اعلام آمار فراوری خودرو در 7 ماهه سال جاری
به گزارش بلاگ پو، با اعلام صورت های اقتصادی سه خودروساز عظیم کشور به بورس، معین شد آنها در مجموع توانسته اند در هفت ماه سال جاری و نسبت به مدت مشابه سال گذشته فراوری خود را افزایش دهند.

به گزارش خبرنگاران، بنا بر آمار منتشره در سایت کدال، سه غول خودروساز داخلی (ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو) طی هفت ماه امسال در مجموع 496 هزار و 876 دستگاه انواع محصولات را به فراوری رسانده اند تا در مقایسه با بازه زمانی مشابه سال گذشته حدود 13 درصد افزایش تیراژ را تجربه نمایند. در این بین ایران خودرویی ها صاحب بیشترین تیراژ هستند، چه آنکه توانسته اند 250 هزار و 330 دستگاه محصول را تا سرانجام مهرماه به فراوری برسانند.
این آمار نشان می دهد فراوری عظیم ترین خودروساز ایران در مقایسه با هفت ماه مشابه سال گذشته 38/6 درصد رشد نموده است. از سایپا اما خبر می رسد این شرکت هفت ماه امسال را با فرایندی نزولی نسبت به مدت مشابه در سال 98 پشت سر گذاشته است. طبق صورت های اقتصادی ارائه شده به بورس، دومین خودروساز عظیم کشور 188 هزار و 271 دستگاه محصول را طی هفت ماه امسال فراوری نموده و بنابراین در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، کاهش 8/1 درصدی را تجربه نموده است. در نهایت اما پارس خودرویی ها توانسته اند تیراژ هفت ماه امسال خود را در مقایسه با بازه زمانی مشابه سال گذشته افزایش دهند. سومین خودروساز عظیم ایران تا سرانجام مهر امسال 58 هزار و 275 دستگاه محصول را به فراوری رسانده که در مقایسه با هفت ماه سال گذشته، 6/5 درصد افزایش را نشان می دهد.
غول های جاده مخصوص اما در مهر ماه و نسبت به شهریور با کاهش فراوری روبرو شده اند. طبق آمار اعلامی، در هفتمین ماه امسال 69 هزار و 52 دستگاه محصول توسط سه خودروساز عظیم کشور به فراوری رسیده که در مقایسه با شهریور کاهش 10 درصدی را نشان می دهد. در این بین، سایپایی ها طی مهر امسال 21 هزار و 556 دستگاه محصول را به فراوری رسانده اند تا در مقایسه با شهریور کمتر از 9 درصد کاهش تیراژ را تجربه نمایند. از آن سو ایران خودرو با توجه به تیراژ 38 هزار و 680 دستگاهی اش طی مهر ماه، نزدیک به 6 درصد کاهش فراوری را نسبت به شهریور تجربه نموده است. از پارس خودرو نیز خبر می رسد این شرکت در هفتمین ماه امسال 8 هزار و 816 دستگاه محصول را به فراوری رسانده است. مقایسه این آمار با تیراژ شهریور امسال نشان می دهد سومین خودروساز عظیم ایران 13/5 درصد کاهش فراوری را تجربه نموده است.
اینکه چرا فراوری ماهانه خودروسازان در مهر و نسبت به شهریور کاهشی شده، علاوه بر انتظار برای افزایش قیمت محصولات، ریشه در مساله تامین قطعات نیز دارد. به نظر می رسد فرایند تامین قطعات چه از خارج و چه در داخل، به دلیل تحریم و مسائل اقتصادی کند شده و این موضوع خود را در آمار فراوری نشان داده است. اتفاقا خودروسازان و قطعه سازان طی مهرماه با چالش دپوی مواد اولیه و قطعات در گمرک روبرو بودند و این موضوع قطعا نقش مهمی در کند شدن فراوری آنها در نخستین ماه پاییز داشته است.
بهبود فراوری در هفت ماه امسال
نگاهی اما به جزئیات آمار فراوری خودروهای سواری در هفت ماه امسال بیندازیم تا تعیین گردد غول های جاده مخصوص چه افت و خیزی در این بازه زمانی داشته اند. طبق آمار استخراج شده از صورت های اقتصادی ایران خودرو، گروه پژو این شرکت (به جز پژو 2008) تیراژی 179 هزار و 949 دستگاهی طی هفت ماه امسال داشته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 49/5 درصد رشد را نشان می دهد. اما در حالی که به نظر می رسید مونتاژ پژو 2008 در ایران خودرو به طور کامل متوقف شده، گزارش ارائه شده به بورس نشان می دهد آبی های جاده مخصوص این محصول را در مهر نیز فراوری نموده اند. طبق آمار، در نخستین ماه پاییز، چهار دستگاه پژو 2008 در ایران خودرو مونتاژ شده و آمار فراوری هفت ماهه این محصول نیز 170 دستگاه بوده است. در مقایسه با آمار سال گذشته، مونتاژ 2008 بیش از 96 درصد افت نموده است.
طبق آمار های ایران خودرو، این شرکت در فراوری سمند با افزایش فراوری روبرو شده است. بنا بر آمار منتشره، این شرکت طی هفت ماه نخست امسال، 26 هزار و 397 دستگاه سمند را به فراوری رسانده و این آمار سبب رشد 23 درصدی فراوری محصول موردنظر نسبت به مدت مشابه در سال 98 شده است. ایران خودرویی ها در هفت ماه امسال اما 30 هزار و 324 دستگاه دنا را به فراوری رسانده اند تا نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدودا 91 درصد رشد فراوری را به خود ببینند. دنا در مدل های مختلف شامل معمولی و پلاس و توربو به فراوری می رسد. افزایش فراوری اما شامل دیگر محصول ایران خودرو یعنی رانا نیز شده است. طبق گزارش ارائه شده به بورس، در هفت ماه امسال پنج هزار و 914 دستگاه رانا در ایران خودرو به فراوری رسیده که رشد حدودا 72 درصدی را نشان می دهد. اما دیگر محصول ایران خودرو به نام هایما که چینی است و ایران خودرویی ها اخیرا خبر از توقف مونتاژ آن دادند، افتی ناچیز را نسبت به هفت ماه سال گذشته تجربه نموده است. طبق آمار، در مجموع سه هزار و 195 دستگاه هایما تا سرانجام مهر امسال فراوری شده است. با توجه به توقف فراوری هایما به دلیل عدم تامین قطعات، این محصول به جمع دانگ فنگ، سوزوکی گرندویتارا و تندر-90 پیوست، محصولاتی که پیش تر فراوریشان متوقف شده است.
به سایپا برویم و ببینیم این شرکت چه آماری در فراوری محصولات خود طی هفت ماه امسال به جا گذاشته است. بنابر آمار ارائه شده به بورس، سایپایی ها در فراوری تیبا تیراژی 121 هزار و 537 دستگاهی طی هفت ماه امسال از خود به جا گذاشته اند. این آمار نشان می دهد فراوری خودروی موردنظر در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدودا 5/ 33 درصد رشد پیدا نموده است. تیبا تنها محصول سواری فراوری سایپا در مهرماه بوده و این شرکت هیچ خودروی دیگری در این ماه فراوری ننموده است. با رفتن پراید، سراتو، چانگان و آریو، سبد محصولات فراوریی سایپا حسابی خالی شده، هرچند گفته می گردد فراوری محصول جدید این شرکت به نام شاهین، اخیرا کلید خورده است. با فرض صحت این ادعا، سایپا در حال حاضر تنها تیبا و شاهین را در بخش سواری فراوری می نماید و در کنار آنها، وانت پراید را نیز می سازد.
سایپایی ها تا همین یک سال پیش ضمن فراوری پراید (به عنوان پرتیراژترین خودروی داخلی)، چانگان و آریو چینی را نیز مونتاژ می کردند و سراتو کره ای هم میهمان شان بود. امسال اما تحریم، آریو و چانگان و سراتو را از سایپا گرفت و پراید هم به دلیل ناتوانی در پاس کردن استانداردهای جدید، برای همواره از خطوط فراوری این شرکت خداحافظی کرد. حالا دومین خودروساز عظیم ایران مانده و تیبا و یکی، دو محصول جدید که در فاز ابتدایی فراوری انبوه قرار دارند. بنابر گزارشی که سایپا به بورس داده، آخرین آمار فراوری پراید (تا سرانجام مهر) 50 هزار و 413 دستگاه بوده و در کنار آن، 10 دستگاه سراتو و 13 دستگاه آریو نیز مونتاژ شده است. فقر محصول در سایپا اما در حالی است که پارس خودرو زیرمجموعه این شرکت تنوع بیشتری دارد. البته بیشتر محصولات فراوریی در سومین خودروساز عظیم ایران، در واقع متعلق به سایپا هستند که برای خالی نماندن خطوط فراوری پارس خودرو، به این شرکت منتقل شده اند.
طبق آمار، پارس خودرو در هفت ماه امسال دو هزار و 825 دستگاه برلیانس را مونتاژ نموده تا این خودروی چینی باز هم حضور نسبتا پررنگی در خطوط فراوری گروه خودروسازی سایپا داشته باشد. فراوری این تعداد برلیانس در حالی است که طی هفت ماه سال گذشته تیراژ محصول مورد نظر فقط 93 دستگاه بود. با توجه به آمار موردنظر فراوری برلیانس در بازه زمانی تحت آنالیز بیش 294 درصد رشد نموده است. طبق آمار ارائه شده به بورس پارس خودرویی ها فراوری کوئیک و ساینا را نیز در مهرماه ادامه داده اند. در این بین تیراژ گروه خودروهای Q200 در هفت ماه امسال به 20 هزار و 269 دستگاه رسیده است. این در حالی است که پارس خودرو طی هفت ماه سال گذشته تنها 36 دستگاه از این گروه خودرویی را فراوری نموده بود. صورت های اقتصادی پارس خودرو همچنین نشان می دهد ساینا تیراژی سه هزار و 117 دستگاهی را طی هفت ماه امسال از خود به جا گذاشته است. این خودرو در مدت مشابه سال گذشته میهمان پارس خودرو نبود و در سایپا به فراوری می رسید. در صورت های اقتصادی پارس خودرو اما آمار کوئیک معمولی جدا از خانواده Q200 منتشر شده که طبق آن، پنج هزار و 38 دستگاه از خودروی موردنظر تا سرانجام مهر امسال به فراوری رسیده است.
اما نگاهی هم به اوضاع فراوری خانواده رنو در هفت ماه امسال بیندازیم و ببینیم این محصول فرانسوی چه شرایطی در فراوری داشته است. طبق اطلاعات ارائه شده به بورس، ایران خودرو با رنو خداحافظی نموده است، اما پارس خودرویی ها فراوری محصولات این شرکت فرانسوی را ادامه داده اند. طبق آمار، پارس خودرو توانسته در هفت ماه امسال 2 هزار و 963 دستگاه از محصولات خانواده رنو را فراوری و در مقایسه با هفت ماه مشابه سال گذشته، 43 دستگاه تیراژ بیشتری را به ثبت برساند. پارس خودرویی ها همچنین در مهر امسال نیز 10 دستگاه از محصولات خانواده رنو را فراوری نموده اند و به نظر می رسد فراوری این محصول اخیرا در این شرکت نیز مانند ایران خودرو متوقف شده است.
منبع: دنیای اقتصاد
منبع: تجارت نیوزwonder-hanger.ir: واندر هنگر | مجله معرفی کالاها و خدمات و تولید داخلی
10az10.ir: مجله سرگرمی، مجله گردشگری، موفقیت، پزشکی، سلامت، مد و لباس