دلایل تغذیه ای سفید شدن مو
به گزارش بلاگ پو، با افزایش سن به تدریج موها نازک تر و خاکستری رنگ می شوند. به طور کلی در یک فرد سالمند، تعداد رگ های تغذیه کننده فولیکول ها کاهش می یابد که به شکل کاهش جریان خون به موها ظاهر می گردد. در نتیجه، مواد مغذی کمتری به ماتریکس فولیکول مو می رسد و علایم پیری و سفید شدن مو پدیدار می گردد. با تامین مواد

دلایل تغذیه ای سفید شدن مو
نویسنده:مهسا جلیلی زیر نظر دکتر سلطانعلی محبوب
با افزایش سن به تدریج موها نازک تر و خاکستری رنگ می شوند. به طور کلی در یک فرد سالمند، تعداد رگ های تغذیه کننده فولیکول ها کاهش می یابد که به شکل کاهش جریان خون به موها ظاهر می گردد. در نتیجه، مواد مغذی کمتری به ماتریکس فولیکول مو می رسد و علایم پیری و سفید شدن مو پدیدار می گردد. با تامین مواد مغذی شامل ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای آمینه می توانیم فرایند پیری و تخریب ساختار مو را به تاخیر بیندازیم. برخی از مواد مغذی مهم و موثر در سفید شدن مو به شرح زیر می باشند:
ویتامین B6 اسید پانتوتنیک از کاهش موها و سفید شدن آنها پیشگیری می نماید. از منابع غنی آن می توان به گوشت عضلات، زرده تخم مرغ و غلات با پوسته اشاره کرد.
ویتامین B6 و B12: ویتامین B6 تولید ملانین در فولیکول موها را افزایش می دهد که بدین ترتیب رنگ مو را حفظ می نماید. منابع خوب ویتامین B6، عبارتند از: دانه ها، غلات، جگر، قلوه و گوشت های دیگر.
بیوتین: بیوتین تولید کراتین در مو را افزایش می دهد و از رنگ پریدگی و شکنندگی مو جلوگیری می نماید. منابع بیوتین شامل غلات دانه کامل، زرده تخم مرغ، برنج، شیر و مخمرها می باشد.
کولین: عدم وجود کولین در رژیم غذایی موجب عدم پیگمانتاسیون مو و رنگ پریدگی آن می گردد. از منابع مناسب کولین می توان به جگر، سویا، کاهو، گل کلم، کلم پیچ و جو دوسر اشاره کرد.
اسید فولیک: اثرات منفی کمبود اسید فولیک در رژیم های غذایی با کمبود ویتامین C و آهن تشدید می گردد و موی فرد، رنگ پریده و زمخت می گردد. منابع غنی اسید فولیک عبارتند از: اسفناج، کلم بروکلی، سیب زمینی، غلات دانه کامل و حبوبات خشک.
تیروزین: تیروزین اسید آمینه ای است که به طور طبیعی در بدن تولید می گردد. این اسید آمینه پیش ساز ملانین در بدن می باشد. ملانین مهم ترین رنگدانه پوست و مو است. عدم تولید کافی ملانین موجب سفید شدن مو می گردد. با دریافت مواد غذایی پروتئینی شامل لبنیات، انواع گوشت ها، تخم مرغ، آجیل و حبوبات در مقادیر توصیه شده می توان نیاز بدن به این اسید آمینه ها را تامین کرد و موی زیباتر و سالم تری داشت.
مس: اگر در رژیم غذایی مس کافی دریافت نگردد، رنگدانه های مو کاهش می یابند و مو به تدریج سفید می گردد. منابع مهم غذایی مس عبارتند از: جگر، کلیه ها، گوشت عضلات، شکلات، آجیل، حبوبات و میوه های خشک.
کلسیم: کلسیم در رنگدانه دار شدن مو و حفظ استحکام آن حائز اهمیت می باشد.کمبود توأم کلسیم، ویتامین B2 و ویتامین B5 موجب سفید شدن مو می گردد. البته با کمبود دریافت رژیمی مس هم عوارض وخیم تر می گردد، به طوری که فولیکول های مو دچار سوء تغذیه می شوند.
منبع:نشریه دنیای تغذیه - ش100
منبع: راسخونbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا
georgiaro.ir: گرجستان: سفری به کشور زیبایی ها