حمله جمهوریخواهان به توئیتر در کارزار انتخاباتی امریکا
به گزارش بلاگ پو، هرچه به انتخابات 2020 امریکا نزدیک تر می شویم نقش شبکه های اجتماعی در این برهه تاریخی پررنگ تر و حساس تر می شود و هر عمل این پلتفرم ها واکنش هایی بزرگ به دنبال دارد.
توئیتر یکی از شبکه های اجتماعی است که از همان آغاز رقابت ها عزم خود را جزم کرد تا با تصویب قوانین مختلف، مانع انتشار اخبار جعلی، هک یا فعالیت نادرست گروه های مختلف به نفع یک کاندیدای خاص شود اما با تمامی این تلاش ها، هدف نقدها تند جمهوریخواهان قرار گرفته وبه دلیل مسدود سازی لینک مقالات روزنامه نیویورک پست، به طرفداری از جو بایدن متهم شده است. دامنه نارضایتی جمهوریخواهان تا آنجا بالا گرفته که جک دورسی مدیر این شبکه اجتماعی به تنهایی به کنگره احضار شده تا فردا (روز 21 اکتبر) در مقابل سناتورها به ادای پاره ای توضیحات بپردازد.
یک ضربه سخت به بایدن
در حالی که قرار بود مارک زاکربرگ بنیانگذار فیس بوک، ساندار پیچای، مدیرعامل گوگل و جک دورسی، مدیر توئیتر هفته آینده در روز 28 اکتبر در کنگره حاضر شوند تا قوانینی که به این شرکت ها در مقابل دعاوی حقوقی مصونیت می دهد مورد بحث و بررسی قرار بگیرد اما ظاهراً گردونه زمان برای توئیتر گردشی سریعتر داشته و حالا جک دورسی مدیر این پلتفرم مجبور است یک هفته زودتر در سنا حاضر شود. می توان گفت مسدودسازی لینک های مخالف جو بایدن رقیب انتخاباتی دونالد ترامپ در توئیتر، کار دست جک دورسی داده است.
جک دورسی بنیانگذار توئیتر بعد از حذف و مسدودسازی پست مربوط به مقالات روزنامه راست گرای نیویورک پست به کنگره احضار شد. این مقالات اطلاعات هک شده درباره جو بایدن، رقیب انتخاباتی دونالد ترامپ و ماجرای جنجالی پسر وی در اوکراین را منتشر کرده بود و مسدودسازی آنها در توئیتر، اعتراض شدید جمهوریخواهان را به دنبال داشت. اما ماجرا چه بود؟ روزنامه نیویورک پست ایمیل هایی را منتشر کرد که نشان می دهد جو بایدن در زمانی که پسرشهانتر جزو هیأت مدیره شرکت انرژی اوکراینی بوریسما بوده، با یکی از مشاوران شرکت انرژی اوکراینی بوریسما دیدار کرده است؛ موضوعی که بسیار حساسیت برانگیز است. با اینکه کارزار انتخاباتی بایدن اساساً منکر چنین دیداری است و یادآور شده که هیچ یک از حرف های عنوان شده در این مقالات واقعیت ندارد، اما در حالی که کمتر از 20 روز تا انتخابات ریاست جمهوری امریکا باقی مانده، انتشار چنین اخباری می تواند ضربه ای سخت به جو بایدن وارد کند و عملاً تحقق رؤیای ریاست جمهوری وی را در هاله ای از ابهام قرار دهد.
به محض اینکه روزنامه نیویورک پست لینک این مقالات را روی توئیتر منتشر کرد، این شبکه اجتماعی آن را مغایر با سیاست های توئیتر اعلام و بلافاصله لینک را مسدود کرد؛ موضوعی که بشدت اعضای کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ را برآشفت. سناتورهای جمهوریخواه انگشت اتهام خود را به سوی این شرکت خصوصی و شبکه اجتماعی پرطرفدار جهان نشانه رفتند واین کار توئیتر را نقض مسلم آزادی بیان دانستند و عنوان کردند که این تصمیم توئیتر به نوعی دخالت در انتخابات امریکا تلقی می شود.
یک لپ تاپ پیچیده
خبر احضار جک دورسی ابتدا در روزنامه وال استریت ژورنال منتشر و عنوان شد: گفته می شود این اطلاعات از یک لپ تاپ و توسط یک تعمیرکار استخراج شده است؛ لپ تاپی که هرگز پس گرفته نشده و همین موضوع شک ها برای ساختگی بودن کل موضوع را بیشتر کرده است.
جک دورسی مدیرعامل توئیتر افشای این اطلاعات را نتیجه یک هک دانست و بنابراین فارغ از درست یا غلط بودن ادعا، به دلیل سیاستی که این شبکه اجتماعی از سال 2018 در پیش گرفته یعنی ممانعت از انتشار اخباری که از طریق هک به دست آمده، این لینک ها را مسدود کرد. وی یادآور شد: این عمل تنها به دلیل سیاست های پلتفرم ماست و هیچ دلیلی بر حمایت مستقیم ما از جو بایدن یا مقابله با دونالد ترامپ به شمار نمی رود.
موضوع وقتی جالب تر می شود که نگاهی به یکی از گزارش های ماه ژانویه روزنامه نیویورک تایمز داشته باشیم که بی ارتباط با این مقالات نیست. نیویورک تایمز چند ماه پیش در گزارش خود از هک شرکت انرژی اوکراینی بوریسما توسط روس ها خبر داده بودکه نقش احتمالی روس ها در انتخابات 2016 امریکا هم خود داستانی طولانی دارد. به همین دلیل بسیاری بر این تصور هستند که احتمالاً این ایمیل ها نیز نتیجه همان هک و ساختگی هستند و حالا در روزهای حساس باقی مانده به انتخابات علیه دموکرات ها به کار گرفته شده اند. یکی دیگر از مواردی که باعث شده تا برخی این ایمیل ها را جعلی بدانند این است که اساساً چرا یک تعمیرکار لپ تاپ باید علاقه ای به جست و جو در ایمیل های دستگاهی داشته باشد و علاوه بر آن، اطلاعات را دقیقاً در اختیار دوستان نزدیک ترامپ قرار دهد. مجموع این شرایط سبب شد تا توئیتر مانع انتشار این لینک روی پلتفرم خود شود هرچند پس از یکی، دو روز از موضع خود عقب نشینی کرد.
گفتنی است یکی از اعضای کمیته قضایی سنا که بر احضار جک دورسی بسیار اصرار داشت، تد کروز بود. وی گفت: کمتر از 20 روز به انتخابات باقی مانده و این کار یک دخالت واضح در انتخابات ریاست جمهوری 2020 امریکا و همچنین نقض آزادی بیان به شمار می رود. شبکه های اجتماعی حق ندارند به این صراحت در انتخابات دخالت کرده و افکار عمومی را تحت تأثیر قرار بدهند. ما پیش از این هرگز فعالیت های سانسور بر رسانه های معروف و محبوب به نفع یکی از کاندیداها را شاهد نبوده ایم.
عقب نشینی توئیتر
مقالات نیویورک پست روی شبکه های اجتماعی مختلف منتشر شد و تنها توئیتر نبود که نسبت به این موضوع واکنش نشان داد. باید گفت که توئیتر و فیس بوک جداگانه گام هایی برای محدود کردن انتشار مقالات روزنامه نیویورک پست روی پلتفرم هایشان برداشتند. از این رو فیس بوک نیز در تیررس جمهوریخواهان قرار گرفت و حتی برخی سناتورهای جمهوریخواه معتقدند بنیانگذار فیس بوک نیز باید همچون مدیر توئیتر برای ادای پاره ای توضیحات در کنگره حاضر شود.
اما عملکرد فیس بوک چگونه بود؟ فیس بوک مانع اشتراک گذاری این پست توسط کاربرانش نشد ولی ظرف 3ساعت، آن را پرچمدار کرد تا گروه های حقیقت یاب(fact-checkers) موضوع را مورد بررسی قرار بدهند و به این ترتیب فرایند انتشار مقاله کند شده و احتمال نمایش این لینک ها در خبرهای کاربران کاهش یابد.
اما توئیتر به طو کلی دسترسی کاربران به این پست را مسدود کرد به دلیل اینکه تشخیص داد از قوانین و خط مشی توئیتر در نمایش اطلاعات شخصی از جمله ایمیل، شماره تلفن و... بدون اجازه کاربر تخطی کرده است. فشار سناتورهای جمهوریخواه تنها به احضار جک دورسی ختم نشد و در نهایت وی در یک توئیت، کار خود را نادرست خواند که می توان این توئیت را چندین گام عقب نشینی از سیاست های توئیتر دانست. بعد از احضار جک دورسی به کنگره، ورق برگشت و وی با عقب نشینی از موضع خود، توئیت کرد: اقدام این کمپانی درمسدود کردن لینک ها درست نبوده و غیرقابل قبول است. ویجایا گَد، رئیس بخش حقوقی توئیتر نیز گفت: ما دیگر محتوای هک شده را حذف نمی کنیم مگر اینکه مستقیماً توسط هکرها یا افرادی که با آنها هماهنگ عمل می کنند، به اشتراک گذاشته شود. وی ادامه داد: ما بر این باوریم که برچسب زدن به توئیت ها و توانمند سازی افراد برای ارزیابی محتوای خود گام بهتری در راستای خدمت به منافع عمومی به شمار می رود.
وی البته دوباره تأکید کرد اگر باز هم تصاویری از مقاله منتشر شود که شامل آدرس های ایمیل و سایر اطلاعات خصوصی باشد طبق خط مشی توئیتر در زمینه حریم خصوصی، از انتشار آن ممانعت خواهیم کرد.
منبع: ایران آنلاینdorezamin: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور لحظه آخری، تور ارزان، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه