چرا کره گران شد؟
به گزارش بلاگ پو، دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان رضوی به تشریح علل افزایش قیمت کره پرداخت.

به گزارش ایسنا، مهدی راهنمایی نیا در مورد افزایش قیمت کره اظهار کرد: افزایش قیمت کره متاثر از عوامل مختلفی است. یکی از این عوامل افزایش 33 درصدی قیمت چربی از سوی وزارت جهاد کشاورزی است که از 60 تومان در نیم سال دوم سال گذشته به 80 تومان در امسال رسید؛ بنابراین کارخانه دار خامه را گران خریداری می نماید.
وی با اشاره به تاثیر 70 درصدی قیمت شیر خام در فراوری محصولات لبنی اضافه کرد: عامل موثر دیگر در افزایش قیمت کنونی کره، بالا رفتن هزینه های فراوری شامل افزایش 100 درصدی هزینه های بسته بندی، افزایش 54 درصدی قیمت شیر خام و افزایش هزینه های کارگری است.
دبیر اتحادیه فراورینمایندگان و صادرنمایندگان صنایع لبنی خراسان رضوی اسم کرد: مشکل بسته بندی کره هم از دیگر عوامل افزایش قیمت این محصول است، زیرا تنها 3 درصد از کارخانه های استان دستگاه بسته بندی این محصول را در اختیار دارند و هزینه بسته بندی کره هم به ازای هر کیلوگرم 20 هزار تومان است. در صورتی که مجوز های لازم برای بسته بندی کره به صورت فله را از سازمان غذا و دارو دریافت کنیم، این مشکل حل خواهد شد و شاهد کاهش قیمت کره، افزایش مصرف مردم و کاهش دپوی کارخانجات خواهیم بود.
راهنمایی نیا با اشاره به افزایش قیمت جهانی کره اسم کرد: با تغییر شرایط کره از گروه یک به گروه 2 کالایی این محصول از قیمت مصوب هم خارج شد و هم اکنون واردات آن با ارز آزاد صورت می گیرد. بعضی کارخانجات کره خارجی را با ارز آزاد وارد کشور می نمایند که مشمول هزینه های بیشتری است. بعلاوه قیمت جهانی کره هم از چهار الی پنج دلار به 6 دلار افزایش پیدا نموده است.
وی ادامه داد: قیمت کره نسبت به پنج ماه ابتدایی امسال 20 درصد افزایش داشت و هم اکنون قیمت هر قالب کره 100 گرمی وارداتی در سطح استان 14 هزار و هر قالب کره 100 گرمی فراوری داخل 12 هزار تومان است که این مبلغ قیمت خام کارخانه نیست و شامل هزینه های ارزش اضافه نموده هم می گردد.
دبیر اتحادیه فراورینمایندگان و صادرنمایندگان صنایع لبنی خراسان رضوی اظهار داشت: به علت کاهش مصرف کره از سوی مصرف نماینده و با توجه به افزایش قیمت آن از کیلویی 40 الی 50 هزار تومان به کیلویی 100 الی 120 هزار تومان در امسال و تغییر گروه ارزی این محصول، با جلوگیری از واردات آن روبه رو بوده ایم.
حدود 8000 تن چربی مازاد در کارخانجات خراسان رضوی دپو شده است
راهنمایی نیا ضمن اشاره به افزایش دپوی چربی در کارخانجات اضافه کرد: در حال حاضر در استان حدود 8000 تن چربی مازاد وجود دارد که حدود چهار ماه است در کارخانجات دپو شده است؛ این در حالی است که قیمت جهانی این محصول حدود 20 میلیون دلار است، اما علی رغم پیگیری های اجرا شده برای صادرات آن هنوز فکری به حال آن نشده است. هم اکنون احتیاجی به واردات کره نداریم و حتی می توانیم در این زمینه صادرنماینده هم باشیم.
وی اسم کرد: همیشه افزایش قیمت کره در نیم سال دوم اتفاق می افتد. امسال هم با بازگشایی مدارس، کاهش دمای هوا و افزایش مصرف چربی در نیم سال دوم با افزایش قیمت روبرو شده ایم.
منبع: فرارو