ابزاری برای جابه جایی ویروس و پروتئین ساخته شد

به گزارش بلاگ پو، به گزارش خبرنگاران به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، پژوهشگران مرکز مهندسی و علم نانو روشی ارائه کردند که با استفاده از آن می توان نانوذرات را با نور به دام انداخت و حرکت داد. نتایج این پروژه در نشریه Nature Communications به چاپ رسیده است.

ابزاری برای جابه جایی ویروس و پروتئین ساخته شد

فناوری انبرک نانویی توسط سوویک گوش و آمباریش گوش از مرکز CeNSE توسعه داده شده است. در این روش پرتو لیزر روی ذره متمرکز شده و آن را به دام می اندازد؛ بنابراین می توان با این کار، ذرات نانومتری را حرکت داد. با این روش با اطمینان می توان گفت که نور ذره را به دام انداخته و حرکت می دهد.

این راهبرد را می توان برای گیراندازی دقیق، انتقال و رهایش نانوذرات و نقاط کوانتومی به کار برد. از آنجایی که شدت نور کم است، این راهبرد غیرتهاجمی بوده و می توان از آن برای جابه جایی ذرات شکننده نوری نظیر باکتری، پروتئین و ویروس استفاده کرد.

براساس اطلاعات منتشر شده، روش به دام اندازی و دستکاری ذرات با نور، برای دریافت جایزه نوبل فیزیک انتخاب شده و یک دستاورد بزرگ تحقیقاتی قلمداد می گردد.

اما با انبرک نوری نمی توان نانوذرات را به دام انداخت و این روش کارایی لازم برای این کار را ندارد، چالشی که با نوآوری انبرک پلاسمونیک حل شد. در انبرک پلاسمونیک ذرات کوچک فلزی نظیر طلا یا نقره به دلیل فراوری میدان الکترومغناطیس قدرتمند در اطراف خود می توانند با نور برهم کنش داده و به دام بی افتند.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 28 آذر 1398 بروزرسانی: 27 فروردین 1399 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 14544

به "ابزاری برای جابه جایی ویروس و پروتئین ساخته شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ابزاری برای جابه جایی ویروس و پروتئین ساخته شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید