از برگ چه گیاهانی به عنوان غذا استفاده می کنیم؟

به گزارش بلاگ پو، برگ مو، برگ آویشن، برگ کلم بروکلی، برگ شلغم و ... از جمله برگ های خوراکی موجود در میان مردم هستند. این نوع برگ ها در رژیم های تغذیه سالم و گیاه خواری نقش مهمی دارند.

از برگ چه گیاهانی به عنوان غذا استفاده می کنیم؟

خبرنگاران | سرویس علوم - گیاهان بسیاری وجود دارند که برگ های آن ها قابل خوردن است. حدود 1000 نوع گیاه مختلف برای تغذیه انسان یا دام شناخته شده که برگ ها و ساقه های آن ها قابل مصرف هستند و به کار می فرایند.

توصیه کارشناسان تغذیه این است که از فواید برگ های سبز و مواد مغذی که بر بالای گیاهان می رویند غافل نشوید. به گفته کارشناسان و متخصصین، برگ های سبز حاوی مقادیر بالای فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی و مواد مغذی گیاهی هستند. این گیاهان می توانند به کاهش بیماری های قلبی، دیابت نوع 2 و بعضی سرطان ها یاری نمایند. در ادامه به برگ چند گیاه خوراکی که خواص زیادی دارند اشاره می گردد.

1. آویشن

آویشن گیاهی بسیار معطر و خوشمزه است که از آن در پختن پیتزا برای خوش طعم کردن آن استفاده می نمایند. دمنوش آویشن به هضم بهتر غذا یاری می نماید. آویشن ضد سرفه و خلط آور است و در درمان برونشیت، سیاه سرفه و التهاب دستگاه تنفس کاربرد دارد.

← برگ های خوراکی؛ آویشن →

2. اسفناج

اسفناج از دیگر گیاهانی است که برگ آن مورد استفاده قرار می گیرد. محبوب ترین نوع مصرف اسفناج به همراه ماست است. البته بعضی ها از اسفناج در هم استفاده می نمایند. اسفناج سرشار از آهن است و برای درمان کم خونی مفید است. اسفناج غنی از ویتامین B3 است، بنابراین در برطرف کردن بیماری پلاگر بسیار موثر عمل می نماید. در بیماری پلاگر، ویتامین B3 در بدن به اندازه کافی فراوری نمی گردد. نشانه های آن ضعف بدن، تشنج، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لکه های قرمز روی بدن است.

3. بروکلی

برگ های این گیاه سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین C است. وجود ویتامین ث در بدن نقش مهمی در مبارزه با سرطان دارد. مصرف این گیاه همراه با سیر و روغن زیتون، خوراک بسیار خوش طعمی است.

← برگ های خوراکی؛ بروکلی →

4. پونه

پونه نیز از برگ هایی است که به عنوان خوراکی به خصوص همراه با عدس مصرف می گردد. پونه از گیاهانی است که برای درمان نفخ معده بسیار موثر است.

5. تربچه

برگ های تربچه بسیار خوشمزه است و می تواند به صورت خام هم خورده گردد. اما اگر بخواهیم فقط از طعم آن بهره مند شویم می توانیم آن را به همراه پاستا استفاده کنیم.

← برگ های خوراکی؛ تربچه →

6. شلغم

از جمله برگ های سرشار از خاصیت، برگ شلغم است که شاید به شکل خام قابل مصرف نباشد. طعم این برگ کمی تند است و منبع غنی از ویتامین های K ،A و C همراه با فولات، مس، منگنز، فیبر و کلسیم است.

7. هویج

برگ هویج می تواند بر روی تراکم استخوان ها، سلامتی چشم، گردش خون، عملکرد کلیه ها، فشار خون، ایمنی بدن و هضم غذا تاثیرات مثبت بگذارد. برگ های هویج دارای بافتی با طعم شیرین است. هویج سرشار از ویتامین های A ، B6 ، K، فولات، نیاسین، پتاسیم، تیامین، ویتامین B1 و منگنز است.

← برگ های خوراکی؛ هویج →

8. چغندر

برگ چغندر طعمی شبیه به کلم دارد. برگ های این گیاه سرشار از پروتئین، فسفر، زینک (روی)، آنتی اکسیدان و فیبر هستند. برگ چغندر یکی از پر استفاده ترین برگ ها است. این برگ ها از نظر غذایی بسیار مفید و پرخاصیت هستند و مهم ترین نقش آن ها، تقویت کلیه ها می باشد. برگ چغندر برای درمان مجاری ادراری، درمان تاول، پانسمان زخم، دفع سنگ کیسه صفرا و دفع سموم بدن مورد استفاده قرار می گیرد.

9. برگ مو

دیگر برگ هایی که همه ما با آن آشنا هستیم برگ مو است. از این برگ برای تهیه دلمه که یکی از لذیذ ترین غذا های ایرانی است، استفاده می گردد. برگ این گیاه دارای خواص بسیاری از جمله برطرف اسهال خونی، برطرف نقرس و زردی، برطرف کردن استفراغ، درمان اختلالت گردش خون، برطرف التهاب و قرمزی پوست، درمان خونریزی بینی و …است.

← برگ های خوراکی؛ برگ مو →

10. برگ نعنا

برگ نعناع هم یکی از برگ های بسیار مفید و خوشمزه است که خواص بسیاری دارد. نعناع گیاهی بسیار لذیذ و خوشمزه، خوشبو و مقوی است که با سبزی خوردن مصرف می گردد. از مهم ترین خواص نعناع استفاده از آن برای درمان ناراحتی های معده است.

11. جعفری

جعفری نیز گیاهی معطر و خوشمزه است که به همراه سبزی خوردن استفاده شده و همچنین در پختن سوپ هم استفاده می گردد.

← برگ های خوراکی؛ جعفری →

دیگر گیاهانی که می توان از برگ آن ها به عنوان مواد خوراکی استفاده کرد شامل موارد زیر است:

  • تره
  • گشنیز
  • پیازچه
  • بادرنجبویه
  • شوید
  • مرزنجوش
  • مریم گلی
  • مرزه
  • ترخون

پیشینه مصرف برگ های خوراکی

بر اساس شواهد موجود از تمدن های گذشته، برگ گیاهان مختلف همواره مورد مصرف بوده اند. با گذشت زمان تغذیه از برگ ها با روش های مناسب بهبود یافته، مانند مصرف برگ های خوراکی به عنوان سبزی خوردن، چای و دمنوش ها و در غذا ها که از پرطرفدار ترین مصارف این گیاهان است.

مصرف امروزی برگ های خوراکی

رژیم های تغذیه سالم درمانی و گیاه خواری استفاده از برگ های خوراکی را در فهرست مواد غذایی مفید قرار می دهند. مصرف امروزی برگ ها با پیشرفت روش های تهیه آب سبزیجات و همچنین مطالعه و آشنایی بیشتر با انواع مصارف غذایی گیاهان در مناطق مختلف دنیا به نوآوری در دستور تهیه خوراکی ها یاری نموده است.

آماده سازی برگ های خوراکی

در فصل بهار در بسیاری از مناطق دنیا مردم برای جمع آوری گیاهان به طبیعت رفته و گیاهان را برای تهیه خوراکی های سنتی جمع آوری می نمایند. اغلب گیاهان علوفه ای دارای برگ های خوراکی برای انسان هستند، اما استفاده از آن ها به دلیل وجود الیاف بسیار زیاد، احتیاج به فرآیند های خشک یا پودرکردن، آب گیری و گاهی تخمیر دارد. همچنین برگ های بعضی درختان نیز با به کار دریافت روش های خاص برای تهیه غذا قابل مصرف هستند. عمل فتوسنتز در برگ های گیاهان سبز اتفاق می افتد، از این رو برگ ها علاوه بر ترکیب های موجود در گیاه، دارای ویتامین K هستند و اثر ضد انعقاد خون دارند.

شما چه گیاهانی را می شناسید که می توان از برگ های آن ها به عنوان خوراکی و غذا استفاده کرد؟ آیا از برگ گیاهان خوراکی محل زندگیتان می توان استفاده کرد؟ لطفا با ارائه نظرات خود دیگر کاربران خبرنگاران را از تجربیات خود مطلع نمایید.

مجله گرگانلند

مجله گرگانلند | وبلاگ خبری گرگانلند، مجله خبری گرگان

مجله دانلود و سرگرمی

مجله دانلود و سرگرمی | معرفی بازی ها و سرگرمی های رایانه ای
منبع: setare.com
انتشار: 1 شهریور 1400 بروزرسانی: 1 شهریور 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 43716

به "از برگ چه گیاهانی به عنوان غذا استفاده می کنیم؟" امتیاز دهید

11 کاربر به "از برگ چه گیاهانی به عنوان غذا استفاده می کنیم؟" امتیاز داده اند | 4.5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "از برگ چه گیاهانی به عنوان غذا استفاده می کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید