هولناک ترین دستور پخت فرانسه؛ اردک پرس شده با سس خون!

به گزارش بلاگ پو، فرانسه غذاهای پرزرق وبرق زیادی دارد؛ اما پیچیده ترین و برجسته ترین آن ها اردک پرس شده است که استخوان های اردک کبابی را برای تهیه یک سس لوکس له می نمایند.

هولناک ترین دستور پخت فرانسه؛ اردک پرس شده با سس خون!

غذاهای فرانسوی معروفیت بالایی دارند و یکی از هولناک ترین و عجیب ترین آن ها، اردک پرس شده است که استخوان های اردک کبابی را برای تهیه سس خون لوکس له می نمایند.

اردک پرس شده که هواداران زیادی دارد، مدتی از منوی رستوران ها حذف شده بود؛ اما در سال های اخیر دوباره می توان شاهد پخت آن در رستوران های خاص فرانسه بود. آماده سازی غذا در کنار میز سرو صورت می گیرد که این امری منحصر به فرد در آشپزی فرانسه محسوب می گردد. برترین رستوران برای تهیه این خوراک عجیب، رستوران برج نقره ای است.

درباره غذای فرانسوی اردک پرس شده بیشتر بدانیم:

  • معرفی غذای اردک پرس شده
  • اردک پرس شده در کجا سرو می گردد؟
  • تاریخچه غذای اردک پرس شده

معرفی غذای اردک پرس شده

اردک پرس شده (le canard à la presse یا pressed duck) غذایی پیچیده و خاص است که بیشتر در مراسم و تشریفات سرو می گردد. برای پخت این غذای فرانسوی باید اردک نیمه پخته را در دستگاه پرس نقره ای زینتی فشار دهید تا خون و عصاره های آن خارج گردد. سپس این عصاره ها برای تهیه سس خون (blood sauce) کنار غذا استفاده می شوند. این سس غنی را باید بلافاصله با فیله های نرم و لطیف اردک سرو کنید. پاهای کبابی اردک را نیز می توان به عنوان وعده ای دوم و لذیذ همراه با این سس سرو کرد.

با این حال، به مدت دو سال، غذای اردک پرس شده از منوها ناپدید شد. در سال های 2022 و 2023، آنفولانزای مرغی باعث شد تا دیگر اردک ها در رستوران های سراسر فرانسه و در میان غذاهای فرانسوی جایگاهی نداشته باشند؛ اما به علت استفاده از آنتی بیوتیک ها برای مرغ ها، این غذا دوباره به منوی رستوران های فرانسه بازگشتند.

خوردن غذای اردک پرس شده، برای شما این فرصت را فراهم می نماید تا شکوه و عظمت آشپزی کلاسیک فرانسوی را که در اواخر قرن نوزدهم به اوج خود رسید، به وضوح درک کنید. آماده سازی آن در کنار میز، حرکتی منحصر به فرد در هنر آشپزی عالی فرانسه است؛ چراکه چنین اموری معمولا در آشپزخانه های پنهان انجام می گردد. این غذا هنوز در بعضی از رستوران های مجلل کشور و بعلاوه رستوران های تخصصی سرو می گردد و میان گردشگرانی که در پی کشف چیزهای نو هستند، هواداران زیادی دارد؛ حتی سازمانی مخصوص برای حفاظت از میراث اردک پرس شده به نام سازمان اردکی ها (Order of Canardiers) وجود دارد.

اردک پرس شده در کجا سرو می گردد؟

در حال حاضر، معروف ترین آدرسی که غذای اردک پرس شده را در پاریس سرو می نماید، رستورانی معروف به برج نقره ای (La Tour dArgent) است. این رستوران که در کنار رودخانه سن قرار گرفته است، پس از بازسازی دو ساله، در ماه اوت 2023 میلادی دوباره افتتاح شد و مهمانان بار دیگر توانستند تا از تماشای آماده سازی اردک پرس شده لذت ببرند.

رستوران برج نقره ای و غذای اردک پرس شده آن به قدری معروف است که در سال 2016، یک دستگاه پرس نقره ای متعلق به قرن 19 میلادی را به قیمت شگفت انگیز 40,000 یورو حراج کرد. این رستوران پنج دستگاه پرس دیگر برای استفاده در آشپزخانه خود دارد که البته یکی از آن ها را به موزه هنرهای تزیینی پاریس به عنوان بخشی از نمایشگاه کریستوفل قرض داده است. این نمایشگاه تا آوریل 2025 ادامه دارد.

تاریخچه غذای اردک پرس شده

جالب است بدانید که غذای معروف اردک پرس شده، مانند دیگر غذاهای ارزشمند فرانسوی، ریشه در روستاها دارد. طبق گفته های ژوزت شووال (Josette Cheval)، عضو سازمان اردکی ها و مدیرعامل ژولین مارشال-گوره (Julien Marchal-Guéret)، داستان از این قرار است که در کنار رودخانه سن، اردک های مهاجر در کنار اردک های محلی برای استراحت توقف می کردند. در این دوره استراحت، جوجه اردک های چاق به جهان می آمدند که گوشت بسیار نرم، قرمز و خوشمزه داشتند . این غذا که در قرن 17 با شکار اردک ها شروع شده بود، به تدریج در دوکلر (Duclair) و روان (Rouen) به غذایی محلی تبدیل شد و در اواخر قرن 19 در هتل لا پست (la Poste) در دوکلر به صورت تخصصی سرو شد.

نظر شما درباره اردک پرس شده و سس خون چیست؟ آیا شیوه پیچیده تهیه آن خشن به نظر نمی رسد؟ اگر در مورد غذای اردک پرس شده یا دیگر غذاهای خوشمزه فرانسوی اطلاعاتی دارید؛ خشنود می شویم با مخاطبان خبرنگاران در میان بگذارید.

پرسش های متداول

غذای اردک پرس شده چیست؟

اردک پرس شده غذایی پیچیده و خاص است که بیشتر در مراسم و تشریفات سرو می گردد. برای پخت این غذای فرانسوی باید اردک نیمه پخته را در دستگاه پرس نقره ای زینتی فشار دهید تا خون و عصاره های آن خارج گردد. سپس این عصاره ها برای تهیه سس خون کنار غذا استفاده می شوند.

منشا غذای اردک پرس شده کجاست؟

غذای اردک پرس شده که در قرن 17 با شکار اردک ها شروع شده بود، به تدریج در شهرهای دوکلر و روان فرانسه به غذایی محلی تبدیل شد و آن را در اواخر قرن 19، در هتل لا پست در دوکلر به صورت تخصصی سرو کردند.

منبع: کجارو / bbc.com
انتشار: 21 بهمن 1403 بروزرسانی: 21 بهمن 1403 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 73857

به "هولناک ترین دستور پخت فرانسه؛ اردک پرس شده با سس خون!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هولناک ترین دستور پخت فرانسه؛ اردک پرس شده با سس خون!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید