تنش های دیپلماتیک میان پکن و لندن بالا گرفت
به گزارش بلاگ پو، خبرگزاری خبرنگاران- چین در واکنش به انتشار مقاله ای ضد چینی از سوی سفیر انگلیس در پکن، دیپلمات انگلیسی را به وزارت خارجه احضار کرد.

به گزارش خبرنگاران و به نقل از خبرگزاری فرانسه، چین هرگونه اظهار نظر مداخله جویانه انگلیس در امور داخلی این کشور و اتخاذ سیاست ها و معیار های دوگانه لندن را در قبال بعضی مسائل محکوم کرد.
پس از آنکه سفیر انگلیس در چین مقاله ای را در دفاع از آزادی مطبوعات منتشر کرد، چین چهارشنبه پیش داوری ها و سیاست دوگانه سفیر انگلیسی را محکوم کرد.
در بحبوحه تنش های دیپلماتیک میان پکن و لندن در مورد رسانه ها و هنگ کنگ، وزارت امورخارجه چین کارولین ویلسون را احضار کرد تا ناراحتی خود را ابراز کند.
سفارت انگلیس در چین هفته گذشته مقاله ای را از کارولین ویلسون در شبکه اجتماعی چینی وی چت منتشر نموده بود. ویلسون گفته بود بعضی رسانه های چینی به غلط مطبوعات خارجی در چین را ضد چینی معرفی می نمایند.
بر اساس این گزارش، کارولین ویلسون نوشت اینکه رسانه های خارجی از مقامات چینی انتقاد می نمایند به معنای این نیست که چین را دوست ندارند.
وی اظهار داشت برعکس، من فکر می کنم آن ها از روی حسن نیت عمل می نمایند و به عنوان ارگان های ناظر بر اقدامات دولت نقش فعالی دارند.
این دیپلمات سپس مثال هایی از تحقیقات خبرنگاری در غرب و چین را نام برد که به وسیله آن ها ضعف عملکرد مقامات یا اختلاس اقتصادی فاش شد.
جائو لیجیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین چهارشنبه در واکنش گفت: هدف از انتشار این مطلب که پایه و اساسی ندارد فقط این است که با لحنی متکبرانه به اصطلاح تجربه غرب در زمینه آزادی مطبوعات ترویج پیدا کند.
وی همچنین در کنفرانس خبری گفت: برعکس در این مطلب هرگز به اخبار جعلی و گزارش های غلط رسانه های انگلیسی درباره چین اشاره ای نشده است.
چین ماه فوریه، پخش برنامه های شبکه انگلیسی بی بی سی را در خاک خود ممنوع نمود. پس از آنکه بی بی سی مصاحبه با زنان اویغور را پخش کرد که می گفتند در اردوگاه های سین کیانگ (شمال غربی چین) متحمل خشونت های جنسی شده اند، چین پخش بی بی سی را ممنوع نمود. پکن این اتهامات را قاطعانه تکذیب کرد.
این ممنوعیت همچنین در واکنش به اقدام انگلیس در ممنوعیت پخش برنامه های شبکه دولتی چینی انگلیسی زبان CGTN چین انجام گرفت.
جائو لیجیان گفت: مطلبی که کارولین ویلسون منتشر کرد دخالت در امور داخلی چین و بیانگر سیاست دوگانه انگلیس و پیش داوری های ایدئولوژیک و عمیقا ریشه دار است.
لازم به ذکر است روابط چین و انگلیس به دنبال ممنوعیت بکارگیری تجهیزات مخابراتی هواوی در پروژه احداث اینترنت پرسرعت در انگلیس، بالا گرفت.
منبع: خبرگزاری آریا