتار و وجود فراوری کنندگان توانمند و نمونه، باشگاه فراوریکنندگان زیتون 5+ در حال شکل گیری بوده تا از تجارب آنها در افزایش فراوری و مرکز باغداران با عملکرد کمتر استفاده گردد، همچنین برای استفاده از خرد جمعی و بهره مندی از دانش، اندیشه و تجارب، بخش خصوصی، موسسات تحقیقات آموزشی، دانشگاه ها، باغداران پیشرو و مشارکت همه زیرنفعان کمیته فنی - مشورتی زیتون اولین نشست برای آنالیز چالش های پیش رو و ارائه راهکارهای علمی و عملی به زودی برگزار خواهد شد.

وی اظهار کرد: از همه فراوری کنندگان درخواست کردیم تا میزان فراوری روغن را در مقایسه با کنسرو زیتون افزایش داده تا در این شرایط خاص به تامین بخشی از روغن خوراکی کشور کمک نموده و سلامت جامعه بهبود پیدا کند. از سویی دیگر توجه به ارزش دارویی، ویژگی های بهداشتی و آرایشی حاصل از زیتون و فراوری بن سای زیتون به عنوان یک گیاه زیستی و چشم نواز و همیشه سبز از دیگر مواردی است که مدنظر بوده و به زودی شاهد تحولات جدیدی در این زمینه خواهیم بود.

مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی گفت: آموزش های تحت وب برای گسترش دانش بهره برداران و کارشناسان شکل گرفته و پس از اجرای آموزش تاثیر محیط بر روغن زیتون، آموزش تغذیه باغات زیتون برای اقتصادی کردن فراوری در نیمه دوم شهریورماه امسال اجرایی خواهد شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 23 آبان 1397 بروزرسانی: 27 فروردین 1399 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 1133

به "افزایش فراوری زیتون در امسال" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افزایش فراوری زیتون در امسال"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید