غذا؛ کالایی برای سلامت یا بیماری؟

به گزارش بلاگ پو، هنوز نگاه به غذا در کشور ما نگاه به یک کالاست؛ کالایی که از نظر تجاری، رقابت در فروش و اقتصاد مورد ارزیابی های دقیق قرار می گیرد ولی به اسم سازنده گوشت و استخوان و تامین کننده احتیاج انسان های یک جامعه و نقش آن در سلامت چندان مورد توجه نیست.

غذا؛ کالایی برای سلامت یا بیماری؟

غذا؛ کالایی برای سلامت یا بیماری؟

نویسنده: دکتر ربابه شیخ الاسلام*

هنوز نگاه به غذا در کشور ما نگاه به یک کالاست؛ کالایی که از نظر تجاری، رقابت در فروش و اقتصاد مورد ارزیابی های دقیق قرار می گیرد ولی به اسم سازنده گوشت و استخوان و تامین نماینده احتیاج انسان های یک جامعه و نقش آن در سلامت چندان مورد توجه نیست.

پویایی و توانایی یک جامعه در خلق دانش فنی و اهمیت نیروی انسانی پویا که قادر به درک مسایل پیچیده مالی این دنیای پررقابت باشد از پایه های اصلی توسعه یافتگی است ولی رابطه این توانمندی با تغذیه بچه ها و رساندن مواد مغذی مورد احتیاج آنان در برهه های سرنوشت ساز دوران جنینی و کودکی که مغز در حال شکل گیری است معمولا موردتوجه قرار نمی گیرد.

وقتی صحبت از غذا و تغذیه می گردد باید به این اندیشید که بخشی از جامعه که زیرخط فقر قرار دارند و بخش بیشتری که ممکن است دانش تغذیه مناسبی برای تطبیق با این دوران های حساس و حیاتی نداشته باشند، ممکن است به توانمندی های بالقوه خود نرسند. غفلت از این دوران ممکن است برای همواره فرد و نهایتا کشور را از پیشرفت های بسیاری محروم کند.

از طرف دیگر، بدن ما و سلول هایمان هر لحظه در حال نوشدن هستند. ما هر روز ساخته می شویم، با غذایی که می خوریم ممکن است رگ، پی و سلول هایمان را با تغذیه نامناسب در معرض خطر قرار دهیم. اگر به غذا و تغذیه به این صورت نگاه گردد، آن گاه اهمیت خود را پیدا می نماید.

متاسفانه زمانی که از صادرات کالای کشاورزی ما در مرزهای بین المللی به علت آلوده بودن جلوگیری می گردد، این کالا ها معدوم نمی شوند! آنها به کشور برگردانده شده و در داخل به مصرف می رسند و کسی نیست که از سلامت مردم حمایت کند و اجازه فروش این کالا ها را ندهد، اگرچه سازمانی به نام سازمان حمایت از مصرف نماینده و وزارتخانه ای به نام بهداشت داریم! ولی همین وزارتخانه خود به محصولاتی که موجب اشاعه بیماری های قلبی و عروقی است مجوز فراوری می دهد.

کسی نیست بپرسد مسوول کشاورزی با کود های نامناسب که فرمول خاک های کشاورزی را تغییر داده است و استفاده بیش از حد از سموم، علف کش و قارچ کش کیست؟

کسی نیست که بر فراوریهای گلخانه ای محصولات کشاورزی و صیفی که بیش از حد از این سموم استفاده می نمایند، نظارت کند و اجازه فروش به این محصولات سرطان زا ندهد.

علاوه براین ما با فرایند رو به افزایش بیماری های قلبی عروقی، دیابت و بیماری های دژنراتیو روبه رو هستیم. سن بروز سکته های قلبی در حال کاهش است و احتیاج مبرم به تدوین خط مشی ملی برای نگاه تازه به غذا به اسم یک عامل سلامت و پیشگیری نماینده از بروز بیماری ها داریم ولی در صنایع غذایی کمتر به فراوری غذاهای کم چرب، کم نمک و کم کالری و حتی داشتن برچسب های تغذیه ای توجه می گردد.

پی نوشت ها :

* متخصص بهداشت عمومی و اپیدمیولوژی تغذیه

منبع:www.salamat.com

abanhome.com: بازسازی ساختمان | برای اجرای یک طرح بازسازی مقرون به صرفه با کارشناسان گروه ساختمانی آبان مشورت کنید

منبع: راسخون
انتشار: 30 آبان 1400 بروزرسانی: 30 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 55195

به "غذا؛ کالایی برای سلامت یا بیماری؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذا؛ کالایی برای سلامت یا بیماری؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید