درخواست بن سلمان از نخست وزیر جدید عراق برای میانجی گری در روابط تهران-ریاض
به گزارش بلاگ پو، نخستین تماس تلفنی نخست وزیر عراق از ولیعهد عربستان سعودی بوده که خواستار میانجی گری بغداد در روابط تهران-ریاض شده است.
به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، منابع خبری به یک رسانه مستقر در انگلیس گفته اند محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در گفت وگویی با مصطفی الکاظمی، نخست وزیر جدید عراق خواستار میانجی گری او میان تهران و ریاض شده است.
پایگاه میدل ایست آی به نقل از منابع آگاه گزارش داده نخستین تماس تلفنی که الکاظمی بعد از رسیدن به این سمت دریافت کرده از ولیعهد عربستان سعودی بوده و او از نخست وزیر جدید عراق خواسته میانجی گری با ایران را مجدداً آغاز کند.
میدل ایست آی نوشته محمد بن سلمان همزمان با خروج یکجانبه سامانه های آمریکایی پاتریوت از عربستان برای سرانجام دادن به محاصره قطر از سوی آمریکا تحت فشار قرار گرفته است. امیر کویت به همین منظور هیئتی را برای آغاز مجدد میانجی گری ها روانه قطر کرد.
یک مقام عراقی گفته با آنکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا ادعا می کنند سیاست موسوم به فشار حداکثری علیه ایران کارساز بوده واقعیت این است که سیاست آمریکا در خلیج فارس، عملیات عربستان سعودی در یمن و فشارهای وارد شده علیه ایران همگی دچار مشکل شده اند.
این مقام عراقی گفته است: و سعودی ها این عامل را در نظر می گیرند: راهبرد متکی به آمریکا برای پس زدن ایران دچار فروپاشی شده است.
روزنامه وال استریت ژورنال روز 18 اردیبهشت گزارش داد آمریکا در حال خارج کردن سامانه های ضدموشکی پاتریوت از عربستان سعودی است.
مقام های آمریکایی علاوه بر این گفته اند دولت آمریکا کاهش سایر قابلیت های نظامی خود در عربستان سعودی را نیز بررسی می کند. وال استریت ژورنال این تصمیم را به منزله سرانجام تقویت نظامی آمریکا در عربستان سعودی برای مقابله با ایران توصیف کرده بود.
چند مقام آمریکایی گفتند آمریکا چهار سامانه پاتریوت، همراه با ده ها پرسنل نظامی خود را که بعد از حمله به تأسیسات نفت سعودی به این کشور ارسال شده بود از عربستان خارج می کند.
منابع مورد استناد وال استریت ژورنال گفتند دو اسکادران جنگنده آمریکا هم منطقه را ترک کرده اند و مقام های آمریکایی به زودی کاهش حضور نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس را هم مورد بررسی قرار خواهند داد.
این روزنامه نوشته تصمیم پنتاگون برای خارج کردن سامانه ضدموشکی پاتریوت از عربستان سعودی مبتنی بر ارزیابی برخی مقام های آمریکایی است که تهران دیگر تهدیدی فوری علیه منافع راهبردی آمریکا به شمار نمی رود.
ارتش یمن در شهریورماه گذشته در پاسخ به حملات ائتلاف سعودی، پالایشگاه های بقیق و خریص مربوط به تأسیسات نفتی آرامکوی عربستان را هدف گرفته و آن را عملیات توازن بازدارندگی دوم نامیده بود.
خبرگزاری آسوشیتدپرس هم 18 اردیبهشت ماه به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد واشنگتن قصد دارد دو سامانه ضدموشکی پاتریوت و برخی از جنگنده های خود را از عربستان سعودی خارج کند.
آسوشیتدپرس این تصمیم را به تنش های نفتی میان دولت های آمریکا و عربستان سعودی ربط داده و نوشته این اتفاق در بحبوحه تنش ها میان عربستان سعودی و دولت ترامپ بر سر تولید نفت رخ داده است.
این مقام به آسوشیتدپرس گفته آمریکا دو سامانه ضدموشکی را که قبلا برای محافظت از تأسیسات نفت سعودی مستقر کرده بود از این کشور خارج و دو سامانه پاتریوت را در پایگاه هوایی شاهزاده سلطان حفظ می کند.
مقام آمریکایی گفته حدود 300 نظامی که همراه با این دو سامانه به عربستان ارسال شده اند هم این کشور را ترک خواهند کرد.
آسوشیتدپرس نوشته هنوز معین نیست مناقشه نفتی میان آمریکا و عربستان سعودی هم در این تصمیم دولت ترامپ نقش داشته است یا خیر.
مقام آمریکایی گفته یک فروند سامانه دفاع موشکی تاد هم در عربستان سعودی باقی خواهد ماند. سامانه تاد با فراهم آوردن دفاع علیه موشک های بالیستیکی که در خارج از جو زمین پرواز می کنند عملکرد پاتریوت را تکمیل می کند.
منبع: خبرگزاری فارسdorezamin.com: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه
thailandro.ir: تایلند: سفر به کشور زیباییهای جنوب شرق آسیا، بانکوک، پوکت، پاتایا، سامویی، کرابی
asiaro.ir: آسیا رو: سفر به آسیا، جنوب شرقی آسیا، آسای مرکزی و خاورمیانه