نبرد خانگی با حساسیت بهاره

به گزارش بلاگ پو، خبرنگاران: فصل بهار را در کنار سرسبزی و زیبایی هایش، در کنار باران بهاری و غنچه هایی که سر از خاک باز می کنند، به فصل حساسیت می شناسند. اواخر اسفند این حساسیت ها خودنمایی می کنند و در طول فصل بهار به ویژه در یکی دو ماه نخست، بیشتر میزان حساسیت در افرادی که آلرژی دارند، دیده می شود. آبریزش چشم و بینی، عطسه و سرفه اولین ره آورد های فصل بهار است که برای افرادی که هر سال با آن دست به گریبان هستند، آزاردهنده است و سعی می کنند به هر ترفندی شده از شر آن خلاص شوند.

نبرد خانگی با حساسیت بهاره

گرفتگی بینی و حساسیت چشم ها از شایع ترین حساسیت های بهاری است که بیش از 30 درصد جمعیت جهان به آن مبتلا هستند. معمولا دارو های بدون نسخه شامل آنتی هیستامین ها معمول ترین دارو هایی هستند که برای کاهش آبریزش و گرفتگی بینی مصرف می شوند که به پاک کردن مخاط و کاهش علائم کمک می کنند. در صورتی که این دارو ها اثربخش نباشند، بیماران باید حتما تحت نظر پزشک قرار گیرند و دارو های تجویزی را مصرف کنند. طبق گزارش انجمن آسم و آلرژی آمریکا، آنتی هیستامین ها تا 80 درصد علائم حساسیت های بهاره را کاهش می دهند؛ این در حالی است که ضداحتقان های خوراکی ممکن است با عوارضی مانند سردرد، خواب آلودگی و تندشدن ضربان قلب همراه باشند. اما در این میان، استفاده از برخی درمان های طبیعی و خانگی در کاهش علائم حساسیت های بهاره بی تاثیر نیستند و گاهی به خوبی می توانند جایگزین آنتی هیستامین ها و دارو های ضدحساسیت باشند.

آنتی هیستامین طبیعی

1. مصرف ریشه گیاه گزنه از قدیم به عنوان ماده ای ادرارآور مورد استفاده قرار می گرفت.

اما به تازگی کپسول هایی از این گیاه تولید شده که در بیماران مبتلا به التهاب مخاط بینی آلرژیک استفاده می شود و محققان بر این باورند که می تواند میزان هیستامین ها را در بدن کاهش دهد. اما گزنه را مصرف کنید. گزنه مانند یک آنتی هیستامین طبیعی عمل می کند و حساسیت شما را بهبود می بخشد.

2. سرکه سیب را رقیق بخورید

سرکه سیب بخورید تا مقدار پتاسیم بدنتان افزایش پیدا کند. این کار می تواند آبریزش بینی را از بین ببرد. سرکه سیب به رقیق شدن مخاط در بدن کمک کرده و تنفس را برای شما راحت تر می کند. اما مراقب باشید سرکه را به صورت غلیظ مصرف نکنید بلکه آن را در آب رقیق کنید یا در ترکیب با آبلیمو بخورید.

3. پروبیوتیک های مفید

اگرچه بسکمک بر این عقیده اند که مصرف پروبیوتیک ها فقط در ایجاد تعادل باکتری های روده و معده مؤثر است، محققان اعلام کرده اند که این مواد سیستم ایمنی بچه ها مبتلا به التهاب مخاط بینی آلرژیک را نیز

تقویت می کند.

4. غرغره آب نمک و شست وشوی بینی از طریق غرغره

آب نمک هم می تواند کمک کننده باشد. ابزار شست وشوی بینی را می توانید از داروخانه ها تهیه کنید. این کار التهاب مخاط داحل بینی را کاهش می دهد.

5. دوش آب گرم بگیرید

نه تنها بخار آب می تواند به طور موقت هم که شده سینوس ها را پاکسازی کند، بلکه محققان معتقدند دوش آب گرم هم به محض وارد شدن به خانه از محیط بیرون می تواند با پاک کردن گرده ها از بدن شما، به کاهش حساسیت های بهاره کمک کند.

6. اوکالیپتوس را بو کنید

برگ های خشک شده اوکالیپتوس دارای روغنی معطر است که معمولا در کاهش حساسیت از آن استفاده می شود. بوی این روغن می تواند التهاب مخاط بینی را کاهش دهد. مطالعات هم نشان می دهد استشمام عطر این گیاه می تواند برای بهبود مسائل تنفسی در بیماری هایی مانند آسم مؤثر باشد. اگر در طول روز از مشکل حساسیت های بهاره حتی در محل کارتان رنج می برید، روغن اوکالیپتوس را در کاسه ای بریزید و روی میز کارتان بگذارید و هرگاه با مشکل حساسیت و گرفتگی بینی روبرو شدید، دو قطره ای از آن روغن را در بینی بچکانید تا التهاب مخاط بینی را کاهش دهد.

7. مصرف غذا های ادویه دار

مصرف غذا های تند و حاوی ادویه مانند فلفل، پیاز، سیر یا زنجبیل مخاط بینی را رقیق می کند و گرفتگی را کاهش می دهد.

8. طب سوزنی، درمان چینی ها

طب سوزنی که یکی از درمان های مؤثر چینی محسوب می شود، حتی در کاهش علائم التهاب مخاط بینی هم تأثیرگذار است و می تواند به شما در درمان این بیماری کمک کند.

9. مواد کوئرستین دار بخورید

ماده کوئرستین، نوعی ماده طبیعی برای مقابله با حساسیت است که میزان هیستامین ها را در بدن کاهش داده و به کنترل علائم آلرژی کمک می کند. این ماده طبیعی در کلم بروکلی، گل کلم، چای سبز و مرکبات یافت می شود.

10. ویتامین C حلال مسائل

ویتامین C را معمولا به کنترل کننده قوی سرماخوردگی و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن می شناسند. اما تحقیقات نشان می دهد مصرف روزانه 2000 میلی گرم از این ویتامین به پایین آمدن میزان هیستامین در بدن کمک می کند.

11. روغن نعنای موضعی

روغن نعنا اثر ضدالتهابی دارد و قادر است علائم التهاب مخاط بینی در حساسیت های بهاره و آسم پرونشیتی را کاهش دهد. این روغن را هم می توانید در هوا و هم به طور موضعی داخل بینی اسپری کنید.

12. روغن کندر استشمام کنید

طبق مطالعاتی که چند سال پیش محققان انجام دادند، تعیین شد روغن کندر به کاهش التهاب مخاط کمک می کند. این روغن را داخل ظرف اسپری بریزید و پشت گوشتان اسپری کنید یا با اسپری کردن آن در هوا، آن را استنشاق کنید تا راحت تر بتوانید تنفس کنید.

13. عسل طبیعی بخورید

درست است که هیچ مدرک علمی مبنی بر تأثیر عسل بر کاهش حساسیت های بهاره وجود ندارد، اما تئوری های متعددی بر این باورند که مصرف این ماده غذایی به مرور زمان واکنش های حساسیت زا را نسبت به گرده های گل کاهش می دهد.

تهویه هوا در خانه بگذارید

گردش هوای محیط و حذف رطوبت موجود در هوا با دستگاه های تهویه و هواکش یا رطوبت گیر ها با کاهش رشد قارچ و کپک به کمتر شدن شدت حساسیت های بهاره کمک می کند. به طور طبیعی تشکیل قارچ و کپک در محیط، احتمال تشدید علائم حساسیت زا را افزایش می دهد.

14. قطره های چشمی

خارش و آبریزش چشمی از شایع ترین علائم حساسیت های بهاره هستند. یکی از راه های درمان آن استفاده از قطره های چشمی است که می توانید بدون نسخه از داروخانه تهیه کنید. این قطره ها برای کاهش آلرژی و قرمزی چشم ها طراحی شده اند.

15. کمپرس سرد برای چشم ها

کمپرس آب سرد می تواند تا حد زیادی خارش و تحریک پذیری چشم ها را کاهش دهد. برای این کار، پارچه تمیزی را خیس کنید و روی چشم ها بگذارید و آن را بار ها تکرار کنید تا هم قرمزی آن را از بین ببرد و هم خارش چشمتان را کاهش دهد.

هشدار

به خاطر داشته باشید که این درمان های خانگی تنها به منظور کاهش علائم حساسیت های ساده بهاره توصیه می شود و چنانچه دچار علائم شدید حساسیتی یا آنافیلاکسی شده اید، این درمان های طبیعی کارساز نیست و باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. حساسیت های آنافیلاکسی می تواند جان شما را به خطر بیندازد و حتی باعث مرگ شود. بنابراین، در چنین شرایطی هرگز وقت را از دست ندهید و با اورژانس تماس بگیرید. اگر در بروز حساسیت های بهاره، دچار تنگی نفس و التهاب مخاط گلو شدید یا بر اثر شدت حساسیت چشم ها دچار مشکل در بینایی یا عفونت چشم شدید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

منابع: mashable ،healthline

منبع: برترین ها
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 28861

به "نبرد خانگی با حساسیت بهاره" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نبرد خانگی با حساسیت بهاره"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید