عکس های خیره کننده ای از الگوهای پرواز پرندگان
به گزارش بلاگ پو، ژاوی بو، عکاس اسپانیایی، در یک پروژه عکاسی به نام Ornitographies الگوهای پرواز پرندگان و جهت حرکت آن ها را به تصویر کشیده است.

ژاوی بو، عکاس اسپانیایی، در یک پروژه عکاسی به نام Ornitographies الگوهای پرواز پرندگان و جهت حرکت آن ها را به تصویر کشیده است. در این مقاله از خبرنگاران برخی از عکس های او را خواهیم دید.
ژاوی بو در سال 1979 در بارسلونا به دنیا آمد. عشق ژاوی به طبیعت به لطف پیاده روی های طولانی و فراموش نشدنی او با پدربزرگش در تالاب های دلتای دل لوبراگات، از کودکی شروع شد. در سال 2003 وی در رشته ی زمین شناسی در دانشگاه بارسلونا و در رشته عکاسی در مدرسه عکاسی بین المللی گریسارت فارغ التحصیل شد. پس از 2003، او در دنیای مد و تبلیغات متمرکز شد و به عنوان تکنسین روشنایی برای چندین عکاس کار کرد. او بیشتر به خاطر پروژه اورنیتوگرافی (Ornitographies) معروف است که پروژه ای جدید با ریشه ای قدیمی محسوب می گردد و زیبایی الگوهای پرواز پرندگان را قابل مشاهده می نماید. آثار او در مجله هایی مانند نشنال جئوگرافیک و روزنامه هایی مانند گاردین نیز منتشر شده است.
از زمان کودکی، علاقه ژاوی بو به پرندگان همچنان در حال افزایش بوده و این علاقه، در نهایت منجر به پروژه اورنیتوگرافی شده است. این مجموعه عکس حاصل میل عکاس به ثبت لحظاتی است که به آن بی توجهی می شد و نتیجه ی علاقه او به زیر سؤال بردن حدود ادراک انسان است.
هدف بو از ایجاد این پروژه، نشان دادن زیبایی پنهان طبیعت بود. او بر پروازهای پرندگان تمرکز کرد و توانست خطوط دست و پا گیر پرندگان را در حال حرکت و برای نامرئی جلوه دادن ترسیم کند. بسته به نوع پرواز، نتیجه آن ها مانند فلامینگوها در شکل V، می تواند الگوهایی منظم باشد یا خطوطی آشفته مانند سوئیفت ها که به دنبال یافتن حشرات در هوا هستند.
روشی که ژاوی بو برای به تصویر کشیدن تصاویر پرندگان استفاده نموده است، تهاجمی نیست. بعلاوه این نوع به تصویر کشیدن، مطالعه از راه دور را رد می نماید؛ و درنتیجه در تصاویر، از فرم ارگانیکی استفاده می گردد که تحریک نماینده تخیل است.
ترکیبی از فناوری، علم و خلاقیت منجر به خلق تصاویر خاطره انگیزی می گردد که هم زیبایی و حرکات پرندگان را نشان می دهد و هم درعین حال، سرنخی برای کسانی است که مایل به شناسایی کردن یا تشخیص دادن پرندگان هستند. در پروژه اورنیتوگرافی، اشتیاق طولانی مدتی که پرندگان به طور مشترک برای پرواز دارند، به ما ارائه می گردد و درک بصری ما را گسترش می دهد.
در این پروژه، گویا هنر و علم دست به دست هم می دهند تا تصاویری خلق نمایند که دیگر تنها یک پرتره از واقعیت نیستند؛ چه بسا در این تصاویر، شاهد لحظه هایی هستیم که گذشته، حال و آینده را در خود دارند.
الگوهای پرواز پرندگان که به اجتماع ذرات نیز معروف است، حرکت شگفت انگیزی از سوی پرندگان است که سال های متمادی مورد تحقیق دانشمندان قرار گرفته. علت اصلی اینگونه پرواز کردن تا به امروز کشف نشده است؛ بااین حال می توان باتوجه به اینکه هر پرنده تنها دو چشم برای یافتن غذا و مطلعی از بروز خطر دارد، دلیل پیوستن او به یک دسته از پرندگان را حدس زد. در این همراه شدن دسته جمعی، پرندگان می توانند به یکدیگر برای یافتن غذا یا مطلع کردن از خطر یاری نمایند. در جهت کوچ نیز حرکت دسته جمعی به نفع پرندگان است؛ زیرا بدین طریق آن ها می توانند اطلاعات خود را از جهت یابی و مشخص جهت به یکدیگر منتقل نمایند.
مطالعات نشان داده است که هر پرنده در هنگام حرکت دسته جمعی، می تواند حرکات هفت پرنده دیگر در اطراف خود را تحت نظر داشته باشد. حال اگر برای هر پرنده از میان دسته انبوهی از پرندگان، چنین وضعیتی در نظر بگیرید، می توانید تصور کنید چه شبکه پیچیده ای از نظارت در میان پرندگان یک دسته برقرار خواهد بود.
تغییر جهت دسته پرنده ها، از پرنده هایی که در حاشیه دسته پرواز می نمایند، شروع می گردد و به مرکز دسته منتشر می شود. این حرکت منظم شبیه یک موج منتشر می گردد و شبیه به حرکت موج مانندِ تماشاچیان فوتبال در استادیوم ها است. تحقیقات نشان داده است که تغییر جهت دسته را لزوما پرنده ای که در رأس دسته قرار گرفته است، رقم نمی زند؛ بلکه هر پرنده ای در حاشیه دسته نیز می تواند شروعگر حرکت موجی دسته باشد.
بیشتر بخوانید: مسابقات دنیای کوچک نیکون رقابتی است که همه ساله در دو بخش فتومیکروگرافی و تایم لپس های میکروسکوپی برگزار می گردد. در مطلب آثار برگزیده مسابقات فتومیکروگرافی نیکون برخی از این تصاویر را ببینید.
منبع: پیام دلتا