طرز تهیه اشکنه کشک مشهدی با گردو و تخم خربزه
به گزارش بلاگ پو، این غذای خوشمزه یکی از غذا های سنتی استان خراسان است که امروزه در سایر منطقه ها ایران هم معروفیت یافته است. اشکنه کشک را در استان خراسان با مغز گردو و شیره تخم خربزه درست می نمایند که به اشکنه کشک مشهدی معروف است.
مواد لازم
کشک ساییده 250 گرم
روغن 5 قاشق غذاخوری
پیاز یزرگ 1 عدد
نعنا خشک 1-2 قاشق غذاخوذی
مغز گردوی خرد شده 200 گرم
تخم خربزه مشهدی 200 گرم
آب 3 لیوان
فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
دستور تهیه:
تخم خربزه را کمی تفت دهید تا بوداده گردد و پس از سرد شدن آسیاب کنید. 3 لیوان آب به آن اضافه کنید و هم بزنید، سپس صاف کنید تا پوست آن گرفته شده و شیره آن خارج گردد. شیره تخم خربزه را کنار بگذارید و مشغول ادامه کار شوید.
پیاز را ریز خرد نموده و با روغن روی حرارت ملایم سرخ کنید تا طلایی گردد.
مغز گردوی خرد شده را به پیاز اضافه نموده و 3-2 دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا روغن آن خارج گردد، ولی مراقب باشید گردو نسوزد.
نعنا خشک و زردچوبه را اضافه نموده و هم بزنید، سپس کشک را اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید.
حدود 4-3 دقیقه به تفت دادن مواد روی حرارت ملایم ادامه دهید، سپس شیره تخم خربزه را به قابلمه اضافه کنید.
حرارت را میانه کنید و اجازه دهید کشک بجوشد و اشکنه کمی غلیظ گردد.
در پایان مقداری فلفل به غذا اضافه نموده و از روی حرارت بردارید.
دو نکته
استفاده از شیره تخم خربزه در این نوع اشکنه اختیاری است و در صورت تمایل می توانید حذف نموده و به جای آن از آب ساده استفاه کنید.
از آنجا که کشک مورد استفاده شور است، در این غذا از نمک استفاده نمی گردد.
منبع: گردشبانabanhome.com: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت