آیا سریال احضار را با بچه ها ببینیم
به گزارش بلاگ پو، تهران (پانا) - سریال احضار طبقه بندی سنی دارد، سوال والدین این است که آیا واقعاً مفاهیم سریال روی بچه ها تاثیر منفی دارد؟ و اگر ذهن بچه را درگیر کرد چه واکنشی باید نشان دهیم؟
به گزارش خراسان، بابا، مامان، مگه این آقا تو تصادف نمرده بود؟ پس چه جوری داره با آدم ها صحبت می کنه؟ میشه منم دوباره، مامان عظیم رو که چند سال پیش فوت شده ببینم و باهاش حرف بزنم؟ و ... . در سریال احضار که این شب ها از شبکه یک پخش می گردد، به ویژه در چند قسمت اخیر شاهد احضار روح هستیم، روح فردی به نام کامرانی که خواستگار دختری به نام مائده بوده است. هرچند به محض این که فیلم به چنین سکانس هایی می رسد، لوگو 14+ بر قاب تلویزیون نقش می بندد، اما باز هم ممکن است که برخی والدین این تذکر را جدی نگیرند و با بچه ها شان به تماشای این سریال بنشینند. سریالی که سوالات زیادی در ذهن بچه ها ایجاد خواهد نمود. به همین بهانه و در این مطلب به 2 سوال پاسخ خواهیم داد: 1-چرا باید اعلام خطر 14+ را جدی بگیریم؟ 2-اگر کودک این سکانس ها را دید و برایش سوال ایجاد شد، چه واکنشی نشان دهیم؟
خیال بافی های خطرناک بچه ها بعد از دیدن احضار
همیشه صحبت درباره مفاهیم انتزاعی مانند صلح، عدالت یا مفاهیم ماوراء الطبیعه مانند روح و جن برای بچه ها سخت است. به ویژه در سنین زیر نوجوانی، درک بچه ها در محدوده عینی واقع شده است و صحبت از مسائلی که به چشم دیده نمی شوند، بسیار سخت است. علاوه بر این بیشتر والدین از چنین حوزه هایی اطلاعات کافی ندارند، بنابراین نمی توانند کنجکاوی بچه ها را به اندازه احتیاج رفع نمایند و همین باعث می گردد کودک برای کسب اطلاعات به حرف های همسالان بسنده کند یا بدتر از آن به تخیل خود پناه ببرد و سعی کند این خلأ اطلاعاتی را با خیال بافی جبران کند.
چرا نباید این سریال را با بچه ها دید؟
فیلم های ترسناک با موضوعاتی مانند جن، روح یا آدم فضایی در عین حال که حوزه جذابی برای بچه ها به شمار می رود و ممکن است برای دیدن آن ها اشتیاق نشان بدهند، در بسیاری از موارد آسیب زاست. به همین دلیل همیشه سعی می گردد برای جلوگیری از ترسیدن بچه ها و عواقب آن، نمایش چنین فیلم و سریال هایی با محدودیت سنی همراه باشد. هرچند که همین امر در بسیاری از موارد باعث جلب توجه می گردد و کودک اصرار بیشتری برای تماشای آن دارد. در هر صورت به دلیل این که بچه های زیر سن نوجوانی (چهارده سال) همچنان از پردازش مفاهیم این چنینی ناتوان هستند، توصیه می گردد که والدین به همراه فرزندشان کلاً از تماشای چنین برنامه هایی خودداری نمایند؛ به این دلیل که نمی گردد کل فیلم را دید و از کودک انتظار داشت فقط لحظات ترسناک را نبیند. نباید فراموش کنید اصولا مسائل ناشناخته همیشه باعث ترس می شوند و همین ممکن است تبدیل به نوعی دغدغه ذهنی برای آن ها گردد.
از مثال کرم ابریشم یاری بگیرید
اما چنان چه کودک برحسب اتفاق چنین برنامه ای را مشاهده کرد، چه کنیم؟ در این مواقع بهتر است نگاهی به تجربیات پیشین کودک بیندازید. تقریبا همه بچه ها تجربه نوعی مواجهه با مرگ را داشته اند. مثلا مرگ ماهی قرمز یا هر نوع حیوان خانگی، فوت یکی از آشنایان یا حتی پژمرده شدن گل و گیاه می تواند مصداق هایی از مرگ در نظر گرفته گردد. در این شرایط به کودک بگویید همان طور که ماهی موقعی که می میرد، نمی تواند حرکت کند، غذا بخورد یا نفس بکشد انسان ها هم پس از مرگ نمی توانند غذا بخورند، راه بروند، نفس بکشند یا صحبت نمایند. مثال آوردن در فهم موضوع مرگ بسیار مهم است و باعث می گردد کودک بهتر موضوع را درک کند. حال برای شرح مفهوم روح هم می توانید از مثال دیگری بهره ببرید. ما انسان ها مانند یک کرم ابریشم هستیم. همان طور که کرم ابریشم روزی پیله را می شکافد و پروانه ای زیبا از آن بیرون می آید و پرواز می نماید، هنگام مرگ هم از بدن خود بیرون می آییم و به سمت پروردگار پرواز می کنیم و دیگر احتیاجی به این جسم نداریم.
از گفتن جزئیات ترسناک خودداری کنید
اما در عین حال خاطر نشان کنید که دیدن روح و صحنه های این چنینی صرفا در فیلم ها اتفاق می افتد تا هم صحنه ها جذاب تر بگردد و هم مخاطبان راحت تر بتوانند قصه را درک نمایند وگرنه در عالم واقعیت، چنین چیزی اتفاق نمی افتد و او می تواند از این بابت خیالش راحت تر باشد. سعی کنید از دادن شرحات با جزئیات بیشتر یا ترسناک تر خودداری کنید و هرگاه کودک سوالی کرد که قادر به پاسخ گویی نبودید خیلی ساده بگویید، نمی دانم، من هم اطلاعات کمی از این قضیه دارم، برخی موضوعات هستند که ما انسان ها قادر به پاسخ گویی به آن ها نیستیم و برای همیشه به شکل راز خواهد ماند و ... .
در صورت احتیاج، درمان را سریع تر شروع کنید
سعی کنید با تخیل خود به سوالات جواب ندهید چون همین ممکن است شما را وادار به گفتن چیزهایی کند که سوال های بیشتری برای کودک ایجاد گردد. اگر کودک شما در این امر کنجکاوی بیشتری نشان داد، می توانید از روان شناس کودک یاری بگیرید تا هم به سوالات کودک پاسخ داده گردد و هم در صورت ترس و اضطراب هرچه سریع تر درمان شروع گردد. چون بسیاری از بچه ها با مواجهه با چنین صحنه هایی دچار ترس از تاریکی، اضطراب جدایی و ... می شوند و عملکرد کل خانواده را مختل می نمایند.
از نظارت بر فرزندتان در فضای مجازی غافل نشوید
به عنوان نکته آخر علاوه بر نظارت کافی بر فیلم و سریال های صداو سیما، والدین باید بر ویدئوهایی که فرزندان آن ها در فضای مجازی مشاهده می نمایند به ویژه در شرایط فعلی که حتی آموزش هم مجازی شده، نظارت داشته باشند زیرا در فضای مجازی دسترسی به محتواهای ترسناک بسیار آسان تر است و خطرات بیشتری هم دارد.
منبع: خبرگزاری پاناtafreh.ir: وبلاگ خبری، تحلیلی طفره
namasho.ir: وبلاگ فناوری، گردشگری و مسافرت نماشو
asiaro.ir: آسیا رو: سفر به آسیا، جنوب شرقی آسیا، آسای مرکزی و خاورمیانه