راهبرد تازه وزیر بهداشت برای کنترل کرونا

به گزارش بلاگ پو، انتشار گزارش ها و آمار تکان دهنده از شرایط کرونا در کشور ادامه دارد. براساس آخرین امار تا به امروز سی هزار و 375 نفر براثر این بمیاری جان خود را از دست داده اند. امروز وزیر بهداشت در سخنانی تنها راه را برخورد سخت پلیسی با قانون شکنان دانست.

راهبرد تازه وزیر بهداشت برای کنترل کرونا

به گزارش خبرنگاران، سعید نمکی وزیر بهداشت و فرمانده کنترل بحران کرونا در کشور گفت: بزرگترین نقصان ما در مدیریت کرونا، برخورد محکم با قانون شکن است و این ضعفی است که داریم و اگر این ضعف را با همت والای ناجا نتوانیم مدیریت کنیم، به عنوان فرمانده عملیات مبارزه با کرونا می گویم که کرونا در این کشور جمع نخواهد شد.

او ضلع سختگیری در کنترل بحران را ضلع شکسته ومخدوش دانست و این سوال را مطرح نمود: چرا باید 10 تا 12 درصد از جمعیت کشور، امنیت سلامت یک جامعه را مخدوش کند و ما با آن ها برخورد محکمی نکنیم؟

او تاکید نمود: در هیچ کجای جهان با خواهش و تمنا و التماس، اپیدمی را مدیریت ننموده اند. هر کس بر این خیال باطل است بداند که اپیدمی را نمی گردد مدیریت کرد.

نمکی با اشاره به یک نظرسنجی سازمان صداوسیما گفت که 86 درصد از مردم کشور، مطالبه دارند که با قانون شکن برخورد گردد. او افزود: بیش از هر روزی، دست احتیاج به سمت ناجا و فرماندهی ناجا دراز می کنم. امروز بیشترین احتیاجمندی را به نیروی انتظامی و برخورد با قانون شکن و پروتکل شکن داریم.

مشخص نیست که این سخنان وزیر بهداشت را باید هشدار به مردم تلقی کرد یا گلایه از تصمیمات ستاد ملی کرونا دانست. وزیر بهداشت در حالی طالب برخورد سخت با قانون شکنان است که خود پس از رییس جمهور نفر دوم تصمیم گیری به حساب می آید. حال سوال این است که فرمانده کنترل بحران چرا تا به امروز در این باره وارد عمل نشده و حالا پس از گذشت چند ماه و ریشه دواندن ویروس در کشور در این باره طلب کار است؟

ماه هاست که کارشناسان و ناظران می گویند با توصیه و خواهش و تمنا نمی توان شیوع کرونا را در کشور کنترل کرد، اما ستاد بحران کرونا در این باره به گونه ای دیگر عمل کرد و بسیاری از توصیه ها را نادیده گرفت.

عدم کنترل سفر ها و عبور مرورها، لغو دورکاریها، بازگشایی مدارس و سخت گیری نکردن در تشکیل اجتماعات و برگزاری مراسم ها و مجالس مختلف به پیچیده شدن شیوع این بیماری در کشور دامن زده است.

اهدای گل به شهفرایندان ماسک دار توسط پلیس تهران

جریمه برای خودروهایی که سرنشینانشان ماسک ندارند

همچنین امروز علیرضا زالی فرمانده ستاد کنترل بحران تهران با مقامات پلیس پایتخت ملاقات کرد. این جلسه برای هماهنگی بیشتر در راستای سختگیری برای کنترل کرونا صورت گرفت.

در این ملاقات سردار رحیمی فرمانده پلیس تهران با اشاره به جریمه های مشخص شده برای افراد بدون ماسک گفت: در پنج روز گذشته 67 هزار تذکر لسانی به مردم داده شده است تا از ماسک استفاده نمایند. به زودی تذکر ها تمام خواهد شد و اعمال قانون از امروز جدی تر شده است.

او افزود: از حدود 7 هزار و 900 واحد صنفی نیز بازدید کردیم که 275 عدد از آن ها پلمب شدند. اعمال قانون از امروز جدی تر شده است.

در این ملاقات علیرضا زالی رییس ستاد کرونا در تهران تاکید نمود که سرنشینان خودرو ها نیز باید ماسک بزنند. او افزود: زدن ماسک برای سرنشینان و رانندگان تاکسی ها و مسافربر های شخصی و تاکسی های اینترنتی و همچنین مترو و اتوبوس لازم و لازم است و اگر ماسک نزنند خودرو جریمه می گردد.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا گفت: در جلسه و کمیسیون هایی که با مسئولان نیروی انتظامی داریم درصدد آن هستیم که نقاط پرخطر و قرمز را در پایتخت شناسایی و برای آن ها هدف گذاری کنیم.

بیشتر بخوانید:

ثبت رکورد تازه؛ 400 هزار مبتلا به کرونا در یک روز!

کرونا چگونه تهران را فتح کرد؟

وحشتناک ترین روز کرونایی تهران

آمار ها چه می گویند؟

براساس آخرین آمار وزارت بهداشت با فوت 252 بیمار دیگر مبتلا به کرونا در 24 ساعت گذشته، شمار جانباختگان بیماری کووید19 در کشور به 30 هزار و 375 نفر رسیده است.

30 استان کشور همچنان در شرایط قرمز یا هشدار کرونا قرار دارند. 215 شهرستان هم در شرایط قرمز به سر می برند. بیشترین میزان بستری در روز های اخیر در استان های قم، لرستان، ایلام، کردستان، یزد، سمنان و خراسان جنوبی بوده. به خصوص شرایط دو استان قم و لرستان با اختلاف بسیار نسبت به بقیه بیشتر است. کمترین میزان بستری نیز در استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و گلستان گزارش شده است.

رشد موارد بستری بیماران از جمله نگرانی های وزارت بهداشت است. میانگین موارد بستری در بیمارستان ها به رقم 15.8 نفر به ازای هر 100 هزار نفر رسیده است. میانگین موارد مرگ و میر کرونا نیز در هفته چهارم مهر 23.5 در یک میلیون نفر در کشور گزارش شده است که حدود سه نفر در هر میلیون نفر نسبت به هفته قبل بیشتر است.

بیشترین میزان مرگ و میر کرونا نیز در استان های قم، مرکزی، ایلام، آذربایجان غربی، البرز و آذربایجان شرقی گزارش شده که استان های قم، مرکزی و ایلام با بیشترین میزان و با اختلاف زیاد شرایط نگران نماینده ای دارند. کمترین میزان مرگ و میر کرونا نیز در استان های گلستان، گیلان و مازندران گزارش شده است.

این درحالی است که آمار ها منتشر شده از سوی وزارت بهداشت خیلی هم دقیق نیست. مقامات وزارت خانه تائید نموده اند که آمار تلفات بسیار بیشتر از آمار اعلامی است. ایرج حریرچی معاون وزیر بهداشت در این باره گفته است: تعداد فوتی های کرونایی بیشتر از آمار اعلامی است؛ آمار فوت شدگان را باید 2برابر حساب کرد.

حریرچی افزود: آمار کشته شدگان کرونا را با جمعیت 80 میلیونی کشور مقایسه نکنید؛ در شرایط قبل از کرونا، روزانه حدود 1000 تا 1050 فوت شده در کشور داشتیم. کرونا به تنهایی آمار فوتی های کشور را حدود 25درصد افزایش داده است.

نقشه توزیع کرونا در تهران / منبع: روزنامه همشهری

شرایط تکان دهنده تهران

در حال حاض جدای از بعضی استان ها که شرایط بدی دارند، تهران هم روز های متعددی است که در شرایط دشواری قرار گرفته است.

امروز محسن هاشمی رییس شورای شهر پایتخت در این باره گفت در تهران آمار فوتی های در اثر کرونا به 150 مورد رسیده که با این شرایط احتیاجمند اقدامات ویژه تری هستیم. این یعنی بیش از نیمی از جانباختگان روزانه کرونا در تهران است.

او خواهان تعطیلی کامل شهر شد و افزود: به نظر می رسد عملکرد دست اندرکاران ستاد کرونا برای مقابله پاسخگو نبوده است و احتیاجمند تعطیلی کامل دو هفته ای تهران و کلانشهر ها هستیم و غیر این صورت از پس موج سوم بر نمی آیم.

همچنین به گزارش روزنامه همشهری نتایج یک تحقیقات که به سفارش کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران اجرا شده نشان می دهد سیاست های اجرایی در کنترل اپیدمی کووید-19 ناموفق بوده اند. این گزارش می گوید که سفر های شهفرایندان تاثیر زیادی در شیوع بیماری داشته است.

در همین حال به نقل از ناهید خداکرمی، عضو شورای شهر تهران، گفته شده که تا به امروز 14 هزار و 931 نفر در تهران به خاطر کرونا جان خود را از دست داده اند.

پیک تازه در چند استان

از طرف دیگر امروز کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا در وزارت بهداشت تحلیل استانی بیماری کووید-19 در هفته منتهی به 25 مهر ماه را اعلام و منتشر کرد.

بنابر اعلام این کمیته، هر چند موارد ابتلا و مرگ و میر در کشور بالا است، اما فرایند ثبات با تغییرات مختصر صعودی مشاهده می گردد.

در 15 استان (لرستان، یزد، کرمانشاه، آذربایجان شرقی، اصفهان، مرکزی، کرمان، البرز، اردبیل، تهران، خراسان رضوی، قزوین، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان) فرایند ثبات با تغییرات مختصر صعودی مشاهده شد.

در هفت استان (ایلام، کردستان، سمنان، کهگیلویه وبویراحمد، همدان، آذربایجان غربی و مازندران) فرایند صعودی یا آغاز پیک جدید مشاهده شد.

در چهار استان (خراسان شمالی، چهارمحال و بختیاری، زنجان و خوزستان) فرایند ثبات با تغییرات مختصر و نامنظم وجود داشته است. به نظر میرسد دو استان (خراسان جنوبی و بوشهر) اخیراً یک پیک را پشت سر گذاشته اند.

در یک استا ن (گیلان) فرایند ثبات با تغییرات مختصر نزولی مشاهده شد. در دو استان (قم و هرمزگان) ناسازگاری داده ها اجازه تحلیل درستی از شرایط اپیدمی را نمی دهد. باید مدنظر داشت که یک استان می تواند چندین پیک منحنی را تجربه نماید.

bestcanadatours.com

مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا
منبع: فرارو
انتشار: 23 مرداد 1400 بروزرسانی: 23 مرداد 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 37280

به "راهبرد تازه وزیر بهداشت برای کنترل کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهبرد تازه وزیر بهداشت برای کنترل کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید