طرز تهیه جوانه گندم و حبوبات

به گزارش بلاگ پو، جوانه گندم را بیشتر به سالاد اضافه می نمایند اما با خشک کردن و پودر کردن جوانه گندم می توان آن را به انواع سوپ ها و آش نیز اضافه نمود.

طرز تهیه جوانه گندم و حبوبات

سرویس آشپزی - برای تهیه جوانه، از دانه غلات و حبوبات مانند: گندم، عدس، ماش، لوبیا سفید، نخود و… حتی دانه هایی مثل باقلا هم می توان استفاده کرد. جوانه ها را بیشتر به سالاد اضافه می نمایند اما با خشک کردن و پودر کردن جوانه می توان آن را به و آش نیز اضافه کرد.

اگر می خواهید لاغر شوید، پودر جوانه گندم را همراه با ماست یا سالاد کاهو 10 دقیقه قبل از صرف غذا میل کنید و اگر می خواهید چاق شوید آن را 10 دقیقه بعد از صرف غذا بخورید.

طرز تهیه جوانه گندم و حبوبات

  1. برای تهیه جوانه گندم یا هر حبوبات دیگری، دانه مورد نظر را پس از پاک کردن و شستن در ظرف آبی خیس نموده و در جای خنک ولی نور زیاد گذاشته تا زمانی که جوانه سر از پوسته دانه بیرون بزند. دقت داشته باشید لزومی ندارد که دانه ها در معرض نور مستقیم باشد کافیست ظرف مورد نظر را در آشپزخانه نزدیک به پنجره قرار دهید.
  2. بعد از گذشت یک الی دو روز بسته به نوع دانه، جوانه آغاز به رشد می نماید و پوسته دانه را شکافته و سر جوانه از پوسته بیرون می زند.
  3. پس از این مرحله آب روی دانه ها را دور بریزید و دانه ها را در دستمال تمیزی بریزید ودرون ظرفی قرار دهید. در این زمان چون دانه ها مرطوب هستند احتیاج به اضافه کردن آب نیست ولی روزی دو بار به جوانه ها سرکشی کنید و لبه دستمال را کنار بزنید و با تکان دادن دستمال سعی کنید دانه ها را زیر و رو نموده و با اسپری کردن آب بر روی آن، رطوبت لازم را به جوانه ها بدهید. به این نکته توجه داشته باشید که در زیر جوانه آب جمع نشود چون این امر بخصوص در فصل تابستان که هوا گرم است موجب خراب شدن دانه ها می شود.
  4. اگر مراقبت های لازم را انجام دهید ظرف 3 الی 5 روز با توجه به نوع دانه جوانه ها آماده می شود.
  5. بعد از اینکه جوانه آماده شد در یک ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید و هر زمان سالاد تهیه می کنید مقداری از آن را به سالاد اضافه و نوش جان کنید و یا جوانه انواع حبوبات را تهیه و پس از خشک کردن آسیاب کنید و از آن سوپ جوانه تهیه کنید که فوق العاده پر خاصیت می باشد.

از خواص جوانه گندم چه می دانید؟

  • جوانه گندم جزء آن دسته از مواد غذایی است که متاسفانه خانواده ها به میزان کافی از آن استفاده نمی نمایند. این درحالی است که جوانه گندم سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی ضروری برای بدن مانند ویتامین A است.
  • ویتامین A موجود در جوانه گندم باعث افزایش قوه بینایی، سرعت رشد بچه ها، شادابی پوست و سلامت ریه و گلو می شود.
  • از سوی دیگر مصرف جوانه گندم خستگی مفرط، ضعف و بی حالی را کاهش می دهد. ویتامین B1 موجود در جوانه گندم نیز، برای تعادل سیستم عصبی لازم است.
  • همچنین جوانه گندم در برطرف بی خوابی، بروز یائسگی زودرس، اختلالات قلبی و دیابت هم می تواند مفید و مؤثر باشد.
  • بنا بر توصیه متخصصان، کسانی که از سوء تغذیه رنج می برند یا منع استفاده از سبزی ها را دارند، می توانند با تهیه جوانه گندم و مصرف مداوم آن، از کمبود ویتامین ها و املاح معدنی طبیعی بدن جلوگیری نمایند.
  • قند مالتوز تنها قندی است که در جوانه ها یافت می شود.
  • پودر جوانه گندم یک مکمل غذایی پر ارزش و سرشار از ویتامین E و ویتامین های گروه B است.
  • ویتامین E امروزه به عنوان معجزه گر و اکسیر جوانی معرفی می شود. سلنیوم و منیزیوم موجود در جوانه گندم، در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان موثر شناخته شده است.
  • به اعتقاد بعضی از متخصصان پوست، مو و زیبایی، جوانه گندم در درمان ریزش مو، برطرف شوره سر و برطرف انواع جوش صورت و ناراحتی پوستی موثر است و بدین منظور می توانید از ماسک جوانه گندم استفاده نمائید که موجب شادی و طراوت و روشنی پوست میشود. به این صورت که پودر جوانه گندم را با ماست تازه خمیر نموده و به مدت 15-20 دقیقه روی پوست صورت بگذارید.
  • همچنین کسانی که از یبوست، خستگی و بی حالی، کلسترول بالا و دردهای عضلانی رنج می برند، باید از این ماده غذایی یاری بگیرند.
  • در واقع جوانه ها مواد غذایی هستند که با فرایند طبیعی رشد و تولیدشان، در گروه سبزیجات، آن هم با ارزش غذایی بالا از نظر ویتامین ها و املاح محسوب می شوند.
  • در سنین مختلف، مردان بین 10 تا 30 درصد بیشتر از زنان به پروتئین و ویتامین های ب6 ، ب12 ، آ و اسید فولیک و املاح کلسیم، فسفر، روی و ید احتیاج دارند. اما در مورد زنان باردار و خانم های شیرده، بالاترین احتیاجهای غذایی، در نظر گرفته شده و حتی در مواردی از مقدار مصرف مردان نیز به مراتب بیشتر است.
  • در سنین بالا به علت تحرک کمتر، احتیاج بدن به انرژی کاسته شده، ولی در مقابل احتیاج به ویتامین ها، املاح و پروتئین افزایش می یابد. با مصرف جوانه های مختلف می توانید مقدار قابل توجهی از ویتامین های ب را به بدن برسانید. توجه به این موضوع که تامین ویتامین های ث و ای، بتاکاروتن و سلنیوم می تواند از اکسیداسیون چربی ها در بدن جلوگیری کند و نیز تأمین منیزیم می تواند فشار خون را کنترل نماید، به نقش مهم جوانه ها و گنجاندن آن ها در برنامه غذایی روزانه بیشتر پی می بریم.
  • اگر می خواهید لاغر شوید، پودر جوانه گندم را همراه با ماست یا سالاد کاهو 10 دقیقه قبل از صرف غذا میل کنید و اگر می خواهید چاق شوید آن را 10 دقیقه بعد از صرف غذا بخورید.
منبع: setare.com
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 23275

به "طرز تهیه جوانه گندم و حبوبات" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه جوانه گندم و حبوبات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید