وضع قوانین محدودکننده برای زنان کارمند ادامه دارد ؛ از بریتانیا تا ژاپن

به گزارش بلاگ پو، بازیگر بریتانیایی کفش پاشنه بلند نپوشید، عذرش را خواستند. وضع این نوع قوانین تسری پیدا نموده و به ژاپن رسیده است؛ ژاپنی ها علاوه بر این که از زنان می خواهند کفش پاشنه بلند بپوشند، استفاده از عینک را هم ممنوع نموده اند.

وضع قوانین محدودکننده برای زنان کارمند ادامه دارد ؛ از بریتانیا تا ژاپن

برای دیدن بریتانیای کبیر با تور انگلیس همراه باشید.

به گزارش خبرنگاران به نقل از بی بی سی، پس از آن که فاش شد چند شرکت ژاپنی از کارکنان زن خواسته اند عینک نزنند، عینک زدن در محل کار به بحثی داغ در شبکه های اجتماعی ژاپن تبدیل شده است. رسانه های محلی گفته اند تعدادی از شرکت های ژاپنی به دلایل مختلف عینک زدن کارکنان زن را ممنوع نموده اند. از جمله دلایل مدیران یک مجموعه فروشگاه زنجیره ای این بوده که چهره زن با عینک برخورد سرد را به مشتری القا می نماید. این ممنوعیت و استدلال های پشت آن انگیزه بحث در خصوص قواعد پوشاک زنان ژاپنی در محل کار شده است.

شبکه تلویزیونی نیپون و وب سایت بیزینس اینسایدر- از منابع انتشار این خبر- گزارش نموده اند شرکت های مختلف چه دلایلی را برای عینک نزدن زنان عنوان نموده اند؛ شرکت های هواپیمایی گفته اند ممنوعیت عینک برای زنان به ایمنی ربط دارد و فروشگاه های لوازم آرایشی استدلال کردند که عینک مانع آرایش کامل فروشندگان شده و آرایش آنها به خوبی دیده نمی گردد.

تعیین نیست این ممنوعیت نتیجه سیاست های خود شرکت هاست یا رویکرد و انتظارات جامعه را منعکس می نماید. بحث اصلی در شبکه های اجتماعی هم عمدتا به سر همین دو موضوع بوده و هشتگ عینک ممنوع برای گروه زیادی جذابیت داشته است.

کومیکو نموتو، استاد جامعه شناسی دانشگاه کیوتو می گوید واقعیت این است که در این مورد، مردم ژاپن به نگرش های فرسوده واکنش نشان داده اند و دلایلی که برای آن آورده می گردد عقلانی نیست و نتیجه نگرش تبعیض آمیز به زنان است. این نگرش در سنت های کهنه ژاپن ریشه دارد و مناسب زمان حاضر نیست.

این استاد جامعه شناسی معتقد است منع استفاده از عینک به نوع کار و کارایی زنان ارتباط ندارد و می گوید در بسیاری از نهادهای تجاری ژاپن، زنان صرفا براساس ظاهرشان ارزیابی می شوند و باید کوشید این ذهنیت را تغییر داد و به مدیران این نهادها تفهیم کرد که چنین رویکردی اشتباه است.

  • این نوع قوانین قدیمی هستند

مهر هم در این باره نوشت: این کار در راستای قوانین سفت و سختی رخ داده که شرکت ها برای پوشش و ظاهر زنان در نظر گرفته اند. این ماجرا باعث به وجود آمدن موج توئیتری شده و ژاپنی ها با هشتگ عینک ممنوع است به این موضوع اعتراض نموده اند. در کاربران در کامنت ها این قوانین را قدیمی دانسته اند و گفته اند که کارفرماهای احمق چنین قوانینی را در وضع می نمایند.

یک کارمند رستوران در توئیتی نوشته که بارها به او به خاطر استفاده از عینک تذکر داده شده و گفته اند عینک باعث می گردد ظاهری بی ادب داشته باشد.

در این میان یک نفر از شرکت هواپیمایی هم نوشته که به آنها گفته شده استفاده از عینک باعث پوشانده شدن آرایش چهره می گردد و از همین رو نباید از آن استفاده نمایند.

  • ماجرای اجبار پوشیدن کفش پاشنه بلند در محل کار چه بود؟

پیش تر موجی در ژاپن راه افتاده بود مبنی بر اعتراض به قوانین مربوط به پوشش و انتظار از زنان برای پوشیدن کفش های پاشنه بلند در محل کار . یورو نیوز در این زمینه نوشته بود: هزاران نفر در شبکه های اجتماعی با هشتگ کوتو KuToo به این کارزار پیوسته اند. کوتو واژه ای از ترکیب کلمه ژاپنی kutsu به معنی کفش و kutsuu به معنی درد است و از تجربه کارزار جهانی MeToo (من هم همین طور) که برای آزار و اذیت جنسی زنان ایجاد شده بود، استفاده شده است.

حدود 20 هزار زن، تاکنون طوماری را امضا نموده بودند و از دولت خواسته بودند شرکت ها را موظف کند از الزام زنان به پوشیدن کفش های پاشنه بلند خودداری نمایند.

جنبش اعتراضی کوتو از توئیت ایشیکاوا، بازیگر ژاپنی در ژانویه گذشته آغاز شد. این بازیگر و نویسنده در توئیت خود گفته بود که دوست دارد روزی از اجبار زنان به پوشیدن کفش پاشنه بلند در محل کار خلاص شوند. او سپس به تجربه خود در این زمینه اشاره نموده بود.

پس از این توئیت، او واکنش های گسترده و مشابهی از سوی زنان دریافت کرد و باعث شد موج اعتراضی در این زمینه شکل بگیرد. او در طومار خود وزیر بهداشت ژاپن را خطاب قرار داده و نوشته بود: پس از کار، همه به سراغ کفش های راحتی و صاف می روند.

او در نامه ضمیمه شده به طومار خود به مسائل پزشکی که کفش پاشنه بلند ایجاد می نماید از جمله تاول و کمردرد اشاره نمود و اضافه نمود: حرکت کردن سخت است، نمی توانید بدوید و پاهایتان صدمه دیده است. همه به خاطر این رفتارها است.

وزارت بهداشت ژاپن در واکنش به این کارزار اعلام نمود که موضوع را آنالیز می نماید اما از شرح بیشتر در این زمینه خودداری کرد. چنانکه برخی از کاربران شبکه های اجتماعی مجازی می گویند که هنوز در بسیاری از موسسه ها، کارکنان زن ملزم به پوشیدن کفش پاشنه بلند هستند.

ایشیکاوا بازیگر ژاپنی که کارزار کوتو را راه انداخت- عکس:رویترز

  • رویدادی مشابه در بریتانیا

یورونیوز نیز به رویداد مشابهی اشاره نموده و نوشته است: نیکولا تورپ، بازیگر بریتانیایی کارزار مشابهی را در سال 2016 پس از این که به دلیل نپوشیدن کفش پاشنه بلند در محیط کار عذرش را خواستند، به راه انداخت. این کار باعث شد مجلس بریتانیا در ارتباط با قوانین مربوط به پوشش تحقیقی انجام دهد و نتیجه این تحقیق نشان داد که در محیط های کاری این کشور تبعیض وجود دارد؛ اما دولت بریتانیا از این که دستوری برای ممنوعیت الزام به پوشیدن کفش پاشنه بلند به شرکت ها ابلاغ کند، خودداری کرد.

شایان ذکر است که سازمان دیده بان حقوق بشر درباره این قوانین موضع گیری نموده و گفته چنین رفتارهایی تبعیض علیه زنان است.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 28 آبان 1398 بروزرسانی: 27 فروردین 1399 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 13419

به "وضع قوانین محدودکننده برای زنان کارمند ادامه دارد ؛ از بریتانیا تا ژاپن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "وضع قوانین محدودکننده برای زنان کارمند ادامه دارد ؛ از بریتانیا تا ژاپن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید