زیاد ترش می کنید؟

به گزارش بلاگ پو، ریفلاکس را بیشتر آدم ها تجربه می کنند. منظور از ریفلاکس، همان سوزش سردل یا به اصطلاح عامیانه ترش کردن است. ریفلاکس، احساس ناخوشایندی است که درصورت شدت گرفتن، واقعا غیرقابل تحمل می شود. قدیمی ها برای حل این مشکل درمان های سنتی و توصیه های تغذیه ای خاصی داشتند (مثل خوردن سیب، شیر، عرق نعناع و ...) که

زیاد ترش می کنید؟

زیاد ترش می کنید؟

رژیم ضدریفلاکس در مصاحبه با دکتر سعید حسینی، متخصص تغذیه

ریفلاکس را بیشتر آدم ها تجربه می کنند. منظور از ریفلاکس، همان سوزش سردل یا به اصطلاح عامیانه ترش کردن است. ریفلاکس، احساس ناخوشایندی است که درصورت شدت گرفتن، واقعا غیرقابل تحمل می شود. قدیمی ها برای حل این مشکل درمان های سنتی و توصیه های تغذیه ای خاصی داشتند (مثل خوردن سیب، شیر، عرق نعناع و ...) که گهگاه به درمان آن کمک می کرد. برای اینکه ببینیم اساسا تغذیه چه قدر روی التیام این بیماری تأثیر دارد و آیا پرهیزهای غذایی می توانند جلوی این مشکل را بگیرند، نشسته ایم پای حرف های دکتر سید سعید حسینی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی.

ریفلاکس، در واقع، بازگشت محتویات معده به مری است که معمولا 5/0 تا 2ساعت بعد از غذا اتفاق می افتد. این، تعریفی است که دکتر سید سعید حسینی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، از این عارضه ارایه می دهد. چیزی که باعث سوزش مری می شود، اسید معده و هورمون پپسین است: این هورمون به مخاط مری آسیب می زند و در صورت تداوم به ضعف شدیدی در این منطقه منجر می شود که در درازمدت ممکن است به بدخیمی منجر شود. علامت شاخص این ناراحتی، سوزش سردل یا احساس درد همراه با سوزش زیر جناغ سینه است اما گاهی ریفلاکس با بیماری های دیگری مثل ناراحتی قلبی و تنفسی اشتباه گرفته می شود: بعضی از بیماران با احساس درد قلبی مراجعه می کنند و نمی دانند مشکل اصلی شان ریفلاکس است. این ناراحتی در موارد خیلی شدید علایم تنفسی به وجود می آورد. بعضی از افراد که مدت ها به نام بیماران مبتلا به آسم و برونشیت تحت درمان بوده اند، در حقیقت ریفلاکس معده داشته اند. اینها به احتمال زیاد بعد از غذا می خوابیده اند و محتویات معده شان وارد مری می شده و بعد از راه حلق به ریه می رسیده و مسائل تنفسی را ایجاد می کرده است اما به جای مراجعه به متخصص گوارش، نزد متخصص ریه می رفته اند.

چاقی و بارداری ریفلاکس را تشدید می کنند

ریفلاکس عارضه ای جدی است که باید هرچه زودتر برای درمان آن اقدام کرد. اگر این ناراحتی برای مدتی طولانی ادامه پیدا کند، ممکن است به ناراحتی هایی مثل اختلال در بلع از قبیل بلع دردناک و خون ریزی های گوارشی ناشی از ناحیه زخم شده مری منجر شود اما چه عواملی این مشکل را به وجود می آورند؟ به گفته دکتر حسینی: ریفلاکس یک سری علل اولیه و ثانویه دارد. علل اولیه به وجود آورنده این عارضه عبارت اند از سیگار کشیدن، مصرف داروهای شل کننده عضلانی مثل داروهای گشادکننده عروق قلب، داروهایی که برای درمان آسم داده می شود (مثلا آمینوفیلین و تئوفیلین) و علل ثانویه هم عواملی هستند که باعث افزایش فشارهای شکمی می شوند (مثلا چاقی یا بارداری). افزایش پروژسترون به هرعلتی از جمله بارداری یا مصرف داروهای ضدبارداری یا عادت ماهانه هم از عوامل ثانویه این مشکل هستند. ورزش های شدید همراه با خم و راست شدن بعد از غذا، پرخوری و بلافاصله خوابیدن بعد از غذا، روی شکم خوابیدن، پوشیدن لباس های تنگ که روی شکم و ناحیه کمر فشار وارد می کنند هم از عوامل تشدید کننده این عارضه به حساب می آیند که برای فرو نشاندن آن لازم است علل یاد شده را برطرف کرد.

از غذاهای چرب و تند پرهیز کنید

شاید بعضی از نکاتی را که دکتر حسینی به نام درمان تغذیه ای ریفلاکس توصیه می کند، قبلا خودتان به صورت تجربی پیدا کرده باشید ولی بعضی از آنها را به طور حتم نمی دانید: کسانی که دچار ریفلاکس معده هستند، باید از خوردن غذای پرچرب پرهیز کنند. چربی ها دیرتر از مواد کربوهیدرات دار و قندی از معده تخلیه می شوند و به همین دلیل، احتمال بازگشت محتویات معده به مری را بیشتر می کنند. غذاهایی هم هستند که انتهای تحتانی مری را شل می کنند و باید از مصرف شان خودداری کرد؛ مثل شکلات، نوشابه های کافئین دار، چای، قهوه، پیاز، سیر و نعناع. بله، درست است؛ نعناع! چیزی که همه فکر می کنند برای ریفلاکس معده خوب است ولی دکتر حسینی معتقد است نعناع به علت خاصیت شل کنندگی انتهای مری می تواند این عارضه را تشدید کند. در ضمنً، باید از خوردن سرکه به همراه سالاد هم اجتناب کرد و غذاهایی که اضافه اسید معده را جذب می کنند (مثل شیر، تخم مرغ و غذاهای نشاسته ای) بیشتر خورد. غذاهای پرسس به خصوص سس های چرب و غذاهای پر ادویه هم این مشکل را بیشتر می کند. مواد نگه دارنده و افزودنی ها، چیپس و انواع اسنک هم می توانند سوزش انتهای مری را تشدید کنند. دکتر حسینی به افراد مبتلا به این عارضه توصیه می کند که وعده های غذایی شان را بیشتر و حجم غذای شان را کمتر کنند؛ از نوشیدن مایعات همراه غذا پرهیز کنند؛ بعد از غذا دراز نکشند و هنگام خواب، به پشت نخوابند. او درباره جویدن آدامس بعد از غذا هم می گوید: آدامس تأثیر دوگانه ای روی ریفلاکس معده دارد. از طرفی با افزایش ترشح بزاق، اسید معده را کاهش می دهد و سوزش را کمتر می کند و از طرف دیگر به علت باز و بسته شدن مکرر دهان موقع جویدن، هوای زیادی وارد معده می کند که به نفخ می انجامد و نفخ، فشار زیادی به معده وارد می کند و ریفلاکس را تشدید می کند. درباره میوه ها هم باید گفت خوردن آنها معمولا مسئله ای ایجاد نمی کند، به جز میوه هایی که اسیدیته بالایی دارند (مثل مرکبات که دارای ویتامین c یا اصطلاحا اسید اسکوربیک هستند) و ممکن است باعث تشدید این عارضه شوند. دکتر حسینی در انتها به افراد چاق و کسانی که دارای اضافه وزن هستند، توصیه می کند برای کاهش وزن خودشان اقدام کنند؛ چرا که چاقی شکمی یکی از علت های اصلی این عارضه به تعداد میرود.

نمونه ای از یک رژیم ضد ریفلاکس

صبحانه:شیر یک لیوان

تخم مرغ آب پز 1 عدد

گوجه فرنگی 1 عدد

نان سنگک برشته 4 برش میان وعده ساعت 10:

سیب 1 عدد ناهار:

سینه مرغ آبپز 100 گرم

هویج، کدوسبز و سیب زمینی آب پز 1 لیوان

برنج کته شده 6 قاشق غذا خوری عصرانه:

گلابی 1 عدد

خرمالو 2 عدد شام:

ماهی کباب شده 60 گرم

قارچ، فلفل دلمه ای، نخودفرنگی و ذرت بخارپز شده 1 لیوان

نان سنگک برشته 3 برش

منبع:http://www.salamat.com

abanhome.com: بازسازی ساختمان | برای اجرای یک طرح بازسازی مقرون به صرفه با کارشناسان گروه ساختمانی آبان مشورت کنید

منبع: راسخون
انتشار: 30 آبان 1400 بروزرسانی: 30 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 54511

به "زیاد ترش می کنید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "زیاد ترش می کنید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید