میاموتو: بازی های ماجراجویی امروزه جواب نمی دهند
به گزارش بلاگ پو، نینتندو در مراسم اعلام آمار و ارقام تجاری خود برای سهامداران، معمولا به سوالات آن ها هم جواب می دهد. شیگرو میاموتو، خالق بازی های نینتندو و از مدیران فعلی این کمپانی، به تازگی در مراسم اخیر نینتندو صحبت های جالبی درباره بازی های سبک ماجراجویی یا همان Adventure داشته است. طی این مصاحبه که توسط بر و بچه های وب سایت Siliconera ترجمه شده است، میاموتو در پاسخ به این سوال که چرا آن ها بازی ماجراجویی نمی سازند، شرح می دهد.

مشخصا، میاموتو به این موضوع اشاره می نماید که بازی ها امروزه به بیش از 10 زبان مختلف ترجمه می گردد و هزینه ترجمه متن و ضبط صداگذاری به این همه زبان مختلف، آن همه در بازی های سبک ماجراجویی که پر از متن هستند، بسیار بالا خواهد بود. البته میاموتو می گوید که کاهش علاقه بازی کننده های جوان تر به این سبک بازی ها، هم چنین یکی از عواملی است که باعث می گردد آن ها سراغ ساخت بازی های ماجراجویی نروند. با این حال، میاموتو می گوید که او اهمیت این سبک را درک می نماید.
میاموتو شرح می دهد: طراحی مکانیک های بازی های ماجراجویی بسیار سرگرم کننده است و مکانیک های خوبی را در بازی های Ace Attorney شرکت کپ کام و بازی های Professor Layton شرکت Level-5 می بینیم. با اینکه می توان به ساخت بازی های بیشتر در این سبک امیدوار بود، ولی خواهشا در نظر داشته باشید که ساخت بازی های متعددی در این سبک برای مخاطب امروز بسیار سخت خواهد بود.
این سوال را یکی از سهامداران نینتندو، با توجه به تجربه خودش از بازی های ماجراجویی پرسیده بود. طبق گفته این سهامدار، او خاطره بسیار خوبی از بازی باشگاه کارآگاهی (Detective Club) روی کنسول فامیکام دارد؛ یک بازی که سی سال پیش عرضه شده است. میاموتو در ادامه پاسخ خود گفت: به خاطر این سوال که در واقع یک تحسین هم محسوب می گردد، از شما تشکر می کنم. ما می خواهیم بازی هایی بسازیم که ده سال بعد، از آن خجالت زده نباشیم. بعضی اوقات به ما می گویند که شما فقط دنباله می سازید، ولی ما مجموعه هایی داریم که سی سال قدمت دارند. ما هم چنین کوشش می کنیم تا مجموعه هایی جدید فراوری کنیم.
امروزه بازی های سبک ماجراجویی بیشتر از سوی شرکت ها و استودیوهای مستقل ساخته می شوند و بودجه ساخت بالایی ندارند؛ طوری که مجموعه های قدیمی و محبوب سبک ماجراجویی مدت هاست که شماره جدیدی نداشته اند، یا نهایتا به لطف جمع آوری بودجه از سوی هواداران و به وسیله سرویس هایی مثل کیک استارتر، توانسته اند قسمتی جدید داشته باشند. شرکت های بازی سازی حاضر به سرمایه گذاری روی بازی های سبک ماجراجویی نیستند و بازی کننده های جوان هم از طرفی علاقه ای به این سبک بازی ها نشان نمی دهند.
تصمیم نینتندو و میاموتو هم در دوری از ساخت بازی های ماجراجویی، به عنوان یک شرکت بزرگ که باید گستره ای وسیع از مخاطب های خود را راضی نگه دارد، کاملا صحیح و درست است؛ مخصوصا که نینتندو سوییچ در مقایسه با کنسول های دستی نینتندو، سخت افزاری قوی تر دارد و ساخت بازی روی آن نیازمند بودجه بیشتری است.
همانطور که میاموتو گفت، نباید به این زودی ها منتظر ساخت بازی های ماجراجویی بزرگ از سوی آن ها باشیم، ولی می توانیم به لطف شرکت های مستقل و کوچک، حتی امروز هم تجربه های ماجراجویی بسیار خوبی در بازی های ویدیویی داشته باشیم.
منبع: Gamasutra
منبع: دیجیکالا مگ