راهنمای فوکوس در دوربین های دیجیتال: از انتخاب نقاط تا حالت های پیشرفته

به گزارش بلاگ پو، فوکوس، یکی از مهم‌ترین عناصر عکاسی است که نقشی تعیین‌کننده در وضوح و کیفیت تصاویر شما ایفا می‌کند. تسلط بر تنظیمات فوکوس دوربین، به ویژه در دوربین‌های دیجیتال، می‌تواند تجربه عکاسی شما را به سطحی حرفه‌ای‌تر ارتقا دهد. دنیای دوربین‌های دیجیتال با امکانات متنوع و قابلیت‌های پیشرفته خود، فرصت‌های بی‌پایانی برای ثبت تصاویر خلاقانه و باکیفیت فراهم کرده است. از فوکوس دستی تا حالت‌های اتوماتیک پیچیده، هر یک از این تنظیمات به شما کمک می‌کنند تا بسته به نوع سوژه و شرایط عکاسی، بهترین نتیجه ممکن را به دست آورید. در این مقاله با نگاهی دقیق به حالت‌های فوکوس و کاربردهای آنها، شما را برای بهره‌گیری بهینه از قابلیت‌های دوربین دیجیتال همراهی می‌کنیم.

راهنمای فوکوس در دوربین های دیجیتال: از انتخاب نقاط تا حالت های پیشرفته

برای دریافت مشاوره و خدمات تخصصی گردشگری و سفر به سراسر دنیا با bestcanadatours.com مجری مستقیم تورهای مسافرتی و گردشگری همراه باشید.

عکاسی. هنر دیدن. هنری که از روز اول پیدایش اش پیوندی جدایی ناپذیر با فناوری و علم داشته است. البته در عکاسی، بدون دانش حداقلی از فناوری به کار رفته در دوربین و چاپ، نمی توان به بالاترین سطح این هنر رسید. لزوم تسلط بر تمام توانایی های دوربین پس از انقلاب دیجیتال و هجوم فناوری های پیشرفته و مفید دوچندان شده است. با خبرنگاران همراه باشید تا در چند مقاله پیوسته با دوربین دیجیتال و اصولی پایه ای عکاسی دیجیتال آشنا شویم.

حالت های فوکوس

وقتی که در چشمی دوربینتان نگاه نموده و دکمه شاتر را تا نیمه فشار می دهید، چندین نقطه فکوس را می بینید که پس از رسیدن به فکوس مناسب چشمک می زنند. بسته به مدل و کارخانه سازنده دوربینتان ممکن است یک صدای بیپ نیز بشنوید. این نشانه ها برای این طراحی شده اند که به شما در جهت ثبت تصاویر واضح و شارپ یاری نمایند. هرچند اگر در حالت های پایه ای تنظیمات دوربین (حالت های عکاسی اسپرت، عکاسی منظره، عکاسی پرتره،...) عکاسی می کنید، خود دوربین به صورت اتوماتیک نقاط فکوس را برای شما انتخاب نموده و از این نقاط برای فکوس بر روی نقاطی که فکر می نماید شما می خواهید، استفاده می نماید. معمولا این نقاط نزدیک ترین نقاط به شما هستند. نقاطی اصلا نمی خواستید رو آن ها فکوس کنید!

نقاط توجه یا Point of interest

در هر حال یکی از مزیت های بی شمار استفاده از دوربین DSLR انتخاب جایی از تصویر که می خواهید روی آن فکوس گردد با استفاده از انتخاب نقاط فکوس اتوماتیک به صورت دستی است. این مساله بدین معنی است که برای مثال وقتی درحال عکاسی از یک پرتره هستید، می توانید روی چشم به صورت اتوماتیک فوکوس کنید هرچند چشم در مرکز تصویر نباشد.

تعداد نقاط فوکوس از دوربینی به دوربین دیگر متفاوت است. برای مثال این تعداد دوربین های کانن به این صورت است: 1200D تعداد 9نقطه.760D و 70D تعداد 19 نقطه. 7Dm2 تعداد 61 نقطه. 5Dm3 و D1X تعداد 51 نقطه.

کنترل فوکوس

حال با استفاده از دکمه چرخشی بالای دوربین یا دکمه های جهت پشت دوربینتان نقطه ای که مدنظرتان است را هایلایت کنید. سپس دکمه شاتر را تا نیمه بفشارید و پس از قفل شدن فکوس عکستان را بگیرید. مترجم: معمولا در دوربین های کمی جدید تر می توانید این نقاط را بر روی نمایشگر دوربین پس از انتخاب با دکمه OK یا Set تایید کنید.

فوکوس اتوماتیک تک نقطه ای یا One Shot AF

این حالت بیشترین کاربرد را در عکاسی پرتره دارد. یا البته هر سوژه ای که نسبتا ساکن و بی حرکت است. این حالت به شما اجازه می دهد یک نقطه را به صورت دستی برای فکوس اتوماتیک انتخاب کنید. در حالت پیش فرض تمامی دوربین ها نقطه انتخاب شده همان نقطه مرکزی است که البته همواره دقیق ترین نقطه نیز می باشد.

فوکوس اتوماتیک منطقه داینامیک Dynamic Area AF

این حالت بهترین حالت برای فکوس بر روی اجسام متحرک است. مخصوصا اگز سرعت سوژه بالا باشد یا به صورت نا منظم حرکت کند. بعضی از دوربین ها بیش از 50 نقطه فکوس اتوماتیک دارند. شما یکی را انتخاب می کنید ولی اگر سوژه از آن نقطه کنار رفت، دوربین بر نقطه فکوس مجاور نقطه انتخاب شده فکوس می نماید.

فوکوس تک فرمان یک عکسی یا Single Servo/One Shot

این حالت پرکاربردترین حالت فکوس اتوماتیک در دوربین است. تنها کاری که ضروری است انجام دهید این است که دوربین را به سمت سوژه بگیرید، دکمه شاتر را تا نیمه فشار دهید و لنز بر روی نقطه مد نظر فکوس می نماید. تا زمانی که دکمه شاتر را تا نیمه نگه داشته اید به طور قاطعی نقطه فوکوس بر روی جایی از سوژه که فکوس نموده اید قفل می ماند. با این کار شما می توانید کادر را تغییر دهید ولی نقطه مورد نظر همچنان فکوس می ماند. شما فقط زمانی که فکوس قفل است می توانید عکس بگیرید البته در منوی تنظیمات می توانید این موضوع را تغییر دهید.

فوکوس چند فرمان پیوسته یا Continuous /Al Servo

این حالت مناسب اجسام در حرکت است. مثل سوژه ها در زمان عکاسی ورزشی و حیات وحش. تفاوت اصلی این حالت و حالت قبلی در این است که اینجا لنز دائما بر روی نقطه مد نظر فکوس می نماید.(در حالت قبلی یک بار فکوس می کرد و بر روی آن قفل می ماند). سیستم فکوس اتوماتیک سوژه را ردیابی می نماید تا اطمینان حاصل گردد در تصاویر گرفته شده همواره واضح است. در حالت پیش فرض این سیستم چه سوژه در فوکوس باشد و چه نباشد عکس گرفته می گردد. البته این حالت محدودیت هایی نیز دارد. برای مثال در زمان عکاسی از اتومبیل رانی اگر اتومبیل با سرعت بیشتری از سرعت تغییر فکوس به سمت شما بیاید، دوربین در فوکوس کردن کم می آورد. اگر این رخ داد بهتر است بر روی حالت Single Servo بروید و بر روی نقطه مد نظر پیش-فوکوس کنید. مقاله مرتبط: 60 ترفند فوق العاده در عکاسی که جای دیگری نشنیده اید (قسمت نهم)

حالت انتخاب اتوماتیک فرمان یا Auto-Select/Al Focus

در این حالت فکوس اتوماتیک، دوربین تشخیص می دهد که آیا سوژه حرکت می نماید یا ساکن است. سپس خودش بین حالت One Shot و Continuous انتخاب می نماید.

حالت دستی یا Manual

عکاسی در نور کم، سوژه هایی مسطح و صیقلی وعکاسی از پشت شیشه همه حالت هایی هستند که گران ترین لنز ها نیز از فوکوس در آنها باز می ماندد. تمامی فوکوس های اتوماتیک از فکوس بر روی لبه ها عاجزند. در این حالت ها به سادگی دوربین را بر روی فوکوس دستی بگذارید (معمولا دکمه ای برای آن روی لنز وجود دارد- م)، رینگ فکوس روی لنز را آنقدر بچرخانید تا نقطه مد نظر واضح گردد و عکس بگیرید.

حالت هایی شاتر زنی یا Drive Mode

شاتر زنی تک عکسی یا Single-Frame Shooting

دوربین با هر بار که دکمه شاتر را می فشارید یک عکس می گیرد. این بهترین حالت برای عکاسی از سوژه های ساکن مثل منظره یا پرتره است. زمانی که احتیاجی نیست تعداد زیادی عکس بگیرید تا یکی از آنها لحظه زودگذر و موقتی را ثبت کند.

عکاسی پیاپی یا Continuous Shooting

در این حالت تا زمانی که دکمه شاتر را نگه داشته اید، دوربینتان با بیشترین نرخ ممکن به صورتی مسلسلی و پشت سرهم عکاسی می نماید. این حالت برای عکاسی ورزشی () مناسب است. البته برای این کار احتیاج به کارت حافظه ای پر سرعت دارید تا همه عکس ها به سرعت و پشت سر هم بر روی آن ذخیر شوند.

تایمر(Self-Timer)

با دو انتخاب بین 2 یا 10 ثانیه، بر روی تایمر اتوماتیک دوربین خودش پس از زمان معین شده عکس می گیرد. برای مثال زمانی که بر روی سه پایه است و می خواهید از خودتان عکس بگیرید. این حالت همچنین برای از بین بردن لرزش دوربین در اثر فشردن دکمه شاتر مناسب است. ما همواره در خبرنگاران منتظر اشتراک نظرات و تجربیات شما عزیزان با دوستانتان هستیم.

سخن پایانی:

فوکوس در عکاسی نه‌تنها یک مهارت فنی بلکه یک ابزار خلاقیت است که عکاس را قادر می‌سازد تا داستانی خاص را روایت کند. با شناخت حالت‌های مختلف فوکوس و تسلط بر استفاده از آنها، می‌توانید تصاویر واضح، شارپ و حرفه‌ای خلق کنید، چه در عکاسی پرتره، چه در ثبت لحظات پرشتاب ورزشی و حتی در نور کم. همان‌طور که دیدید، از فوکوس دستی تا سیستم‌های پیشرفته اتوماتیک، هر حالت نقاط قوت و کاربردهای خاص خود را دارد. امیدواریم این راهنما بتواند شما را در مسیر عکاسی بهتر و حرفه‌ای‌تر یاری کند. اگر شما هم تجربه‌ای جالب در استفاده از این تنظیمات دارید، حتماً آن را با ما و دیگر علاقه‌مندان به عکاسی به اشتراک بگذارید. عکاسی، هنر ثبت لحظه‌هاست؛ لحظاتی که شاید هرگز دوباره تکرار نشوند.

انتشار: 17 آذر 1403 بروزرسانی: 17 آذر 1403 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 19776

به "راهنمای فوکوس در دوربین های دیجیتال: از انتخاب نقاط تا حالت های پیشرفته" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای فوکوس در دوربین های دیجیتال: از انتخاب نقاط تا حالت های پیشرفته"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید