روانشناسی برای المپیکی ها چقدر ضروری است؟

به گزارش بلاگ پو، رییس کمیته روانشناسی فدراسیون پزشکی ورزشی عدم توجه به مسائل ذهنی و روانی ورزشکاران را یکی از عوامل تاثیرگذار در عدم نتیجه گیری آن ها به ویژه در رویدادهای مهم بین المللی نظیر المپیک دانست و گفت: حضور و همراهی روانشناسان در کنار رشته های ورزشی امری ضروری است که باید به آن در آستانه المپیک توجه جدی داشت.

روانشناسی برای المپیکی ها چقدر ضروری است؟

لاله سامع در گفت وگو با خبرنگاران و در ارتباط با ضرورت حضور و همراهی روانشناسان و به ویژه روانشناسانی که دوره های مرتبط با ورزش را پشت سر گذاشته اند در کنار رشته های مختلف ورزشی به منظور شرکت در رویدادهای مختلف، اظهار کرد: یکی از دلایل عدم موفقیت ورزشکاران در رویدادهای بین المللی که توسط ورزشکاران و مربیان به آن ها اشاره شده، شرایط نامناسب روانی بود و به همین دلیل نیز نتوانسته اند مدال و نتیجه مناسبی را به دست آورند.

رییس کمیته روانشناسی فدراسیون پزشکی ورزشی با اشاره به اینکه المپیک به عنوان یک رویداد بزرگ ورزشی مورد توجه تمامی ورزشکاران دنیاست، گفت: به طور حتم المپیک جایی برای گردهم آمدن نخبگان ورزشی دنیاست، همان هایی که در تمامی بخش ها از جمله روانشناسی، فیزیوتراپی و تغذیه نسبت به رقبای خود از شرایط بهتری برخوردارند و در نهایت می توانند پیروز میدان مسابقه باشند، چرا که به طور حتم اگر در یک قسمت هم ضعف وجود داشته باشد شاهد تاثیر آن بر عملکرد ورزشکاران خواهیم بود.

وی با تاکید بر این که بررسی های اجرا شده در کمیته روانشناسی فدراسیون پزشکی ورزشی نشان می دهد به طور مثال ورزشکارانی که در رقابت های المپیک و بازی های آسیایی شرکت کرده اند و از چندین سال قبل تاکنون به مسائل روانی خود توجه ویژه ای داشته اند از شرایط بهتری نسبت به سایر ورزشکاران برخوردارند، گفت: هرچقدر ورزشکار در سنین پایین تر از لحاظ ذهنی و روانی آماده شود شرایط بهتری را تجربه خواهد کرد و در نهایت نتیجه بهتری رقم خواهد خورد، همزمان با دانش افزایی و مسائل تمرینی باید به مسائل روانی و ذهنی ورزشکاران نیز توجه کنیم و فضا را به گونه ای پیش ببریم که یک ورزشکار چه در بعد جسمی و چه روانی در سطح کیفی مناسبی قرار داشته باشد.

سامع با اشاره به این که در حوزه تعداد روانشناس و روانشناس ورزشی کمبودی وجود ندارد، خاطر نشان کرد: عدم مراجعه به روانشناس صرفا مربوط به بدنه ورزش نیست و بدنه فرهنگی جامعه ایرانی را شامل می شود؛ این که مردم حاضر به مراجعه به روانشناس نیستند و معتقدند خودشان می توانند مسائل را حل کنند، مقوله ای که به سایر اقشار جامعه نیز سرایت کرده و در میان بدنه ورزشی کشور نیز دیده می شود.

وی با بیان این که تعداد فدراسیون های المپیکی به تعدادی نیست که برای حضور روانشناسان در کنار رشته های مختلف ورزشی مسئله ای داشته باشیم، بیان کرد: به طور حتم نیازمند همراهی و حضور یک روانشناس ورزشی برای هر رشته ورزشی هستیم و باید بدانیم المپیک رویداد بسیار مهمی است که باید در همه سطوح به آن توجه شود.

رییس کمیته روانشناسی فدراسیون پزشکی ورزشی در ادامه با تاکید بر لزوم توجه به حضور روانشناس در رویدادهایی مانند المپیک، رقابت های آسیایی، جام های جهانی و حتی رقابت های داخلی، اظهار کرد: هرچه زودتر و در گروه های سنی پایین به مسائل ذهنی و روانی افراد و ورزشکاران توجه شود، آن ها از شرایط روانی بهتری در آینده برخوردار خواهند بود و به طور حتم در سنین بالاتر به نتایج مطلوب تری دست خواهند یافت.

سامع با اشاره به اینکه همه رشته های ورزشی نیازمند حضور و همراهی روانشناسان ورزشی هستند، اظهار کرد: هر رشته ای با توجه به ابعاد تمرینی و مهارتی نیازمند روانشناس خاص خود بوده، چرا که مهارت های روانی در رشته های مختلف ورزشی با یکدیگر متفاوت است. بنابراین حضور یک روانشناس در کنار تیم های ورزشی لازم و ضروری است و در مورد رشته های ورزشی باید این روانشناسان دوره های مرتبط و تخصصی را پشت سر گذاشته باشند.

رییس کمیته روانشناسی فدراسیون پزشکی ورزشی در مورد اقبال عمومی در میان قشر ورزشکار نسبت به پذیرش روانشناسان، مطرح کرد: خوشبختانه ورزشکاران نسبت به چندین سال گذشته از شرایط بهتری نسبت به پذیرش روانشناسان برخوردارند و متوجه شده اند که حضور آن ها در نتایج و عملکرد اثرگذار است.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

cruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 27 آبان 1400 بروزرسانی: 27 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 17643

به "روانشناسی برای المپیکی ها چقدر ضروری است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روانشناسی برای المپیکی ها چقدر ضروری است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید