آشنایی با 10 خواص ناخنک و عوارض مصرف بیش از میزان آن

به گزارش بلاگ پو، ناخنک نام گیاهی دارویی است که بوته آن شباهت زیادی به شنبلیله و یونجه دارد. میوه این گیاه معطر به صورت هلالی بوده و شباهت زیادی به سر ناخن چیده شده دارد؛ به همین دلیل به آن ناخنک گفته می گردد. البته ناخنک با اسامی دیگری همانند یونجه زرد، شبدر عطری، صابع الملک، شاه افسر و ناخنه هم نامیده می گردد. این گیاه دارویی در طب سنتی ایران اهمیت زیادی داشته و به درمان بعضی از بیماری ها یاری می نماید. یکی از دلایلی که باعث شده تا خواص ناخنک مورد توجه قرار گیرد، شباهت تاثیرگذاری آن به خواص بابونه و فراسیون است. در ادامه به آنالیز خواص و مزایای مصرف این گیاه می پردازیم.

آشنایی با 10 خواص ناخنک و عوارض مصرف بیش از میزان آن

خواص مفید ناخنک

1. پیشگیری از غلظت خون

غلظت خون باعث لخته شدن خون و بسته شدن رگ های خونی می گردد. این بیماری ممکن است به حمله قلبی منجر گردد. افراد سیگاری به علت مصرف دود بیشتر در معرض غلظت خون قرار می گیرند. ناخنک یک گیاه موثر برای درمان غلظت خون است. این گیاه با رقیق کردن خون، قابلیت نفوذپذیری مویرگ ها را کاهش می دهد. بعلاوه از تشکیل لخته خون و حملات قلبی هم تا حد زیادی جلوگیری می نماید. دمنوش این گیاه می تواند قولنج و گرفتگی عضلانی را هم بهبود ببخشد.

2. تسکین دردهای عصبی

یکی دیگر از خواص ناخنک تسکین دردهای عصبی است. این گیاه دارویی می تواند به آرامش اعصاب یاری کند. در نتیجه با مصرف ناخنک روح و روان آرام و خواب بهتری خواهید داشت. از سوی دیگر ناخنک می تواند ضربان قلب را هم تنظیم کند. در نتیجه از استرس و اضطراب جلوگیری می نماید. اگر مدام به سردردهای عصبی مبتلا می شوید، با مصرف ناخنک می توانید این عارضه را تسکین دهید.

3. درمان مسائل بانوان

تاثیر استرس بر عقب افتادگی قاعدگی غیر قابل انکار است؛ این گیاه می تواند نامرتب بودن قاعدگی در زنان را درمان کند. بعلاوه با رفع عفونت های مجاری ادراری می تواند به کاهش درد در زمان قاعدگی یاری کند. یکی دیگر از خواص ناخنک برای بانوان رفع اختلالات یائسگی است. بانوانی که در سنین یائسگی قرار دارند، می توانند صبح و عصر جوشانده ناخنک مصرف نمایند. این کار باید تا زمان بهبودی کامل ادامه پیدا کند.

4. جلوگیری از سنگ کلیه

یکی دیگر از خواص ناخنک پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه است. این گیاه خاصیت ایجاد افزایش در تعداد دفعات ادرار را دارد. در نتیجه با داشتن تحرک بیشتر، از تشکیل سنگ کلیه در امان می مانید. بعلاوه اگر به سنگ کلیه کوچک مبتلا هستید، می توانید جوشانده ناخنک را روزانه در سه وعده مصرف کنید. این کار به دفع سنگ های ریز کلیه و مثانه یاری می نماید.

5. تسکین درد

یکی دیگر از خاصیت های ناخنک تسکین درد روماتیسم و دردهای مفصلی است. شما می توانید روغن ناخنک را از عطاری تهیه کنید. روغن را به محل درد بمالید و تا زمان بهبودی کامل ادامه دهید. برای رفع درد روماتیسم هم می توانید دو قاشق ضماد ناخنک را در نصف لیوان عرق دارچین به مدت 1 ساعت قرار دهید. بعد از خیس خوردن، آن را بر روی نواحی مورد نظر قرار دهید. اگر این کار را در زمان شب و قبل از خواب انجام دهید، بهبودی سریع تر حاصل می گردد.

6. درمان ناراحتی طحال

درمان و بهبودی ناراحتی های طحال یکی دیگر از خواص مفید ناخنک است. برای این کار باید 10 گرم گیاه ناخنک را با 5 گرم افسنطین ترکیب کنید. سپس به این ترکیب یک لیوان آب اضافه نموده و آن را بجوشانید. این دمنوش را روزانه دو بار در فواصل بین وعده های غذایی مصرف کنید. پس از مدتی ناراحتی های طحال رفع می گردد.

7. رفع خلط سینه

اگر در فصل سرد زمستان به سرماخوردگی و در پی آن خلط سینه مبتلا شدید، دمنوش ناخنک را از قلم نیاندازید. یکی از خواص این گیاه رفع خلط سینه است. بعلاوه می تواند خلط بلغم و صفرا را هم از بین ببرد و به سلامت بدن یاری کند.

8. زیبایی پوست

یکی از خواص ناخنک تصفیه خون است. بعلاوه این گیاه مانع از ایجاد جوش و دمل می گردد. اگر پوست را با جوشانده این گیاه را بشوئید، پس از مدتی پوست زیباتری خواهید داشت. برای تهیه جوشانده می توانید 30 گرم از مغز گیاه ناخنک را با 5 گرم بادیان 5 گرم بسفایج و 5 گرم از گیاه آویشن شیرازی ترکیب کنید. سپس 1 لیتر آب به آن ها اضافه نموده و به مدت 10 دقیقه بجوشانید. این دمنوش را از صافی رد نموده و بعد از خنک شدن پوست را با آن شستشو دهید.

9. درمان سردردهای میگرنی

از دیگر خواص ناخنک درمان سردرد و سرگیجه است. برای اینکه تاثیر آن را مشاهده کنید می توانید ضماد تهیه شده از تخم ناخنک را با روغن گل سرخ و سرکه ترکیب کنید. سپس این ترکیب را در شب روی سر بگذارید و با روسری بپوشانید. روش دوم برای درمان سردرد و سرگیجه با ناخنک، شستشوی سر با دم نموده این گیاه است. ضروری است بدانید که این کار شما را از ابتلا به آلزایمر و سکته مغزی هم نجات می دهد.

10. افزایش شیر مادر

اگر بانوان باردار ناخنک مصرف نمایند، میزان شیر آنها برای نوزاد زیاد می گردد. بعلاوه به علت خاصیت پاکسازی کبد، اگر به وسیله مادر مصرف گردد، با وارد شدن خواص آن در شیر مادر، زردی نوزادان هم درمان می گردد. علاوه بر این گیاه دارویی ناخنک می تواند اسپرم مردان را افزایش دهد. البته برای این مورد باید دمنوش ناخنک را با یک قاشق عسل و انجیر مصرف کرد.

عوارض ناخنک

با وجودی که خواص ناخنک متعدد و بی تعداد است، اما عوارض احتمالی هم در پی دارد. با مصرف این گیاه بعضی از افراد گرم مزاج ممکن است دچار استفراغ و حالت تهوع شوند. بنابراین این گروه از افراد باید از مصرف خودسرانه ناخنک خودداری نمایند. مردانی که بیش از میزان ناخنک مصرف نمایند، به بیضه هایشان آسیب وارد می گردد. گفته می گردد بهتر است ناخنک را با مویز، انجیر و عسل مصرف کنید.

برای مصرف به میزان ناخنک بهتر است از تخم آن 10 گرم و از عصاره گیاه تا 80 گرم بهره ببرید. مصرف بیش از این میزان به سلامت شما آسیب می رساند.

سخن آخر

خواص مربوط به ناخنک که در بالا به آن ها اشاره شد شامل تمامی قسمت های گیاه است. گل های خشک شده ناخنک هم خواص دارویی دارد. بعلاوه گفتنی است که خشک کردن این گیاه باید تدریجی و به آهستگی صورت بگیرد تا مواد مفید آن حفظ گردد.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

cruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 27 آبان 1400 بروزرسانی: 27 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 52719

به "آشنایی با 10 خواص ناخنک و عوارض مصرف بیش از میزان آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با 10 خواص ناخنک و عوارض مصرف بیش از میزان آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید