اطلاعات تغذیه ای کلم
به گزارش بلاگ پو، کلم به اسم یک گیاه برگدار مقرون به صرفه همواره بخشی از رژیم غذایی ما را تشکیل داده است. این گیاه منبعی عالی از ویتامین ها، آهن، کلسیم، و فیبر می باشد. کلم در کاهش وزن بسیار مؤثر عمل می نماید، به این علت که از میزان

مترجم: رزیتا ملکی زاده
منبع:راسخون
کلم به اسم یک گیاه برگدار مقرون به صرفه همواره بخشی از رژیم غذایی ما را تشکیل داده است. این گیاه منبعی عالی از ویتامین ها، آهن، کلسیم، و فیبر می باشد. کلم در کاهش وزن بسیار مؤثر عمل می نماید، به این علت که از مقدار کالری و چربی بسیار پایینی برخوردار است. مقاله پیش رو اطلاعاتی در مورد فوائد تغذیه ای مختلف این سبزی را فراهم ساخته است.
کلم یکی از اعضای خانواده سبزیجات براسیکاسه (Brassicaceae) است که بومی منطقه مدیترانه می باشد. گفته می گردد که حدود 400 گونه کلم از جمله کلم سبز و قرمز، کلم ساوی (نوعی کلم پیچ با برگهای چروکیده)، کلم ناپا (کلم چینی)، کلم بوک چوی و غیره وجود دارد. آنها را می توان به صورت خام و یا پخته شده مصرف کرد و به راحتی در تمام طول سال در دسترس می باشند. کلم عمدتاً در سالاد، سوپ و سایر غذاهای مشهور که متداول ترین آنها سالاد کلم است مورد استفاده قرار می گیرد. گرچه کلم یک سبزی مشهور و محبوبی است، اما فوائد تغذیه ای آن اغلب ناشناخته به جای مانده و چنانچه به فوائد آن پی ببرند، به معروفیت و محبوبیت آن افزوده می گردد.
حقایق تغذیه ای
این سبزی برگدار حاوی سطح به طور قابل توجه بالایی از ویتامین C، ویتامین A، ویتامین B1، ویتامین B2، ویتامین B6، ویتامین E، و ویتامین K است. سایر مواد مغذی موجود در آن، کلسیم، آهن، پتاسیم، تیامین، ریبوفلاوین، منیزیم و فولیک اسید را شامل می گردد. بعلاوه سرشار از فیبر غذایی است. این سبزی عاری از چربی اشباع شده و کلسترول می باشد. بعلاوه مقدار کالریهای آن پایین است. یک فنجان کلم خرد شده (89 گرم) از مقدار 0% کلسترول، 0% چربی، 3% ویتامین A، 47% ویتامین C، 2% آهن، 4% کلسیم، و حدود 15 کالری برخوردار است. اطلاعات دقیق در مورد مواد مغذی مختلف موجود در آن در جدول ذیل آورده شده است.ماده مغذی محتوا
ویتامین C 5ر22 میلی گرمویتامین A 120 واحد بین الملل (IU)
ویتامین E 11ر0 میلی گرم
ویتامین K 42 میلی گرم
ویتامین B6 067ر0 میلی گرم
کلسیم 33 میلی گرم
آهن 41ر0 میلی گرم
پتاسیم 172 میلی گرم
منیزیم 11 میلی گرم
تیامین 035ر0 میلی گرم
ریبوفلاوین 028ر0 میلی گرم
فیبر 6ر1 گرم
فولیک اسید 30 میکروگرم
فوائد سلامی بخش
این سبزی که سرشار از فیتوکمیکال یا مواد شیمیایی گیاهی همانند ایندول ـ 3 ـ کربینول (I3C)، سولفورافان و ایندول است، در پیشگیری از بروز سرطان مفید می باشد. این ترکیبات مکانیزم سم زدایی بدن را فعال نموده بطوریکه هرگونه ماده سرطان زا موجود در بدن را از بین می برند. بعلاوه سرشار از آنتی اکسیدانهای طبیعی است. مصرف آن به طور مرتب، می تواند در پیشگیری و درمان سرطان مفید باشد.ترکیبی بنام هیستیدین که در این سبزی وجود دارد، سلولهای T سیستم ایمنی را تنظیم می نماید، خاطر نشان می گردد که وجود این سلولها جهت درمان آلرژیها و سایر بیماریهای ناشی از سیستم ایمنی ضعیف لازم است.
کلم منبعی غنی از ویتامین K است که نقش مهمی در درمان بعضی مسائل مرتبط با استخوان و آلزایمر ایفاء می نماید. بعلاوه در کاهش وزن، کم خونی، یبوست، زخمهای گوارشی، و پاک ساختن غشاهای مخاطی مفید است. رژیم سوپ کلم اغلب برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند توصیه می گردد.
گرچه مقدار این سبزی کوچک است، اما حاوی مواد مغذی مختلفی است که می توانند به بهبود سلامت فرد یاری نمایند. به منظور جلوگیری از یکنواختی می توانید انواع مختلف دستورهای غذایی حاوی کلم از جمله مورد استفاده در سالاد، سوپ، رول و غیره را امتحان کنید.
منبع: راسخونtafreh.ir: وبلاگ خبری، تحلیلی طفره
namasho.ir: وبلاگ فناوری، گردشگری و مسافرت نماشو
asiaro.ir: آسیا رو: سفر به آسیا، جنوب شرقی آسیا، آسای مرکزی و خاورمیانه