با قدیمی ترین سازه های دنیا آشنا شوید (قسمت دوم)

به گزارش بلاگ پو، سازه های قدیمی زیادی در جهان وجود دارد که بعضی تا حدودی تخریب و بعضی به برترین شکل ممکن محافظت شده اند که از آن میان می توان به نیوگرنج در ایرلند، اسکارا بری در اسکاتلند و گوبکلی تپه در ترکیه اشاره نمود.

با قدیمی ترین سازه های دنیا آشنا شوید (قسمت دوم)

سازه های متعددی در طول تاریخ در اقصی نقاط دنیا ساخته شده است که به علت مهارت مهندسی و معماری و فقدان اولیه ترین وسایل ساخت و ساز، جزو بهترین و قدیمی ترین ساختمان های روی زمین به حساب می آیند. هر یک از این ساختمان های تاریخی به نحوی باعث حیرت و شگفتی هر بیننده ای می شود، به همین علت در اینجا قصد داریم تعدادی از آنها را به شما معرفی کنیم.

1. نیوگرنج، ایرلند

آرامگاه دالان دار دایره ای شگفت انگیز نیوگرنج (Newgrange) بیش از 5 هزار سال قبل در ایرلند ساخته شده است. می توان حدس زد که هدف از ساخت چنین بنایی، معنویت، زندگی پس از مرک و الوهیت Boyne بوده است. در هر صورت خورشید، در موضوع باورهای مذهبی مردم آن موقع قرار داشته و دالان (راهرو) آن با دقت حیرت آوری ساخته شده است به طوری که راستا منتهی به اتاق قبر در درون نیوگرنج دقیقا با نقطه ای از افق شرقی که خورشید اولین بار در انقلاب زمستانی اواسط دسامبر، خود را نشان داد، همتراز است.

2. اسکارا بری، اورکنی، اسکاتلند

محوطه های پیش از تاریخ بخشی از تجربه سفر به اورکنی در اسکاتلند به شمار میرود. اورکنی شامل 20 جزیره مسکونی و 50 جزیره کوچک است که در 16 کیلومتری ساحل شمالی اسکاتلند واقع شده است و بسیاری از شهرها و پرستشگاه های باستانی در آن به چشم می خورد، اما مهم ترین آنها، در غرب جزیره مین لند قرار گرفته است که شامل دو دایره سنگی، یک آرامگاه و روستای پیش از تاریخ اسکارا بری (Skara Brae) است که به ثبت میراث دنیای یونسکو رسیده است. قدمت این روستا به 3180 سال قبل از میلاد می رسد.

3. پنتره ایفان، ولز

بزرگ ترین و محافظت شده ترین آرامگاه دوران نوسنگی در تپه های پرسلی (Preseli Hills) در ولز قرار گرفته است. این محوطه مملو از قلعه، سنگ قبر، دایره های سنگی، سنگ قبرهای cromlechs (یک سنگ مسطح به صورت افقی روی چند سنگ عمودی قرار می گیرد)، اتاق تدفین و قبرهای تپه ای است و ظاهرا مجموعه ای از آثار تاریخی و پیش از تاریخ را در خود جای داده است. اثر تاریخی پنتره ایفان (Pentre Ifan) که قدمت آن به 3500 سال قبل از میلاد برمی شود، یک دلمن (گورهایی که سنگ قبر آن شامل یک تخته سنگ افقی روی تعدادی سنگ عمومی بود) است که سنگ افقی آن 5 متر طول و وزنی بیشتر از 17 تن دارد.

4. وست کنت لانگ بارو، انگلیس

استون هنج (Stonehenge) در انگلیس در فاصله سال های 3000 تا 2000 قبل از میلاد ساخته شد، هر چند در مقایسه با اثر تاریخی وست کنت لانگ بارو (West Kennet Long Barrow)، خیلی جدیدتر است زیرا این مقبره نوسنگی در 3650 سال قبل از میلاد ساخته شده و شواهدی مبنی بر دفن بیش از 40 جسد دراین مکان پیدا شده است.

5. گانتیجا، مالت

گانتیجا (Ggantija)، در جزیره گوزو (Gozo) در بیرون مالت کشف شد و دو معبد سنگی بسیار بزرگ دارد که مردم محلی معتقدند آنها را غول ها ساخته اند. این سازه های سنگی غول پیکر متعلق 5500 سال قبل هستند، در نتیجه قدمت آنها 1000 سال قدیمی تر از استون هیج است و به خاطر رشد گل های وحشی، باشکوه تر و زیباتر شده اند.

6. Knap of Howar، اسکاتلند

قدیمی ترین سازه به جا مانده در بریتانیا، مزرعه نوسنگی Knap of Howar در جزیره پاپا وستری (Papa Westray) در اورکنی است که 3700 سال قبل از میلاد ساخته شد. دیوارهای این مزرعه ارتفاعی معادل 1/6 متر دارد و ساختار سنگی آن همچنان دست نخورده به جای مانده است. شواهد نشان می دهد که اینجا محلی برای نگهداری گوسفند، خوک و گاو، پرورش جو و گندم بوده است.

7. Monte dAccoddi، ساردینیا

آثار باستانی متعددی در ساردینیا وجود دارد به طوری که بیش از 7000 برج سنگی در آن به چشم می خورد. اثر باستانی مونته داکودی قدیمی ترین سازه این جزیره محسوب می شود که در 4000 تا 3650 قبل از میلاد ساخته شد و یک پلتفرم ذوزنقه ای دارد که احتمالا یک معبد روباز بوده است.

8. کرن بارننز، فرانسه

تعدادی مقبره پیش از تاریخ در فرانسه وجود دارد که قدیمی ترین آنها، اثر باستانی کارین بارننز (Cairn of Barnenez) واقع در منطقه فینیستر است که قدمت آن به 4850 سال قبل از میلاد می رسد. این سازه که پارتنون پیش از تاریخ نامگذاری شده است، 172 متر طول، 25 متر عرض و 8 متر ارتفاع دارد. اگر به ساختار سرپوشیده ساخته دست انسان که به عنوان سرپناه مورد استفاده قرار می گیرد و حداقل یک ورودی دارد، ساختمان بگوییم، می توان این سازه را قدیمی ترین ساختمان روی زمین به شمار آورد.

9. گوبکلی تپه، ترکیه

گوبکلی تپه (Göbekli Tepe) حدود 9000 سال قبل از میلاد در ترکیه ساخته شد و قدیمی ترین سازه مذهبی شناخته شده به دست انسان محسوب می شود. قدمت این مکان خیلی قدیمی تر از استون هیج است و به قبل از زمان کشف فلزات، سفال یا حتی چرخ می رسد. گفته ها حاکی از دو دوره مراسم مذهبی است که در تاریخی بین هزاره های دهم تا هشتم پیش از میلاد استفاده می شده است. در طی اولین مرحله (نوسنگی پیش از سفال A)، دایره های عظیمی از ستون های T شکل سنگی ساخته شدند که با ظرافت زیادی به شکل روباه، پرنده، خرس و مار و حتی کمربند و لنگ حجاری شده بودند. امروزه بیش از 200 ستون به وسیله آنالیز های ژئوفیزیکی شناخته شده اند که هر ستون معمولاً تا 6 متر ارتفاع و بین 7 و 10 تن وزن دارد. این ستون ها بعلاوه در فاز دوم (نوسنگی پیش از سفال B) به بندگاه هایی مجهز شده بودند که بستر سنگ را قطع می کردند.

یافته های بیشتر نشان می دهد، زمانی که این محوطه های سنگی ساخته می شدند، درون آن ها با خاک، سنگ و استخوان حیوانات پر می شد. در طی قرن ها، بعلاوه سازه های جدیدی در بالای خاکریز مصنوعی ساخته شد. مخروبه های این سازه ها شامل ده ها هزار استخوان شکسته حیوانات از جمله غزال ها و نیاگاو ها (گونه ای گاو وحشی که امروزه نسلش منقرض شده) است.

10. غار تئوپترا، یونان

طبق بعضی برآوردها، دیوار سنگی که در ورودی غار تئوپترا (Theopetras Cave) در متئورا یونان قرار گرفته است به عنوان قدیمی ترین سازه دنیا به شمار میرود زیرا قدمت آن به 21 هزار سال قبل از میلاد می رسد. دانشمندان معتقدند این سازه احتمالا 23 هزار سال قدمت دارد و برای حفاظت در مقابل باد ساخته شده است، که منطقی به نظر می رسد.

منبع: کجارو / The Daily Telegraph
انتشار: 19 فروردین 1401 بروزرسانی: 19 فروردین 1401 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 60458

به "با قدیمی ترین سازه های دنیا آشنا شوید (قسمت دوم)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با قدیمی ترین سازه های دنیا آشنا شوید (قسمت دوم)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید