نکاتی برای حفظ خواص سبزیجات
به گزارش بلاگ پو، اگر چه سبزیجات منبعی عالی برای ویتامین ها و مواد معدنی ضروری هستند و رژیم غذایی سرشار از این خوردنی ها، مزایای بسیاری برای سلامتی دارد اما باید توجه داشت که مصرف زیاد سبزیجات به شیوه اشتباه خاصیتی برای بدن ندارد.

به گزارش خبرنگاران، نحوه نگهداری و پخت سبزیجات نیز ارزش غذایی آن ها را مشخص می نماید. برای حفظ همه ترکیبات مغذی باید راه درست پخت و پز مواد غذایی را دنبال کنید. از مدت زمان پخت و پز گرفته تا روش خرد کردن سبزیجات، همگی در حفظ مواد مغذی آن ها تاثیر دارد.
در ادامه بعضی بایدها و نبایدها برای استفاده حداکثری از فواید غذاها و به خصوص سبزیجات به نقل از سایت ان دی تی وی آورده شده است:
1) روش درست خرد کردن را انتخاب کنید
روش های اشتباه خرد کردن می تواند مواد مغذی سبزیجات را از بین ببرد. ابتدا باید سبزیجات را بشویید و سپس خرد کنید. هرگز برعکس این عمل را انجام ندهید زیرا می تواند بیشتر مواد مغذی را از بین ببرد.
بسیاری مواد غذایی را خرد نموده و آن ها را در یخچال یا فریزر برای استفاده های بعدی نگهداری می نمایند که کار درستی نیست. سبزیجات خرد شده را به مدت طولانی نگه ندارید زیرا پس از خرد شدن در معرض هوا و محیط قرار گرفته و ترکیبات مغذی خود را از دست می دهند. سبزیجات تازه را در زمان استفاده خرد کنید.
2) به اندازه خرد کردن سبزیجات توجه کنید
نکته دیگری که می تواند هنگام خرد کردن سبزیجات به حفظ مواد مغذی آن یاری کند آن است که سبزیجات را به قطعات خیلی کوچک خرد نکنید. سبزیجات را در تکه های بزرگ تری خرد کنید تا تماس آن ها با محیط اطراف به حداقل برسد.
3) غذا را در مدت زمان مناسب بپزید
زمان پخت و پز و قرار دریافت در معرض گرما دو عاملی است که حتما باید آن ها را در نظر بگیرید. قرار دریافت طولانی مدت در معرض گرما یکی از مهم ترین عوامل از بین رفتن مواد مغذی در سبزیجات است.
زمان پخت و پز را مناسب انتخاب نموده و با کاهش این زمان به حفظ هرچه بیشتر ارزش غذایی خوردنی ها یاری کنید. بیشتر ویتامین ها نسبت به گرما حساس هستند، از این رو از حداقل زمان احتیاج برای پخت بهره ببرید.
4) از مقدار مناسب آب بهره ببرید
مقدار آبی که به غذای خود اضافه می کنید نیز بر ارزش غذایی غذای شما تاثیر می گذارد. سعی کنید حداقل آب ممکن را به غذای خود اضافه کنید، چرا که مواد غذایی در آب مورد استفاده برای پخت غذا حل می شوند.
برای کاهش مدت زمان پخت و پز، درِ ظرف غذا را بسته و آن را به طور کامل بپوشانید.
5) از گرم کردن مجدد غذا خودداری کنید
گرم کردن دوباره غذا یکی از بدترین کارها است. این کار غذا را دوباره در معرض گرما قرار داده و روند شیمیایی مواد غذایی را مختل می نماید.
سعی کنید غذا را به اندازه کافی بپزید تا مجبور به نگهداری و استفاده مجدد از آن نشوید. مواد غذایی تازه تهیه شده بهترین روش برای بهره مندی حداکثری از مواد مغذی است.
منبع: خبرگزاری ایسناdorezamin: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور لحظه آخری، تور ارزان، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه