زردآلو، میوه ای از جنس دارو

به گزارش بلاگ پو، زادگاه درخت زردآلو کشور چین بوده و هنوز هم در کوه هاى پکن درخت زردآلو به شکل خودرو و وحشى می روید. با وجودى که در قرون گذشته زردآلو در کشورهاى آسیایى شناخته شده بود و مردم با آن آشنایى داشتند، در کشورهاى اروپایى تا شروع قرن اول ظهور مسیح ناشناخته بود و به چشم میوه ای مفید و قابل استفاده به آن نگاه نمی کردند. رفته رفته نفوذ

زردآلو، میوه ای از جنس دارو

زردآلو، میوه ای از جنس دارو

زادگاه درخت زردآلو کشور چین بوده و هنوز هم در کوه هاى پکن درخت زردآلو به شکل خودرو و وحشى می روید. با وجودى که در قرون گذشته زردآلو در کشورهاى آسیایى شناخته شده بود و مردم با آن آشنایى داشتند، در کشورهاى اروپایى تا شروع قرن اول ظهور مسیح ناشناخته بود و به چشم میوه ای مفید و قابل استفاده به آن نگاه نمی کردند. رفته رفته نفوذ اعراب در اسپانیا، ارزش زردآلو را در اروپا بالا برد و عقیده عمومی اروپاییان را نسبت به این میوه عوض کرد. با وجود این، در فرانسه تا اواخر قرن هفدهم میلادی عقیده داشتند که زردآلو میوه مفیدى نیست ولى کم کم با مطالعه روى این میوه، مردم پى بردند که زردآلو میوه مفیدى است و خواص شفا بخشى دارد و امروز انواع متعدد زردآلو در میان میوه ها مقام مهمی به دست آورده و مصرف آن از طرف متخصصان تغذیه توصیه می گردد.

زردآلو یکى از میوه هاى خیلى شیرین و دارای قند است یعنى هشت دهم وزن آن قند است. این میوه از لحاظ داشتن ویتامینA بسیار غنى است یعنى داراى کاروتن است و کاروتن چنان که می دانید، ماده اى است که رنگ زردآلو را به وجود می آورد و فراوری ویتامین A می نماید. در نتیجه با مصرف زردآلو، مقاومت در برابر بیماری ها افزایش می یابد و قوه بینایى به خصوص در شب افزوده می گردد. در میان انواع سبزی ها، هویج بیشترین میزان بتا کاروتن را دارد و میان میوه ها، زردآلو این گونه است. هیچ میوه دیگری به این میزان دارای بتا کاروتن نیست.

ارزش غذایی زردآلو

زردآلو منبع غنی بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) است. بتاکاروتن در بدن، به ویتامین A تبدیل می گردد. پس می توان گفت زردآلو منبع غنی ویتامین Aاست که درحفظ بینایی چشم موثر است و به اسم یک آنتی اکسیدان قوی جلوی تخریب سلول ها از سوی رادیکال های آزاد را می گیرد.

زردآلوهایی که رنگ نارنجی تیره دارند، حاوی بتاکاروتن بیشتری هستند. مواد غذایی حاوی بتاکاروتن سبب کاهش خطر بروزبیماری های قلبی، سکته، آب مروارید و برخی سرطان ها می شوند. مقادیر بالای بتاکاروتن و لیکوپن موجود در زردآلو موجب می گردد غذای مفیدی برای حفظ سلامت قلب باشد. این دو ماده به اسم آنتی اکسیدان، از اکسیداسیون LDL کلسترول و بروز بیماری قلبی جلوگیری می نمایند.

زردآلو در تقویت بینایی چشم، جلوگیری از بروز بیماری های قلبی و آب مروارید موثر است. رادیکال های آزاد، عدسی چشم را تخریب می نمایند و سبب بروز آب مروارید می شوند یا اینکه ذخیره خونی چشم ها را از بین برده و سبب تخریب بافت چشم می شوند.

زردآلو حاوی فیبرهای محلول در آب است. مطالعات نشان می دهد که مصرف فیبرهای محلول در آب سبب حفظ قند خون در میزان طبیعی و کاهش کلسترول خون می گردد. فیبر موجود در زردآلو از بروز یبوست و بیماری های روده ای جلوگیری می نماید. برگه زردآلو سرشار از پتاسیم است. مصرف مواد غنی از پتاسیم موجب تنظیم فشارخون می گردد. این میوه سرشار از ویتامین C و آهن است. مواد مغذی موجود در زردآلو از چشم ها و قلب حفاظت می نماید و فیبر موجود در آن علیه بیماری ها مبارزه می نماید.

زردآلوی رسیده به دلیل دارا بودن ویتامین های گروه B برای درمان بیماری های عصبی و روحی، بی خوابی، خستگی شدید، گیجی، فراموشی و... مفید است. میوه و هسته شیرین زردآلو به دلیل داشتن ویتامین Cبرای تقویت بدن، برطرف اختلال در رشد بچه ها، جلوگیری از خون ریزی لثه مفید بوده و به دلیل داشتن آهن در خون سازی موثر است.

به تازگی ثابت شده که تعداد زیادی کاروتنوئیدهای دیگر مانند کورستین ومقادیر زیادی اسید سالیسیلیک در زردآلو وجود دارد. این مواد متعلق به گروه بزرگی از مواد بیواکتیو هستند ومی توانند از مواد غذایی، مواد درمانی بسازند و غشاء مخاطی روده را نوسازی بنمایند.

جوان کردن پوست با زردآلو

بتا کاروتن موجود در زرد آلو مانع پینه بستن وخشک شدن پوست می گردد. وقتی پوست بدن، پوسته پوسته شده وسفید یا خاکستری رنگ می گردد، نشانه کمبود بتا کاروتن است. بتا کاروتن مانند یک پوست طبیعی از داخل اثر می نماید. زرد آلو محافظی درمقابل صدمات ناشی از اشعه ماورای بنفش خورشید است.

در تابستان میزان کاروتن محافظ موجود درپوست کم می گردد و هر قدر اشعه ماورای بنفش شدیدتر باشد، به همان نسبت کاروتن بیشتری در بدن مصرف می گردد. بتا کاروتن در بدن یک پوشش محافظ در مقابل رادیکال های آزاد به وجود می آورد. نور آفتاب، نیکوتین سیگار، استرس و مواد مضر، سبب فراوری رادیکال های آزاد خطرناک در بدن می شوند. بتا کاروتن این توانایی را دارد که به مقابله با این رادیکال ها برخیزد و انرژی تخریبی آنها را کم کند. کاروتن موجود در پوست به اسم یک محافظ در مقابل اشعه ماورای بنفش عمل می نماید. اگر از کرم های ضدآفتاب هم استفاده نشده باشد، قهوه ای شدن پوست را تسهیل و از سرخ شدن و سوختن پوست جلوگیری می نماید.

انتخاب و انبار

زردآلوها به دلیل خوشمزگی، پوست نرم و مخملی و عطر بسیار خوش خود معروف هستند. باید زردآلوهای نسبتاً سفت، صاف، گوشتالو و خوش ترکیب را انتخاب کرد که رنگ نارنجی مایل به زرد تا نارنجی دارند. اگر زردآلو خیلی سفت و سبز رنگ باشد نمی تواند عطر و طعم واقعی خود را نشان دهد. نرمی و پرآبی میوه کاملاً رسیده را بالمس کردن می توان احساس کرد و باید هرچه زودترخورده گردد.

زردآلوی نپخته را دربسته های کاغذی و در درجه حرارت اتاق و به دور از حرارت و نور مستقیم نگهداری کنید. اگر زردآلو را در کیسه های پلاستیکی در یخچال نگهداری کنید، ممکن است هنگام رسیدن فقط یک یا دو روز دوام آورند. بگذارید زردآلو پیش از خورده شدن، در دمای اتاق قرار گیرد و تا پیش از خوردن این میوه آن را نشویید. مراقب باشید تا زردآلوی رسیده را به آرامی بردارید، به خصوص مراقب باشید به پوست آن آسیب نرسد.

آماده سازی

به دلیل ساختار ظریف زردآلو و میزان کوچک آن، پوست کندن این میوه لازم نیست. برای خوردن زردآلو فقط کافی است آن را از شکاف جدا کنید یا با انگشتان خود آن را از هم جدا کنید. به محض اینکه دو نیمه زردآلو از هم جدا شد، هسته آن به راحتی بیرون می آید. زردآلو در بسیاری از غذاها که به شلیل یا هلو احتیاج دارد مورد استفاده قرار می گیرد. این میوه در شیرینی، کیک، مربا، کمپوت و به شکل پخته کاربرد دارد. زردآلوی کاملاً پخته، شیرین و معطر را به ندرت می توان در بازار پیدا کرد، بنابراین زردآلوهای کمپوت شده اغلب جانشین مناسبی در بسیاری از خوراک ها محسوب می شوند. اگر تصمیم دارید زردآلوی خشک شده خریداری کنید، در پی زردآلوهایی باشید که از طریق خورشید خشک شده اند. آنها بسیار خوش مزه تر از انواعی هستند که با روش های دیگر خشک می شوند.

خلاصه

در صورتى که زردآلو خوب رسیده باشد، مصرف آن براى کسى که از تندرستى و سلامت طبیعى برخوردار است، توصیه می گردد، به شرطى که به اعتدال مصرف گردد زیرا اگر در مصرف زردآلو زیاده روى گردد، سبب اختلال هضم و یا به هم خوردگى روده ها می گردد و شخص دچار اسهال می گردد. زردآلو براى اشخاصى که کم خون هستند، ورزشکاران، اشخاص خسته، کسانى که از شدت کار فرسوده شده اند، زنان حامله و اشخاصى که دوره نقاهت را می گذرانند، توصیه و تجویز شده است.

منبع:www.salamat.com

banima.ir: مجله گردشگری و مسافرتی بانیما

chinaro.ir: مجله گردشگری چین، سفر به پکن، شانگهای هانگزو

منبع: راسخون
انتشار: 9 مهر 1400 بروزرسانی: 9 مهر 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 54515

به "زردآلو، میوه ای از جنس دارو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "زردآلو، میوه ای از جنس دارو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید