آماده سازی جوز قند در شهرستان بوانات ثبت ملی می گردد
به گزارش بلاگ پو، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس گفت: مهارت تهیه جوز قند در شهرستان بوانات برای ثبت در فهرست میراث ناملموس ایران پیشنهاد شده است.

به گزارش از ، نصیری معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس امروز 12 خرداد ماه 1399 اظهار کرد: جوز قند بوانات یکی از با ارزش ترین سوغات محلی این شهرستان است که این خوراک از کیفیت و ارزش بالایی برخوردار و نوعی شیرینی قدیمی است و از زمان گذشته به طرز خاص بوسیله زنان و دختران این منطقه تهیه می شده است.
او ادامه داد: با توجه به اهمیت این نوع خشکبار و ثبت آن به عنوان یک اثر ملی، حوزه ثبت میراث ناملموس کار میدانی و کتابخانه ای خود را جهت تهیه پرونده پیشنهاد ثبت این محصول شروع نموده است.
نصیری اضافه نمود: مواد اصلی این خشکبار میوه هایی مانند آلو بخارا، گلابی و هلو است و مواد تشکیل دهنده آن شامل مغز گردو و بادام، شکر و هل است.
این مقام مسئول توضیح داد: تهیه جوز قند مراحل مختلفی دارد از جمله فراهم کردن میوه سالم، پوست کندن میوه، بیرون آوردن هسته و کوبیدن و آسیاب کردن مغز و سپس پر کردن میوه با مواد مورد نظر است، این محصول خوش طعم و با کیفیت بوسیله زنان در خانه تهیه می گردد.
او بیان نمود: پرونده پیشنهاد ثبت مهارت تهیه جوز قند به زودی جهت ثبت به اداره کل ثبت آثار، حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی ارسال خواهد شد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان