بررسی بودجه 95 میراث فرهنگی، غار نمکی قشم در اولویت ثبت جهانی
به گزارش بلاگ پو، به گزارش خبرنگاران، در این هفته خبر رسید که خانه تاریخی باقری های گرگان به عنوان بزرگترین خانه تاریخی و مسکونی شمال کشور که مرمت نادرست آن بارها سوژه رسانه ها شده، بازهم در مزایده صندوق حفظ و احیای آثار تاریخی متقاضی نداشت. بزرگترین خانه مسکونی و تاریخی شمال کشور به نام مجموعه خانه باقری ها در بافت قدیم گرگان واقع شده که اسناد تاریخی قدمت آن را به سال 1286 شمسی و دوره قاجار می رساند البته بخش هایی از آن بر روی آثار دوره صفویه ساخته شده است. این بنا در چند مرحله و به صورت جزء به جزء و در مقاطع زمانی مختلف ساخته شده و خانواده باقری تا سال 1380 هجری شمسی در آن سکونت داشته سپس به تملک سازمان میراث فرهنگی درآمد.شهریور ماه سال گذشته، فعالان حمایت از بافت تاریخی گرگان و دوستداران میراث فرهنگی در گلستان خبر از مرمت نادرست این خانه داده بودند. مرمت این خانه بدون داشتن طرح مصوب مرمتی آغاز شده بود.
مرمت این خانه تاریخی نیز سال گذشته با چالش های جدی روبرو شد از استفاده چوب های خیس در این بنا تا نحوه مرمت بخش های دیگر آن که حتی استادکارانی که در آنجا مشغول به کار بودند هم خود به شرایط مرمت خانه انتقاد داشتند!
در این هفته آیین رونمایی از لوح ثبت جهانی منظر فرهنگی میمند با حضور رییس سازمان میراث فرهنگی، استاندار کرمان،مدیر و کننده دفتر منطقه ای یونسکو ،سفیر ایران در یونسکو و مدیران استان برگزار شد. همچنین لوح ثبت چشم انداز میمند به همراه سه لوح شهر تاریخی شوش و دو لوح ثبت کلیات سعدی و مسالک المالک استخری در فهرست حافظه جهانی در پایان دیدار مدیرکل یونسکو با رئیس جمهور کشورمان در سفر اخیر ایشان به فرانسه به دکتر روحانی هدیه شد.
روستای میمند دست آوردی بی نظیر از نبوغ هنری بشر با معماری دستکند ویژه خاص خود به دلیل ارتباط تنگاتنگ سنت زیست و معیشت و سنت ساخت از طبیعت پیرامون است که در طول سالها به صورت نسبتا سالم باقی مانده است.
غار نمکی قشم در اولویت ثبت دریونسکو
مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی از تهیه پرونده غار نمکی قشم به عنوان بزرگترین غار نمکی جهان خبر داد و گفت: این غار در اولویت ثبت در فهرست میراث طبیعی یونسکو قرار گرفت.
فرهاد نظری به خبرنگاران گفت: تعدادی آثار طبیعی در کشور داریم که جزو اولین ها هستند مانند زمین لرزش سیمره که بزرگترین زمین لرزش جهان است و یا کوه دماوند که البته پرونده آن به زودی به یونسکو ارسال نمی شود آن هم به دلیل مسائلی که دارد. پرونده دیگر پارک ملی و حفاظت شده خبر کرمان است. همچنین جنگل های هیرکانی نیز به عنوان پرونده مشترک تهیه شده است .پرونده زنجیره ای گنبدهای نمکی که غار نمکی قشم یکی از آنهاست شانس بیشتری برای ثبت در فهرست جهانی دارد ویلیامز برجسته ترین زمین شناس نیز بر این باور است که این غار در اولویت ثبت جهانی قرار خواهد گرفت. پیش از این غار نمکی قشم در روز هشتم بهمن سال 90 با شماره 172 در فهرست آثار ملی طبیعی به ثبت رسیده بود.
برگزاری گردهمایی توسط جامعه راهنمایان
همزمان با کانون سراسری انجمن های صنفی راهنمایان، جامعه راهنمایان گردشگری نیز قصد دارد تا روز دوم اسفند یک گردهمایی در حضور مسئولان سازمان میراث فرهنگی، ناجا و وزارت خارجه برگزار کند تا درباره مسائل راهنمایان در تورهای ورودی و خروجی صحبت کنند.
نهمین گردهمایی گردشگری راهنمایان ایران توسط جامعه راهنمایان گردشگری کشور روز دوم اسفند ماه در سالن اصلی موزه اسلامی برگزار می شود. در این برنامه آن طور که جامعه راهنمایان اعلام کرده، رئیس سازمان میراث فرهنگی، معاون گردشگری، رئیس جامعه راهنمایان، رئیس جامعه تورگردانان، رئیس دفتر هماهنگی سازمان، کننده ای از ناجا، کننده از وزارت امور خارجه، مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران، رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی ایران و رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی تهران حضور خواهند داشت.
مسعود عبداللهی رئیس جامعه راهنمایان کشور در یک نشست خبری که پیش از ظهر بیستم بهمن ماه برگزار شد به تشریح برنامه جامعه پرداخت و گفت: روز دوم اسفند ماه به صورت تخصصی یک گردهمایی برگزار می شود. ما قصد نداریم جشن برگزار کنیم. معتقدیم روز جهانی راهنمایان باید در تمام استان ها به صورت مجزا برنامه برگزار شود و چون بیش از چهار هزار راهنما در تهران وجود دارد، طبق روال سال های قبل یک برنامه در تهران خواهیم داشت. برنامه های آموزشی در نظر گرفتیم که متناسب با روز جهانی راهنمایان باشد. در روز سوم تورهای یک روزه به مقصد ری، تهران و قزوین برگزار خواهیم کرد و در روز چهارم نیز تورهای پیاده روی برگزار می شود. از سوی دیگر به برنامه انجمن صنفی راهنمایان در اصفهان نیز دعوت نشده ایم ما معتقدیم اگر قرار است مسائل راهنمایان حل شود، نمی توان آن را در قالب جشن بیان نمود.
بررسی بودجه 95 سازمان میراث فرهنگی
لایحه بودجه سال 95 کشور در بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری توسط مرکز پژوهش های مجلس مورد بررسی قرار گرفت و نشان داد که دولت یازدهم به توسعه گردشگری داخلی اهمیت بیشتری داده است. این پژوهش در صدد بررسی شرایط اعتبارات سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سال 95 و مقایسه آن با قانون بودجه سال 94 است. مجموع اعتبار امور فرهنگی، تربیت بدنی و گردشگری در لایحه بودجه سال 95 به میزان 79.142.934 میلیون ریال در نظر گرفته شده است و اعتباری برابر 11.358.958 میلیون ریال به سه فصل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تعلق دارد.
این بخش علاوه بر دستگاه سازمان میراث فرهنگی شامل پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، شرکت توسعه ایرانگردی و جهانگردی و مرکز مطالعات منطقه ای حفظ میراث فرهنگی ناملموس در آسیای میانه و غربی است.
در لایحه بودجه سال 95 مجموع اعتبارات دستگاه در سال 95 به میزان 6.987.704 میلیون ریال در نظر گرفته شد که نسبت به قانون بودجه سال 94 معادل 44.56 درصد رشد داشته است. مجموع اعتبارات تملک سرمایه ای سازمان در این سال برابر 4.813.704 میلیون ریال است که نسبت به قانون بودجه سال 94 معادل 45.63 درصد و مجموع اعتبارات هزینه ای 2.074.000 میلیون ریال است که نسبت به قانون بودجه امسال 43.20 درصد رشد را نشان می دهد.
مجموع اعتبارات اختصاصی 100.000 میلیون ریال است که نسبت به قانون بودجه امسال 25 درصد رشد داشته است. در حوزه صنایع دستی اعتبارات هر سه برنامه احیاء و رشد تولیدات صنعتی، ترویج صنایع دستی و حمایت از ارتقای صنایع دستی دارای رشد مثبت هستند که از این میان آخرین برنامه دارای بالاترین رشد (111.27 درصد) است. بیشترین اعتبار (450.000 میلیون ریال) متعلق به برنامه احیاء و رشد تولیدات صنعتی است.
در حوزه میراث فرهنگی از میان چهار برنامه مرتبط سازمان، برنامه گسترش خدمات موزه ای از بیشترین رشد (10.86 درصد) برخوردار است. اعتبار برنامه اکتشاف باستان شناختی و تاریخی اگرچه در ذیل سازمان ثابت مانده اما در ذیل پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری از رشدی 51.22 درصدی برخوردار بوده است. برنامه شناسایی و حفظ میراث فرهنگی ناملموس در ذیل مرکز مطالعاتی منطقه ای حفظ میراث ناملموس در آسیای میانه و غربی نیز رشد چشمگیر 167.30 درصدی داشته است.
منبع: خبرگزاری مهرbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا
pariha.com: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.
dorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله سرگرمی و گردشگری