3خطر مهم که بیخ گوش تهران است

به گزارش بلاگ پو، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران سه مخاطره طبیعی اصلی شهر تهران را اظهار داشت.

3خطر مهم که بیخ گوش تهران است

رضا کرمی محمدی در گفت وگو با خبرنگاران، در باره مهمترین مخاطرات طبیعی شهر تهران گفت: نخستین مخاطره زلزله است، زنگ خطر زلزله سال ها است که به صدا درآمده و پایش های ما نیز نشان می دهد که گسل ها در حال حرکت هستند، بنابراین اگر زلزله ای رخ دهد احتمال این که خسارت زیادی به تهران وارد گردد بسیار زیاد خواهد بود و طبیعتا بیشترین آسیب نیز در بافت های فرسوده و ساخت و سازهایی خواهد بود که روی گسل اجرا شده است.

وی با بیان این که طی سال های طولانی در شهرسازی و ساخت و ساز شهر تهران فرآیند به صورت مهندسی جلو نرفته است گفت: به همین دلیل نیز مسائل مربوط به مدیریت بحران در این طراحی ها دیده نشده است.

وی دومین خطر تهران را خطر تغییر اقلیم گفت و اضافه کرد: تغییر اقلیم نتیجه اش سیل و بارندگی های زیادی است که می توانند خسارت زیادی به شهری مانند تهران وارد کند که البته در مقایسه با زلزله در رتبه بعدی قرار می گیرد. هنگام جاری شدن سیلاب، روددره ها نقش مهمی دارند و به همین دلیل باید برای برطرف تصرف از حریم آنها اقدام نموده و به ایمنی این محل ها حساس باشیم.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران فروریزش زمین را سومین مخاطره تهران توصیف کرد و گفت: البته باید توجه داشته باشیم فرونشست را با فروریزش اشتباه نگیریم. فرو ریزش فرآیندی ناگهانی است. مثلا آن چه در سال 94 در شهران رخ داد یک فرو ریزش بود اما فرو نشست سطح بزرگی دارد که ممکن است خرابی عمده ای در سازه ها ایجاد نکند و به دلایل مختلفی اتفاق افتاده و در شهر ما نیز احتمال وقوع آن زیاد است.

کرمی محمدی با بیان این که نواحی جنوبی شهر تهران بیشتر از نقاط دیگر آن در معرض فروریزش و فرونشست واقع شده است گفت: فرونشست به شکل تدریجی اجرا شده و از جمله در نقاطی از اطراف اتوبان بهشت زهرا چند نقطه را شناسایی کردیم که دچار فرو نشست شده و سطح زمین به پایین می رود.

به گفته رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با برنامه ریزی و استفاده از ظرفیت تمامی دستگاه ها در شهر و کشور می توان تا حد زیادی از خطرات و عوارض این سه مخاطره جلوگیری کرد، اما باید توجه داشت که در این میان آموزش به مردم و استفاده از ظرفیت مشارکت های مردمی نیز عامل مهمی است که نباید از آن غافل شد.

dorezamin.com: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

chinaro.ir: چین: سفر به کشور پهناور و باستانی، پکن، شانگهای ،گوانجو و هانگزو

asiaro.ir: آسیا رو: سفر به آسیا، جنوب شرقی آسیا، آسای مرکزی و خاورمیانه

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 14 مهر 1400 بروزرسانی: 14 مهر 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 10180

به "3خطر مهم که بیخ گوش تهران است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "3خطر مهم که بیخ گوش تهران است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید