آشنایی با شماری از دیدنی ترین حیوانات خطرناک ایران
به گزارش بلاگ پو، در مقاله معروف ترین حیوانات خطرناک ایران قصد داریم شماری از خطرناک ترین حیوانات ایران را به شما معرفی کنیم. بنابراین، اگر علاقمند هستید که دیدنی ترین حیوانات خطرناک ایران را بشناسید و اطلاعات جامعی را در خصوص هر یک از آنها بدست آورید، پیشنهاد می کنیم که خواندن این متن را از دست ندهید.
تمساح پوزه کوتاه
تمساح پوزه کوتاه که به آن تمساح لجن زار یا گاندو نیز گفته می گردد، در سیستان و بلوچستان بسر می برد. این مورد از خطرناک ترین حیوانات ایران چیزی حدود 450 گرم وزن دارد و طول آن به 4/5 متر می رسد. تمساح پوزه کوتاه در کشورهای دیگری همانند پاکستان، هند، نپال، سریلانکا و بنگلادش نیز هست. گاندوها علاوه بر زندگی در رودها که آب شیرینی دارند، می توانند در مرداب ها با آب شور نیز زندگی نمایند. گاندوها هر جانور کوچکتر از خود را که در مقابلشان باشد، می توانند شکار نمایند و بخورند.
خرس سیاه آسیایی
خرس سیاه آسیایی در نواحی جنوب شرقی ایران بسر می برد و بیشتر آن را با نام خرس سیاه بلوچی می شناسند. این مورد از معروف ترین حیوانات خطرناک ایران قادر است با سرعت 40 کیلومتر بر ساعت بدود و تا 25 سال عمر کند. در ایران علاوه بر خرس سیاه، خرس قهوه ای نیز پیدا می گردد. حالا، ممکن است این سوال برایتان بوجود آمده باشد که کدام یک از این خرس ها خطرناک تر و قدرتمندتر هستند؟ برای پاسخ به این سوال، ابتدا بهتر است ویژگی های فیزیکی این دو جانور را مورد آنالیز قرار دهیم.
در خصوص خرس قهوه ای باید بگوییم که این گونه جثه بسیار بزرگی دارند و سرعتشان نیز بسیار بیشتر است. حتی، پنجه ها و عضلات خرس قهوه ای نسبت به خرس سیاه بسیار قوی تر و قدرتمندتر هستند. اما، این ویژگی ها بدین معنا نیستند که خرس های قهوه ای در این جدال پیروز و برترند، بلکه باید بگوییم هر دو جز قوی ترین پستانداران دنیا بشمار می آیند. به عنوان مثال، خرس قهوه ای با توجه به اینکه در محیط های بازتری زندگی می نماید، در تعقیب طعمه و شکار بسیار ماهر است و کمتر پیش می آید که شکار بتواند از دستش فرار کند. در مقابل، خرس سیاه آسیایی پنجه های خمیده ای دارد و قادر است به یاری آنها به بالای درخت برود و به طعمه حمله کند. خرس قهوه ای و سیاه را صرفا با توجه به رنگ نمیتوان شناسایی کرد، چرا که هر دو گونه در طیف رنگی مختلفی ممکن است وجود داشته باشند.
مار جعفری
در ایران عنوان پراکنده ترین گونه مار سمی به گرزه مار و عنوان خطرناک ترین نیز به افعی فلس اره ای یا همان مار جعفری اختصاص دارد. مار جعفری رفتار پرخاشگرانه ای دارد و علاوه بر کشتن طعمه، آن را از بین می برد. مار جعفری بالغ می تواند حداکثر 72 میلی گرم و حداقل 12 میلی گرم سم فراوری نماید و اگر تنها 5 میلی گرم از آن وارد بدن انسان گردد، می تواند او را به کام مرگ بکشاند. لختگی خون، نابودی غشای رگ های خونی و در نهایت، خونریزی شدید از اتفاقاتی هستند که پس از ورود سم این مار به بدن می توانند رخ دهند.
در ایران، تعداد مارها و تنوع آنها بسیار زیاد است و تشخیص مار سمی از غیر سمی نیز کاری سخت. اما، باید بگوییم که توجه به یکسری ویژگی ها می تواند در تشخیص این دو مورد از یکدیگر به ما یاری کند. به عنوان مثال، مردمک چشم مارهای سمی عمودی است، در حالیکه مارهای غیر سمی چشمانی با مردمک دایره ای دارند. نوک پوزه مار غیر سمی گرد است و نوک پوزه مار سمی کمی تیز و رو به بالا.
یوزپلنگ ایرانی
این مورد از دیدنی ترین حیوانات خطرناک ایران یک شکارچی ماهر است و آن را با عنوان چیتای آسیایی نیز می شناسند. یوزپلنگ حیوان بسیار سریعی است، بطوریکه می تواند با سرعتی بیش از 112 کیلومتر بر ساعت طعمه خود را دنبال کند. انقباض سریع ماهیچه های یوزپلنگ یکی از ویژگی های منحصر بفرد بشمار می آید که باعث می گردد جانور بتواند در بالاترین سرعت ها کنترل تعادلی بالایی را از خود نشان دهد. یوزپلنگ ها قادر هستند از درخت ها بالا بروند و حتی شنا نمایند. شکار در روشنایی روز نیز از دیگر صفات یوزپلنگ ها بشمار می آید.
منبع: همگردیabanhome.com: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت