طرز تهیه 140 مدل دسر خوشمزه و متنوع
به گزارش بلاگ پو، دسر یا به قول ایرانی ها پس خوراک یا پی خوراک جزو خوراکی های بین المللی است که به عنوان یک وعده کوچک بعد از وعده اصلی غذای شام یا وعده ناهار سرو می گردد. انواع دسر بسیار متنوع است و طیف وسیعی از خوراکی های عموما شیرین را شامل می شوند. انواع دسرها برای سلیقه های متفاوت را می توانید برای منوی مجلس و عروسی و مهمانی بگنجانید. در این مقاله از سرویس آشپزی در به معرفی انواع دسرها می پردازیم و آموزش دسر و طرز تهیه آن را به همراه فیلم آموزش تهیه نیز برای شما خواهیم آورد.
تاریخچه دسرها
آثار نقاشان باستان نشان می دهد که ثروتمندان از برخی خوراکی ها به عنوان دسر استفاده می نموده اند، اما اولین دسرها شامل نوعی شیرینی یا آبنبات می شدند که در ترکیبات آن ها از عسل و خرمای خشک استفاده می شد. مارزیپان هم نوعی خمیر خوراکی بود که از شکر و بادام تهیه می شد و هواداران زیادی داشت.
دسرها انواع مختلفی دارند و ویژگی مشترک شان هم شیرین بودن آن ها است. شاید جالب باشد بدانید که در زمان های قدیم شکر جزو گران قیمت ترین مواد غذایی به حساب می آمد، به همین دلیل شیرین کردن غذاها با عسل انجام می شد اما ثروتمندان می توانستند خوراکی های حاوی شکر را تهیه نمایند.
تاریخچه تهیه دسرهای سرد مثل بستنی های منجمد شده هم به زمانی برمی گردد که در قرون وسطی، خانواده سلطنتی، یخ تازه طعم دار شده با عسل و شربت میوه را درخواست کردند. از آن موقع به بعد، دسرها هر روز متنوع تر و برای انواع سلیقه ها مناسب سازی شدند. یک نکته جالب دیگر اینکه استفاده از قاشق های مخصوص برای سرو دسر در فرهنگ برخی کشورها، این وعده غذایی را از دیگر خوراکی ها متمایز می نماید.
انواع دسرها
همانطور که گفته شد، دسرها بسیار متنوع اند و از خوراکی های شیرین زیادی به عنوان دسر استفاده می گردد و هر کشور دسرهای مخصوص به خود دارد. انواع مختلف تارت، ژله، باقلوا، کیک، کرم بروله، پای و … جزو دسرها هستند. معمولا انواع دسرهای مجلسی فرنگی شامل موارد زیر است:
انواع پودینگ و کاستارد، انواع دسرهای سرد مثل بستنی با طعم های مختلف، انواع کیک و پنکیک ها، انواع کوکی، انواع پای، شکلات و آبنبات ها، شیرینی هایی مثل ناپلئونی، دانمارکی و … . در ایران اما این دسرها تا حدودی متفاوت هستند.
دسر ایرانی
انواع دسرهای ایرانی که عموما به خاطر سنتی بودن قدمت طولانی هم دارند، هم جزو انواع دسرهای سنتی محلی و بومی شهرهای مختلف ایران هستند و هم شامل دسرهایی می شوند که طرز تهیه آن ها در همه جای ایران، شبیه است و کاملا برای همه شناخته شده هستند. انواع دسر ایرانی طیف وسیعی از خوراکی های عموما شیرین را در برمی گیرند که انواع حلوا، حریره بادام، فرنی، شیر برنج، کاچی و حتی شیرینی هایی مثل باسلوق و باقلوا را هم در بر می گیرند.
1- بستنی سنتی
طرز تهیه بستنی خانگی هم ساده است و هم یک کار جالب و هیجان انگیز. یکی از برترین و قدیمی ترین دستورهای بستنی سنتی طرز تهیه بستنی سنتی زعفرانی با ثعلب و بدون ثعلب با تکه های خامه است. این بستنی را به عنوان یک دسر سنتی ایرانی بعد از غذاهای اصلی سرو می نمایند و لازم هم نیست حتما آن را از فروشگاه ها تهیه کنید.
برای درست کردن بستنی زعفرانی خانگی، ابتدا زعفران را بسابید و در لیوان بریزید. روی آن را یک قالب کوچک یخ بیندازید و کنار بگذارید تا دم بکشد. خامه را داخل سینی بریزید و روی آن را صاف کنید. می توانید از وسیله ای مثل کاردک بهره ببرید. ضخامت خامه باید حدود 2 میلی متر باشد. سینی را در فریزر قرار دهید تا خامه کاملا یخ بزند. برای مشاهده ادامه مراحل تهیه این دسر ایرانی خوشمزه، به مقاله طرز تهیه بستنی زعفرانی رجوع کنید.
2- قطاب گردویی
قطاب از جمله قدیمی ترین و پرخاصیت ترین دسر های سنتی است که در همه ایام سال و به خصوص به عنوان شیرینی پذیرایی عید نوروز یا به عنوان یک دسر ساده ایرانی هواداران فراوانی دارد.
قطاب گردویی و ساده با اضافه کردن چاشنی هایی مثل هل و زعفران، شیرینی سنتی استان های یزد و کرمان است و در این منطقه ها در همه ایام سال برای پذیرایی هواداران پر و پا قرص خودش را دارد. برای خواندن طرز تهیه ساده شیرینی قطاب روی لینک کلیک کنید.
3- کاچی
کاچی تبریزی بسیار مشهور است و تبریزی ها به این دسر ایرانی لذیذ و مقوی قویماق می گویند، اهالی ارومیه به آن دوشاب می گویند و کرمانی ها هم از 4 مغز برای افزایش قوت این دسر ایرانی خوشمزه استفاده می نمایند، برخی ها شکر می ریزند و در برخی منطقه ها طرز تهیه کاچی با اضافه کردن کمی نمک و زردچوبه هم مرسوم است.
با این همه در مجموع مواد تشکیل دهنده این دسر قدیمی و سنتی ایرانی صرف نظر از اسامی مختلف با کمی اضافه و کم کردن مواد تشکیل نماینده اش در منطقه ها مختلف ایران شبیه به هم است. برای خواندن ادامه مطلب طرز تهیه کاچی روی لینک کلیک کنید.
فیلم آموزش تهیه کاچی را دیدن کنید:
انواع دسر شب یلدا
دسرها در سفره شب یلدا یکی از اجزای اصلی به حساب می آیند. در کنار غذاهای مخصوص شب یلدا، دسرهای یلدایی هم معمولا حال و هوای یلدا و البته فصل پاییز را دارند. مثلا معمولا در طرز تهیه دسرهای شب یلدا از انواع میوه ها یا عصاره میوه های پاییزی و زمستانی استفاده می گردد یا این که برای شکل و فرم دادن این دسرها، از قالب هایی با شکل و شمایل میوه های یلدایی مثل انار، هندوانه، خرمالو، کدو حلوایی و … استفاده می گردد.
4- ژله های یلدایی
ژله ها پای ثابت مهمانی ها و دورهمی ها هستند و جزو انواع دسر شب یلدا ساده و آسان و بدون فر محسوب می شوند. کافی است از قالب های یلدایی بهره ببرید تا هر ژله ای را که می خواهید به شکل انار یا هندوانه یلدایی درست کنید. البته رنگ ژله ها هم اگر به رنگ میوه های شب یلدا شبیه باشد می تواند حسابی نمادین و زیبا باشد.
ژله های یلدایی را می توانید به صورت لیوانی و یک نفره یا در یک قالب بریزید. در کنار ژله ها، ژله خرده شیشه، ژله رولی و ژله لیوانی از محبوب ترین ژله ها هستند که با رنگ ها و طرح های یلدایی می توانید برای دورهمی شب یلدا این دسر آسان و بدون فر را درست کنید. برای درست کردن این ژله ها می توانید روی لینک مقاله طرز تهیه ژله های یلدایی کلیک کنید.
5- کوکی انار و هندوانه
کوکی ها شیرینی های ساده و خوشمزه ای هستند که برای مناسبت ها و مهمانی ها تهیه می شوند. اگر می خواهید کوکی را به عنوان دسر و شیرینی شب یلدا بپزید، می توانید کوکی انار را انتخاب کنید. این کوکی در فر درست می گردد. آماده سازی مواد لازم به 20 دقیقه و پخت آن به 10 دقیقه زمان احتیاج دارد. البته خمیر کوکی را هم باید برای مدت1 تا 2 ساعت در یخچال یا دمای محیط استراحت دهید.
کوکی انار را می توانید با رویال آیسینگ یا به صورت متداول و با بافت بیسکوییت درست کنید. در هر حال مدلی که کوکی را درست می کنید به سلیقه خودتان بستگی دارد و البته خوشمزه است. برای مشاهده مقاله طرز تهیه کوکی انار روی لینک آن کلیک کنید.
6- خاگینه تبریزی زعفرانی
تبریزی ها برای شب یلدا یک دسر خاص و مجذوب کننده دارند که به آن خاگینه یا قیقاناخ می گویند. ابن خوراکی در مهمانی ها و مناسبت های خاص همراه با چای هوادار زیادی دارد و سرو می گردد. داخل دسر خاگینه تبریزی هم با انواع مغزها و آجیل پر می گردد.
برای درست کردن این دسر یلدایی ایرانی ابتدا باید شکر را با آب در یک قابلمه بریزید و روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا به دمای جوش برسد. وقتی که مخلوط آب و شکر غلیظ شد و قوام پیدا کرد پودر هل، گلاب و زعفران را به این شهد اضافه کنید و هم بزنید و سپس بلافاصله شعله گاز را خاموش کنید تا عطر هل و گلاب و زعفران حفظ گردد. اجازه دهید شهد به دست آمده کاملا سرد گردد. برای خواندن ادامه روش تهیه خاگینه حتما به مقاله طرز تهیه خاگینه مراجعه کنید.
دسر ماه رمضون
برخی از انواع دسرهای ماه رمضون فقط در این ماه تهیه و سرو می شوند و برخی دیگر در مناسیت های دیگر هم به کار می فرایند. این دسرها معمولا محدود به یک منطقه و کشور نمی شوند و بین همه مسلمانان شناخته شده اند. دسرهای ماه رمضان بعد از افطاری یا حتی سحری سرو می شوند و می توانند برخی شیرینی ها، حلواها و حتی خوراک های های متنوع را شامل شوند.
7- زولبیا
زولبیا را در اصل متعلق به هندوستان می دانند که در زبان هندی و اردو به آن جلبی، در زبان فارسی زولبیا یا زُلِیبی و در زبان عربی به آن زلابیه گفته می گردد. گفته می گردد این شیرینی خاص و خوشمزه به عنوان هدیه به ناصر الدین شاه داده شده و سپس دستور پخت آن توسعه پیدا نموده است.
زولبیا در حال حاضر در آسیا، شمال آفریقا و خاورمیانه تهیه می گردد و هواداران بسیاری دارد. مواد اصلی آن را هم ماست، نشاسته و آرد تشکیل می دهد. برای مشاهده طرز تهیه و فیلم آموزش روی لینک مقاله کلیک کنید.
8- کوکو شیرین
کوکو شیرین یک دسر قزوینی است که به خصوص در ایام عید و ماه رمضان سرو می گردد. کوکو شیرین قزوینی طعمی شبیه کیک باقلوا یا کیک شربتی دارد. پس از پخت کوکوی شیرین قزوین، شهد شیرینی روی آن ریخته شده و در آخر هم این دسر خوشمزه به شکل دلخواه و با زرشک، خلال بادام و پسته تزیین می گردد.
کوکو شیرین را هم به صورت سرد و هم به صورت گرم سرو می گردد. برای خواندن جزییات و روی لینک مقاله کلیک کنید.
9- بامیه
در اولین مرحله از طرز تهیه بامیه بازاری باید شربت بامیه یا شربت بار که در واقع همان شهد زولبیا و بامیه است را درست کنید. برای این کار ضروری است که نصف لیوان فرانسوی دسته دار آب را داخل یک قابلمه کوچک بریزید. سپس آن را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. زمانی که آب آغاز به جوشیدن کرد، جوهر لیمو یا آبلیمو را به آن اضافه کنید.
سپس کمی صبر کنید تا آب حالتی کفی به خود بگیرد. سپس شکر را به آن اضافه کنید و شعله گاز را روی حرارت میانه تنظیم کنید. در این مرحله از طرز تهیه شربت بامیه به هیچ عنوان نباید شربت را هم بزنید. اجازه دهید تا شکر خودش در آب حل گردد. برای خواندن ادامه مراحل به همراه فیلم آموزش تهیه روی لینک مطلب کلیک کنید.
10- دسر میوه و شیرنارگیل
در کشور اندونزی که بیشترین جمعیت مسلمانان را در میان کشورهای جهان دارد مشهورترین دسر ماه رمضان kolak نام دارد. کولاک یک دسر میوه ای متشکل از شیرین نماینده ای که از درخت نخل به دست می آید، شیرنارگیل و برگ pandanus ، موز خرد شده یا میوه جک فروت و جوانه ماش است.
بد نیست بدانید برگ pandanus یک طعم دهنده مشهور در آشپزی جنوب شرقی آسیا و سرشار از پروتئین است. از برگ این گیاه به صورت پودر شده به عنوان ادویه هم استفاده می گردد. برای تهیه این دسر خوشمزه ماه رمضون باید همه این مواد را با هم مخلوط و بعد سرو کنید. برای مشاهده سایر انواع دسر ماه رمضان می توانید به لینک مقاله شیرینی و دسر مخصوص ماه رمضان رجوع کنید.
انواع دسرهای ساده و سریع
از میان انواع دسرها، دسرهای ساده و سریع بسیار پرهوادار هستند. این دسرها معمولا احتیاج به مواد غیر قابل دسترسی ندارند، بعلاوه طرز تهیه آن ها آسان و بی دردسر است. حتی برخی از انواع دسر ساده و سریع احتیاج به فر هم برای درست کردن ندارند. یعنی می توانید آن ها را به صورت یخچالی تهیه کنید. در ادامه چند دسر ساده و سریع را به شما معرفی می کنیم.
11- چیزکیک کدو حلوایی
چیزکیک را به هر صورتی که درست کنید، چه چیز کیک یخچالی چه چیز کیک در فر و چه چیزکیک تریین شده با خامه و شکلات، یک دسر بسیار خوشمزه و ساده و سریع است. حالا که فصل کدو حلوایی یا همان کدو تنبل است بد نیست دسر چیزکیک با کدو حلوایی را هم امتحان کنید.
برای درست کردن دسر چیزکیک با کدو حلوایی ابتدا باید پایه چیزکیک را درست کنید. بیسکویت ها را در غذاساز پودر کنید. در یک کاسه میانه بیسکویت پودر شده را به همراه شکر، دارچین، پودر زنجبیل و کره آب شده در دمای اتاق یا روی شعله ملایم گاز (فقط در حد نرم و آب شدن) را با هم مخلوط کنید.
از یک قالب کیک با قطر 30 سانتی متر و ارتفاع 7 سانتی متر بهره ببرید و مخلوط بیسکویت را داخل آن بریزید. برای مطالعه ادامه مراحل، به مقاله طرز تهیه دسر چیزکیک کدو حلوایی رجوع کنید.
12- کرم بروله
کرم بروله که فرانسوی ها به آن دسر کرم سوخته هم می گویند، از جمله دسرهای خامه ای قدیمی فرانسوی است که در سال های اخیر در ایران هم بسیار محبوب شده است. طعم کلاسیک کرم بروله، وانیلی است اما بنا به سلیقه می توانید از مواد مختلفی مثل انواع شکلات، میوه های مختلف فصل، دارچین، قهوه و … برای طعم دادن به آن بهره ببرید.
برای درست کردن دسر سریع و ساده کرم بروله وانیلی احتیاج به فر دارید. ابتدا باید فر را روی دمای 150 درجه سانتی گراد روشن و تنظیم کنید تا گرم گردد. در یک ظرف مناسب زرده تخم مرغ، شکر سفید و عصاره وانیل را با هم مخلوط کنید تا یک مایه کرمی و ضخیم و یکدست درست گردد. برای مشاهده ادامه طرز تهیه دسر ساده و سریع کرم بروله، به لینک مقاله طرز تهیه کرم بروله مراجعه کنید.
13- بانوفی پای
یکی از محبوب ترین دسرهای کلاسیک انگلیسی بانوفی پای است که معمولا در مهمانی های خانوادگی و جمع دوستان سرو می گردد. درست کردن این دسر بسیار ساده و سریع است و روش های مختلفی هم برای درست کردن آن وجود دارد. علاوه بر این مواد اولیه به کار رفته در بانوفی پای، ساده است و احتیاجی به فر هم ندارد و در یخچال درست می گردد. این دسر ساده و سریع انگلیسی یخچالی که تا حدودی شبیه چیز کیک یخچالی است با پایه بیسکویت تهیه می گردد.
برای درست کردن دسر بانوفی پای در ابتدا باید کارامل روی آن را درست کنید. برای این کار، اول کره را به روش بن ماری ذوب کنید. آن را در یک ظرف مناسب بریزید و نمک و شکر را اضافه کنید و به هم بزنید تا به خوبی حل شوند. حالا شیر عسلی را اضافه کنید. وقتی مواد، رنگ طلایی به خود گرفت، اجازه دهید خنک گردد و از دما بیفتد. برای مشاهده ادامه مراحل تهیه این دسر ساده و سریع، به مقاله طرز تهیه دسر بانوفی پای مراجعه کنید.
14- نانایمو بار کانادایی
ننانایمو بارم یک دسر کانادایی خوشمزه و بسیار محبوب است. این دسر ساده و سریع در روش اصیل خود، از سه لایه تشکیل شده است: ویفر، مغز (گردو ، بادام یا فندق) و پودر نارگیل به عنوان پایه، یک مایه خامه ای در وسط و یک لایه گاناش شکلاتی در بالای آن. البته انواع مختلفی نانایمو وجود دارند که از طعم دهنده های گوناگون مانند نعناع، کره بادام زمینی، نارگیل ، موکا و انواع مختلف شکلات تشکیل می شوند.
برای درست کردن این دسر ساده و سریع ابتدا در یک ظرف مناسب، باید تخم مرغ را بشکنید و با همزن بزنید تا کف کند و حجم بگیرد. در یک ظرف دیگر، کره را به روش بن ماری و روی حرارت غیرمستقیم ذوب کنید. شکر و پودر کاکائو را در حالی که ظرف روی حرارت غیر مستقیم واقع شده است، اضافه کنید.
تخم مرغ را اضافه کنید و همه مواد را با هم بزنید. وقتی به خوبی مخلوط شدند، ظرف را از روی حرارت بردارید. برای مشاهده ادامه مراحل تهیه، به مقاله طرز تهیه دسر نانایمو بار مراجعه کنید.
15- موس شکلاتی
موس شکلاتی یا chocolate mousse از جمله خوشمزه ترین دسرهای مدرن با ریشه فرانسوی است. دسر موس که با انواع میوه فصل، پودر کاکائو یا انواع شکلات شیری و تلخ و حتی چای سبز هم تهیه می گردد، یک دسر ساده و سریع از نوع سرد است که احتیاجی به فر ندارد و بر پایه تخم مرغ درست می گردد.
برای تهیه این دسر ساده و سریع خوشمزه، شکلات تلخ را در یک ظرف مناسب بگذارید و روی شعله ملایم گاز به روش بن ماری آب کنید. سپس خامه سنگین را آنقدر هم بزنید تا نرم و یکدست گردد. خامه را کنار بگذارید تا هم دما با دمای اتاق گردد. برای خواندن ادامه مقاله طرز تهیه دسر موس شکلاتی روی لینک بزنید.
ویدئو آموزش تهیه موس شکلاتی را دیدن کنید:
16- پودینگ انار
پودینگ انار یک دسر ساده و سریع از انواع دسر با خامه و میوه است. البته به شرط این که شما عاشق طعم های ترش و ملس باشید. در مجموع دسر پودینگ از دسرهای مدرن و شیک برای مهمانی ها و مجالس و دورهمی های خانوادگی است.
برای آغاز کار آب انار و وانیل را به همراه پودر قند و پودر نشاسته به خوبی ترکیب کنید. با اضافه کردن شیر، هم زدن این مواد روی حرارت را تا زمانی که به قوام مورد نظر برسد، ادامه دهید. برای مرحله بعد باید پنیر خامه ای و خامه را تا زمانی که ترکیبی کاملاً مناسب و صاف به دست بیاید، هم بزنید. برای مطالعه ادامه مراحل تهیه، به مقاله طرز تهیه پودینگ انار مراجعه کنید.
انواع دسر کم هزینه
همان طور که از نام این دسرها معین است، دسرهای کم هزینه هستند که برای تهیه احتیاجی به مواد گران قیمت ندارند و با مواد مقرون به صرفه درست می شوند. اما این به معنی خوشمزه نبودن آن ها نیست. اتفاقا از این دسرهای کم هزینه می توانید برای مهمانی ها، جشن ها و حتی به عنوان میان وعده هم بهره ببرید. دسرهای کم هزینه هم در منو و لیست دسرهای همه کشورها پیدا می شوند و انواع مختلفی برای سلیقه و طبع های مختلف دارند.
17- سیب کاراملی
دسر سیب کاراملی با طعم لذیذش یک دسر کم هزینه است. تهیه این دسر اصلا سخت نیست؛ تنها باید چند نکته کلیدی را در تهیه آن رعایت کنید تا بتوانید از این دسر در مهمانی ها یا میان وعده هایتان بهره ببرید.
در اولین مرحله تهیه این دسر کم هزینه، ساقه های سیب ها را جدا کنید و آنها را در آب گرم با کمی سرکه یا آبلیمو خیس کنید. سپس یک قابلمه بزرگ را با آب پر کنید، چند قاشق غذاخوری سرکه یا آب لیمو را به آن اضافه کنید و روی اجاق گاز گرم کنید تا آب جوش بیاید. سپس سیب را اضافه کنید. برای خواندن ادامه مراحل درست کردن این دسر به مقاله طرز تهیه دسر سیب کاراملی مراجعه کنید.
18- تیرامیسو با انبه
تیرامیسو یک دسر با اصالت ایتالیایی است که در مواد تشکیل دهنده آن می توان از انواع میوه های فصلی استفاده کرد. تیرامیسو را معمولا با بیسکویت انگشتی یا لیدی فینگر درست می نمایند و طرز تهیه تیرامیسو بدون پنیر خامه ای و حتی با بیسکویت پتی بور یا اوریو هم مرسوم است. به هر حال نحوه درست کردن تیرامیسو به هر ترتیبی که باشد یک دسر لذیذ و خوشمزه از خانواده کیک ها است که احتیاج به فر هم ندارد. به دسر تیرامیسو با طعم انبه منگومیسو هم می گویند.
برای درست کردن این دسر مجذوب کننده و خوشمزه که برای مهمانی هم ایده آل است، ابتدا باید در یک لیوان آب داغ قهوه را حل کنید. سپس صبر کنید که قهوه کاملا سرد گردد. در این فاصله سس انبه را برای تیرامیسو آماده کنید. انبه ها را خرد کنید و در یک شیرجوش یا قابلمه کوچک بریزید. شکر و آب را اضافه کنید و روی شعله ملایم گاز هم بزنید. برای مشاهده ادامه مراحل تهیه، به لینک مقاله طرز تهیه تیرامیسو با انبه مراجعه کنید.
19- پودینگ و پاناکوتای انبه
انبه هم از آن دسته میوه هایی است که با آن می توانید انواع دسر شامل پودینگ، تارت، کیک و شیرینی خانگی را درست کنید. انواع دسر انبه با بیسکویت و حتی دسرهای خوشمزه با پوره انبه و انبه یخ زده هواداران فراوانی در سرتاسر جهان دارند.
برای درست کردن دسر پودینگ انبه ابتدا کرم کارامل را با شیر ترکیب کنید و روی شعله ملایم گاز بگذارید. این ترکیب را هم بزنید تا به حالت جوش برسد. شعله گاز را خاموش کنید و کرم کارامل و شیر را کنار بگذارید تا خنک گردد. برای خواندن ادامه مطلب طرز تهیه این دسر کم هزینه به مقاله طرز تهیه 2 دسر با انبه مراجعه کنید.
20- موس توت فرنگی
دسر موس توت فرنگی یک دسر خامه ای خوشمزه و شیک با میوه توت فرنگی است که درست کردن آن به تبحر خاصی احتیاج ندارد. برای درست کردن آن ابتدا قالبی که می خواهید موس را در آن درست کنید را خیلی کم چرب کنید. پودر ژله، پودر ژلاتین و آب جوش را روی بخار کتری یا سماور به روش بن ماری با هم ترکیب کنید.
این ترکیب را مرتب هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط و یکدست شوند و ذرات ژله و ژلاتین کاملا حل شوند. جهت مطالعه ادامه مراحل تهیه، به مقاله طرز تهیه موس توت فرنگی مراجعه کنید.
21- روکر ایتالیایی
روکر یک دسر خوشمزه ایتالیایی است که ظاهر و طعم فوق العاده ای دارد و برای دورهمی های خانوادگی و پذیرایی از مهمان ها بسیار مناسب است. این دسر ساده و مجذوب کننده انواع مختلفی دارد؛ از روکر سیب و انار گرفته تا روکر شکلاتی. درست کردن این دسر علیرغم مواد اولیه زیادی که دارد، اگر دقیق و درست انجام گردد هم بسیار ساده و هم بسیار شیک و لذیذ است.
در اولین مرحله از طرز تهیه دسر ایتالیایی روکر موز و ژله باید ژله موز را با آب جوش ترکیب کنید. مواد را به روش بن ماری و روی بخار کتری بگیرید و آن قدر هم بزنید تا ژله به خوبی در آب حل گردد. قالبی را که دوست دارید روکر را در آن درست کنید، کمی چرب کنید. برای مشاهده ادامه مراحل تهیه، مقاله طرز تهیه روکر ایتالیایی را بخوانید.
انواع دسر مجلسی
دسرهای مجلسی همان طور که از نامشان پیداست، معمولا برای مهمانی ها و مناسبت های خاص تهیه می شوند و به شیک بودن معروف هستند. در لیست دسرهای مجلسی انواع متفاوتی از دسرها را می توانید پیدا کنید که برای تهیه آن ها لزوما به فر یا پخت و پز هم احتیاج ندارید. برخی از این دسرها به صورت یخچالی درست می شوند و موادی هم که در تهیه آن ها به کار می رود، ساده است.
22- تیرامیسو
تیرامیسو یک دسر خوشمزه، باسابقه و محبوب در کل جهانست. در طرز تهیه تیرامیسو خامه ای، پایه دسر را با مواد مختلفی تهیه می نمایند. برخی تخم مرغ را حذف می نمایند و برخی هم طعم بیسکوییت پتی پور یا لیدی فینگر را به جای کیک اسفنجی زیر دندان شان می پسندد. اما یکی از آسان ترین دستورهای تهیه برای تیرامیسو، درست کردن تیرامیسو خامه ای با پتی بور یا لیدی فینگر (انگشتی) است.
برای درست کردن دسر مجلسی تیرامیسو خامه ای با بیسکویت پتی بور یا بیسکویت لیدی فینگر ابتدا زرده های تخم مرغ را از سفیده کاملا جدا کنید و با شکر مخلوط کنید. ترکیب زرده تخم مرغ و شکر و وانیل را آن قدر بزنید تا یک مایه غلیظ به دست بیاید. برای خواندن ادامه آموزش طرز تهیه این دسر مجلسی به مقاله طرز تهیه تیرامیسو با بیسکویت پتی بور مراجعه کنید.
23- پای توت فرنگی
پای توت فرنگی یک دسر مجلسی شیک و خوشمزه با توت فرنگی است که هم در فر و هم بدون فر و به صورت یخچالی آماده می گردد. برای طرز تهیه کیک پای توت فرنگی خامه ای یخچالی و بدون فر ابتدا باید پایه یا کراست بیسکویتی پای را درست کنید.
برای پای توت فرنگی بیسکویتی از انواع بیسکویت پتی بور یا ساقه طلایی و یا انواع بیسکویت های شکلاتی و کاکائویی می توانید بهره ببرید که در این صورت پای توت فرنگی خامه ای با پایه شکلاتی خواهید داشت. برای مشاهده آموزش مراحل تهیه این دسر، به مقاله طرز تهیه دسر پای توت فرنگی مراجعه کنید.
انواع دسر ساده و سریع بدون فر
اغلب دسرها برای آماده شدن یا احتیاج به پخت در فر دارند یا می توان آن ها را بدون فر هم درست کرد. اما دسرهای سریع و ساده بدون فر، یا امکان پخت در قابلمه را دارند یا این که از انواع دسرهای یخچالی هستند که احتیاج به استراحت و ماندن در یخچال دارند تا خودشان را بگیرند. برای خواندن روی لینک مقاله کلیک کنید.
انواع دسر عربی
انواع دسرهای عربی از خوشمزه ترین و مجذوب کننده ترین دسرهای جهان هستند که معمولاً با مواد اولیه مخصوص و تشریفاتی ویژه آماده می گردد. دسرهای عربی معمولاً بسیار شیرین و مجلل هستند و از همین رو در میان انواع دسر گزینه مناسبی برای پذیرایی از مهمان محسوب می شوند. اما خوشمزه ترین دسرهای عربی چه دسرهایی هستند و چطور آماده می شوند؟ برای مطالعه دستور پخت و مشاهده فیلم آموزش طرز تهیه چند مدل دسر عربی روی لینک مقاله کلیک کنید.
انواع دسرهای ترکی
برترین دسرهای ترکیه ای شامل یک لیست بلند بالا هستند که اتفاقا در اغلب کشورهای جهان شناخته شده و محبوبند. دسرهای ترکیه مثل سایر انواع دسر معمولا بعد از ناهار یا شام سرو می شوند و به نوعی پس غذا به حساب می آیند.
طعم دسرهای ترکیه ای هم معمولا شیرین است (کمی شیرین تر از دسرهای ایرانی) ولی اگر شما خودتان آن ها را درست کنید، می توانید سلیقه و ذائقه تان را دخیل کنید. برای مطالعه طرز تهیه چند مدل از انواع دسر ترکی خوشمزه و معروف با فیلم آموزش تهیه روی لینک مقاله کلیک کنید.
انواع دسر برای مهمانی شام
انواع دسر معمولا جزو جدانشدنی میز دسر مهمانی و دورهمی های خانوادگی و محبت آمیز است. طبیعتا خوردن یک وعده سبک و کوچک بعد از وعده اصلی شام یکی از لذت بخش ترین کارها است. اگر می خواهید برای میز دسر مهمانی شام، مهمانی تولد یا مهمانی پاگشا دسر درست کنید به چند نکته دقت کنید.
دسرهایی که برای مهمانی آماده می کنید علاوه بر شیک و لاکچری بودن باید سریع آماده شوند چون شما وقت زیادی ندارید که برای درست کردن دسر علاوه بر تهیه غذاهای اصلی اختصاص دهید.
برای خواندن طرز تهیه مرحله به مرحله 3 که هم شیک هستند و هم زود و سریع آماده می شوند روی لینک مطلب کلیک کنید.
انواع دسرهای اروپایی
انواع دسرهای اروپایی در دسته لوکس ترین و معروف ترین دسرهای جهان قرار دارند. درست کردن انواع دسرهای لاکچری اروپایی در مهمانی ها و دورهمی های محبت آمیز می تواند جلوه ای بسیار لوکس و شیک به میز شام شما ببخشد و لذت یک دورهمی را چندین برابر کند. معروف ترین دسرهای اروپایی چه دسرهایی هستند؟
چقدر با انواع دسرهای فرانسوی آشنایی دارید؟ برای آشنایی با و طریقه درست کردن چند دسر خوشمزه در اروپا روی لینک مطلب کلیک کنید.
انواع دسر با ماست
طرز تهیه انواع دسر با ماست در کشورهای مختلف جهان مرسوم است. در واقع یکی از تهیه انواع دسر با آن است. شما می توانید با استفاده از ماست دسرها و شیرینی های متفاوتی تهیه کنید. اضافه کردن ماست به کیک موجب می گردد تا بافت کیک شما نرم و اسفنجی گردد. از طرف دیگر شما می توانید با استفاده از ماست بستنی خانگی درست کنید.
از طرف دیگر در صورتی که رژیم لاغری یا منع مصرف شیر دارید می توانید با استفاده از ماست دسرهایی خاص و منحصر به فرد تهیه کنید و از برای سلامتی بهره مند شوید. معمولاً برای درست کردن انواع دسر با ماست از استفاده می گردد. برای مطالعه به همراه فیلم آموزش تهیه روی لینک مطلب کلیک کنید.
سوالات متداول
انواع دسر برای مرنام و مهمانی چی درست کنم؟
دسرهای مجلسی مثل شعریه یا تیرامیسو برترین گزینه برای مهمانی ها هستند، ولی می توانید از انواع دسر ساده، دسرهای کم هزینه، دسرهای ایرانی و … هم برای مناسبت های خاص و مهمانی ها بهره ببرید.
انواع دسر سنتی ایرانی کدامند؟
در لیست دسرهای سنتی ایرانی می توانید انواع حلوا، شیرینی های مخصوصی مثل باسلوق، قطاب و … و حتی بستنی و فالوده را در لیست دسرهای ایرانی مشاهده کنید.
دسر کم هزینه چی درست کنم؟
برای دسر کم هزینه موس توت فرنگی، دسر تیرامیسو با انبه و دسر روکر ایتالیایی را پیشنهاد می کنیم.
منبع: افق کوروش