ایزوگام سنگریزه ای ؛ انواع

به گزارش بلاگ پو، اجرای ایزوگام سنگریزه ای ، ایزوگام ماسه ای یا ایزوگام شنی همگی یک نوع ایزوگام با نام های مختلف هستند که در این مقاله مورد آنالیز قرار می گیرند. ایزوگام سنگریزه ای، ویژگی ها، مزایا و معایب، کاربردهای آن و تفاوت اجرای آن با ایزوگام معمولی مواردی هستند که در ادامه به آن ها پرداخته می گردد. با خبرنگاران همراه باشید.

ایزوگام سنگریزه ای ؛ انواع

ایزوگام سنگریزه ای چیست؟

ایزوگام سنگریزه ای هم مانند ایزوگام های معمولی عایق رطوبت هستند و برای مکان هایی مانند پشت بام ها، استخرها و … مورداستفاده قرار می گیرند. ایزوگام سنگریزه ای بسیار شبیه به ایزوگام معمولی است و تنها تفاوت آن لایه بیرون آن است؛ در ایزوگام سنگریزه ای به جای ورق آلومینیوم از سنگ ریزه استفاده شده است.

انواع ایزوگام سنگریزه ای

از آنجایی که این نوع ایزوگام بیشتر جنبه تزیینی دارد در رنگ های مختلفی چون قرمز، سفید، سبز، طوسی و … در طیف های مختلف فراوری می گردد. این سنگ ریزه ها رنگی طبیعی دارند و در اثر تابش نور، حرارت، رطوبت یا فشار تغییر رنگ پیدا نمی نمایند. ایزوگام سنگریزه ای در رنگ های مختلف تفاوتی در جنس ندارند و تنها رنگ آن ها متفاوت است.

مراحل ساخت ایزوگام سنگریزه ای

در ابتدا ضروری است که به معرفی مواد اولیه مورد احتیاج برای ساخت ایزوگام بپردازیم. این مواد شامل پلی استر (الیاف سوزنی بافته نشده)، تیشو یا پشم شیشه، قیر، سنگریزه و مواد افزودنی است.

پلی استر که از بازیافت بطری های پلاستیکی ساخته می گردد به صورت الیاف بافته شده در می آیند و همراه با تیشو (پشم شیشه) که آن هم از شیشه های بازیافتی تهیه می گردد به صورت الیاف بافته شده در می آید، به هم فشرده می شوند.

سپس در طی جهت فراوری ایزوگام این لایه دو قسمتی از درون تشت شیره که متشکل از قیر و مواد افزودنی مانند اتکتیک پلی پروپیلن، الیاف گونی و کنف است عبور داده می شوند و قیراندود می شوند. پس از آن در مرحله بعد از درون سه تشت آب عبور می نمایند تا خنک شوند. تا این مرحله فراوری ایزوگام های مختلف مشابه است و تنها موادی که روی ایزوگام زده می گردد تفاوت دارد.

بعد از اینکه لایه قیراندود خنک شد روی آن ها لایه ای از سنگریزه با فشار چسبانده می گردد. فراوری ایزوگام به انتها رسیده است و مرحله بعدی آن بسته بندی و ارسال به نمایندگی ها است.

ویژگی های ایزوگام سنگریزه ای چیست؟

ایزوگام سنگریزه ای مانند سایر ایزوگام ها عایق خوبی برای رطوبت است و از آن در عایق کاری پشت بام ها، استخرها و … استفاده می گردد. از آنجایی که ایزوگام سنگریزه ای جنبه تزیینی دارد از آن می توان برای پوشش نمای دیوارهای بیرونی ساختمان ها در مناطق مرطوب هم استفاده کرد. یکی دیگر از جاهایی که ایزوگام سنگریزه ای می تواند مصرف خوب و بهینه ای داشته باشد، روف گاردن ها هستند. همان طور که گفته شد ازآنجایی که این نوع ایزوگام جنبه تزیینی دارد معمولاً از آن برای عایق کاری سرویس های بهداشتی و حمام استفاده نمی گردد.

مزایا و معایب

از عظیم ترین مزایای ایزوگام های سنگریزه ای می توان به زیبایی آنان اشاره نمود. البته ناگفته نماند که وجود سنگریزه در لایه بیرونی ایزوگام می تواند به استحکام ایزوگام اضافه کند از این رو به راحتی پاره یا سوراخ نمی گردد. سنگریزه ها پرتو های فرابنفش خورشید را جذب می نمایند و آسیب کمتری به لایه های زیرین ایزوگام وارد می گردد و همین امر طول عمر ایزوگام را افزایش می دهد.

از معایب این نوع ایزوگام می توان به جذب گرما توسط سنگریزه ها اشاره نمود که می تواند به گرمای هوا در تابستان اضافه کند و آزار دهنده باشد ولی نکته خوبی برای فصل زمستان است. وزن زیاد ایزوگام سنگریزه ای هم نسبت به سایر ایزوگام ها از معایب آن به شمار می رود.

کاربردها و تفاوت های ایزوگام سنگریزه ای کدم اند؟

همان طور که پیش از این نیز گفته شد، ایزوگام سنگریزه ای علاوه بر عایق رطوبت بودن، زیبایی نیز دارد و در ساخت استخر، روف گاردن و نمای ساختمان در مناطق مرطوب هم کاربرد دارد. از این نوع ایزوگام برای پوشش سقف هایی که پایداری خوبی ندارند مانند سقف های شیروانی اجرا شده با ایرانت هم می توان به عنوان عایق و پایدار نماینده استفاده کرد.

عایق کاری استخر: حرارتی و رطوبتی چگونه اجرا می گردد؟ا

در بخش مراحل ساخت فراوری ایزوگام گفته شد که ایزوگام سنگریزه ای و ایزوگام های دیگر تا مرحله سرد شدن لایه قیراندود شده، مراحل ساخت مشترکی دارند. و تنها در بخش آخر که سنگریزه ها روی لایه قیراندود سوار می شوند اختلاف دارند.

اجرای ایزوگام سنگریزه ای با ایزوگام معمولی چه تفاوتی دارد؟

ایزوگام ها چه از نوع آلومینیومی و چه سنگریزه ای آن معمولا به صورت رول مورد استفاده قرار می گیرند و اجرای آن ها هیچ تفاوتی باهم ندارند. در مرحله اول جایی که قرار است ایزوگام روی آن اجرا گردد باید سیمان کاری گردد پس از خشک شدن سیمان می توان اقدام به اجرای ایزوگام کرد. ایزوگام را در محل آماده می نمایند و با مشعل بخش زیرین قیر آن را گرم می نمایند و روی محل نصب می چسبانند و پس از چسباندن دوباره با مشعل روی آن را گرم می نمایند تا با روان شدن قیر تمام درز و شکاف ها عایق شوند. بخش سنگریزه ای رویی هم برای پوشیده شدن قیرها و زیبایی آن مورد استفاده قرار می گیرند.

سخن انتهای

ایزوگام سنگریزه ای یکی از انواع عایق های رطوبتی به شمار می آیند و در رنگ های مختلف مانند قرمز، سبز، آبی، قهوه ای و طوسی عرضه می شوند. این نوع ایزوگام ها در کنار عایق کردن بخش های مختلف یک سازه برای تزیین هم به کار می فرایند. استفاده از ایزوگام های سنگریزه ای شرکت های معتبر توصیه می گردد که بر ماندگاری ایزوگام تأثیر زیادی دارد و ضمانت نامه های معتبر دارند.

منبع: ویکی ساختمان
انتشار: 11 اسفند 1403 بروزرسانی: 11 اسفند 1403 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 43537

به "ایزوگام سنگریزه ای ؛ انواع" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ایزوگام سنگریزه ای ؛ انواع"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید