خودشیفته ها آدم های ناخوشایندی هستند اما ... ، خودشیفته ها شادتر از بیشتر مردم هستند

به گزارش بلاگ پو، افراد خودشیفته ممکن است درباره اهمیت خودشان هذیان های خودبزرگ بینانه داشته باشند و احساس شرمی از کارهایشان نشان ندهند- اما روانشناسان می گویند این افراد ممکن است راضی تر از سایر افراد باشند.

خودشیفته ها آدم های ناخوشایندی هستند اما ... ، خودشیفته ها شادتر از بیشتر مردم هستند

به گزارش بی بی سی یک آنالیز در جریان درباره خودشیفتگی از طریق پژوهشگران در دانشگاه کوئینز در بلفاست در ایرلند شمالی نشان داده است که چنین افرادی ممکن است باعث خشم دیگران شوند، اما با احتمال کمتری دچار استرس یا افسردگی می شوند.

دکتر کوستاس پاپایرییو، روانشناس یکی از این پژوهشگران می گوید واکنش های منفی که به خودشیفتگی ابراز می گردد، ممکن است باعث نادیده دریافت منافع مثبتی گردد که خودشیفتگی برای خود این افراد دارد.

این پژوهشگران در کوشش بوده اند که چرا باوجود اینکه خودشیفتگی از از لحاظ اجتماعی زهرآگین شمرده می گردد، ظاهراً در جوامع مدرن - چه در سیاست و چه در رسانه های و فرهنگ سلبریتی ها- در حال افزایش است.

  • بدون احساس شرم یا گناه

این پژوهشگران خودشیفته ها را به عنوان افرادی تعریف می نمایند احتمال به رفتارهای پرخطر دست می زنند، دیدگاهی غیر واقعگرایانه از خودشان دارند، عزت نفس بیش ازحدی دارند، احساس همدلی نسبت به دیگران نشان نمی دهند و احساس گناه یا شرم نسبت به اعمالشان ندارند.

این پژوهشگران می خواستند بدانند چرا خودشیفتگی با وجود این خصوصیات منفی، این همه در جامعه مدرن دیده می گردد و اغلب به جای مجازات با پاداش داده می گردد.

روانشناسان خودشیفتگی را به همراه جامعه ستیزی، ماکیاولیسم و دیگرآزاری به عنوان یکی از صفات منفی شخصیتی قلمداد می نمایند.

اما پژوهش دکتر پاپایرییو بر روی 700 بزرگ سال 22 تا 25 سال نشان می دهد گرچه ممکن است خودشیفتگی برای جامعه بد باشد، اما ظاهراً برای خود افراد خودشیفته منافعی دارد.

گرچه خودشیفته ها دیگران را لگدمال می نمایند و باعث آسیب عاطفی اطرافیانشان می شوند- اما ظاهراً نسبت از احساسات بد درباره خودشان در امان هستند.

آن ها میزان های کمتری از استرس دارند و با احتمال کمتری ممکن است زندگی را تنش زا ببینند- عزت نفس بالا و اهمیت بیش ازحدی که به خودشان می دهند، ظاهراً باعث حفاظتشان در برابر احساسات بد نسبت خودشان می گردد.

  • ریشه اعتماد به نفس افراطی خودشیفته ها چیست؟

  • اشتغال خاطر با قدرت

این تحقیق در دنباله کار قبلی این پژوهشگران است که نشان داد خودشیفته ها با احتمال بیشتری در کار یا زندگی اجتماعی شان پیروز می شوند- چراکه سرسختی روانی دارند که به آن ها در غلبه بر احساس طرد یا نومیدی یاری می نماید.

دکتر پاپایرییو همچنین به آنالیز این موضوع پرداخت که ابعاد متفاوت خودشیفتگی چگونه می تواند پیامدهای عاطفی متفاوتی برای افراد ایجاد کند.

خودشیفته هایی که ویژگی خودبزرگ بینی قوی دارد ممکن است اشتغال خاطر با مقام یا قدرت پیدا نمایند و به خودشان اهمیت بیش ازحدی بدهند.

در مقابل خودشیفته های آسیب پذیر یا حساس ممکن است خیلی تدافعی باشند و گرایشی به خصومت آمیز تلقی کردن رفتار دیگران نشان دهند.

به گفته دکتر پاپایرییو، از لحاظ حس فرد درباره بهزیستی اش و توانایی اش در مقابله با استرس، خودشیفته های خودبزرگ بین احتمالاً مزیت های بسیار مثبتی دارند.

او می گوید: با اینکه مسلم است که همه جنبه های خودشیفتگی خوب نیستند، بعضی از جنبه های آن ممکن است به پیامدهای مثبتی برای این افراد منتهی گردد.

  • خودشیفتگی ملایم نه شدید

به گزارش وب ام دی پاپرییو تأکید می نماید که آنالیز هایش بر اشکال شدید خودشیفتگی که به عنوان اختلال شخصیت خودشیفته شناخته می گردد، متمرکز نبوده است. بلکه جنبه هایی از این صفت شخصیتی که به صورت یک طیف ظاهر می شوند آنالیز شده اند.

او همچنین قبول دارد که خودشیفتگی شدید لزوماً به عزت نفس سالم منجر نمی گردد که در اغلب موقعیت های اجتماعی ضروری است.

جیمز مدو، استاد ممتاز روانشناسی بالینی در دانشگاه جرج میسون در آمریکا با این نظر موافق است و می گوید: فکر نمی کنم نتیجه گیری این پژوهشگران به معنای آن باشد که افراد برای درمان افسردگی باید کوشش نمایند خودشیفته تر باشند، این آنالیز ها فقط نشان می دهند صفت شخصیتی که ما خودشیفتگی می نامیم شامل بعضی از ویژگی ها است که ممکن است خطر افسردگی را کمتر کند.

به گفته او مسئله این است افراد که دارای میزان بالا - نه خیلی بالای- صفت خودشیفتگی- عزت نفس بالاتری هم دارند. از طرف دیگر افسردگی عمدتاً یک اختلال عزت نفس است. افراد دچار افسردگی احساس بی ارزش بودن می نمایند، فکر می نمایند کسی به آن ها اهمیت نمی دهد و نمی توانند کاری را درست انجام دهند.

بنابراین به گفته مدو، داشتن عزت نفس بالا به طور طبیعی ٰباعث می گردد احتمال دچار شدن فرد به افسردگی کمتر گردد.

  • داروهای ضدافسردگی می تواند باعث تغییر شخصیت شوند

  • اختلالی شخصیتی بنام جامعه ستیزی

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

malayro.ir: مالزی: سفر به کشور زیبای مالزی و دیدار از شهرهای توسعه یافته کوالالامپور، پنانگ و لنکاوی

asiaro.ir: آسیا رو: سفر به آسیا، جنوب شرقی آسیا، آسای مرکزی و خاورمیانه

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 25 دی 1400 بروزرسانی: 25 دی 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 14616

به "خودشیفته ها آدم های ناخوشایندی هستند اما ... ، خودشیفته ها شادتر از بیشتر مردم هستند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خودشیفته ها آدم های ناخوشایندی هستند اما ... ، خودشیفته ها شادتر از بیشتر مردم هستند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید