طرز تهیه لواشک زغال اخته خانگی ترش و خوشمزه
به گزارش بلاگ پو، لواشک زغال اخته یکی دیگر از انواع لواشک خانگی است که با آن رنگ و لعابی که دارد بدجور دلربایی می نماید! به خصوص اگر عاشق تنقلات سالم و خوشمزه خانگی باشید. پس در این مطلب با ما همراه شوید تا طرز تهیه این لواشک را با تمام فوت فن هایش برایتان بگوییم.

طرز تهیه لواشک زغال اخته ساده
مواد لازم | |
زغال اخته | 1 کیلوگرم |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
پودر گلپر | نصف قاشق چایخوری |
دستور تهیه لواشک زغال اخته بدون ریواس
کسانی که به دنبال طعم های ترش لواشکی هستند، گاهی به این دستور چند تکه ریواس پخته شده نیز اضافه می نمایند تا طعم ترش آن قوی تر گردد. اما ما در ادامه، روش تهیه یک لواشک ناب، ترش و خالص از زغال اخته خوشمزه را برای شما خواهیم گفت که نیازی به مورد اضافه ای نداشته باشد!
- به مدت 15 دقیقه زغال اخته ها را درون تشت آب بخیسانید تا هم به خوبی شسته شوند و هم بافت آن کمی نرم گردد.
- پس از آن، به آرامی آن ها را درون آبکش ریخته و اجازه دهید کاملا خشک شوند.
- سپس زغال اخته های خشک شده را درون یک قابلمه ریخته و با دست خشک و تمیز چنگ بزنید تا هسته ها از گوشت آن جدا شوند.
- در مرحله بعدی، میوه های له شده را درون سبد آبکش ظریفی ریخته و با دست کاملا مالش دهید تا عصاره زغال اخته از هسته جدا گردد. (شما می توانید برای راحتی کار زغال اخته ها را کمی بپزید تا نرم تر شده و کار راحت تر گردد، اما با این روش رنگ و مزه جذاب تری خواهید داشت!)
- وقتی پوره زغال اخته را از هسته جدا کردید، نمک و گلپر را به مواد اضافه نموده و سس لواشک را درون سینی هایی که قبلا آن را با نایلون یا کاغذ روغنی پوشانده اید بریزید.
- مواد را به صورت یکدست و با ضخامت مناسب در همه جای سینی پخش کنید.
- حالا سینی های لواشک را زیر نور مستقیم خورشید قرار دهید تا پس از 1-2 روز کاملا خشک شده و آماده مصرف گردند.
نکته: توجه کنید که اگر تاب و تحمل بالایی دارید، می توانید این لواشک را در سایه و به مدت 5-7 روز خشک کنید تا رنگ آن جذاب تر و زیباتر گردد.
در خاتمه می توانید لواشک را با کاغذ روغنی رول نموده، به قطعات دلخواه برش زده و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.طرز تهیه لواشک زغال اخته در فر
- برای تهیه این لواشک در فر، بعد از تهیه سس لواشک، یک سینی فلزی را کمی چرب نموده و مواد را درون آن پهن کنید.
- فر را روی دمای 80- 50 درجه تنظیم نموده و سینی فر را درون آن قرار دهید. (درب فر را نیمه باز بگذارید.)
- بعد از گذشت تقریبا یکساعت، خواهید دید که کم کم آب اضافی لواشک در حال تبخیر شدن است.
- پس از آنکه لواشک به رطوبت موردنظرتان رسید، فر را خاموش نموده و لواشک را بیرون بیاورید. (3-5 ساعت زمان می برد.)
مصرف لواشک زغال اخته در بارداری
زغال اخته سرشار از فیبر بوده و از مهم ترین عوامل جلوگیری از ایجاد یبوست در مادران باردار خواهد بود. همچنین این میوه در کاهش وزن و پیشگیری از چاقی ناشی از بارداری نقش بسزایی دارد که مصرف آن به مادران باردار توصیه می گردد. ناگفته نماند که بعضی از پزشکان طب سنتی و مدرن نیز معتقد هستند که مصرف زغال اخته در جلوگیری از بروز زردی نوزادان مهم و تاثیرگذار است و به همین دلیل حضور این میوه را در سبد غذایی مادران باردار توصیه می نمایند.
هشدار: با تمام خواص درمانی و دارویی که لواشک زغال اخته دارد، اما نباید در مصرف آن زیاده روی کرد؛ توصیه می کنیم قبل از هر چیز، در این باره با پزشک خود مشورت کنید.
سخن آخر
در این مطلب به روش تهیه لواشک زغال اخته پرداختیم. توصیه می کنیم برای یکبار هم که شده این لواشک را در خانه تهیه کنید تا از مزه و عطر بی نظیر آن غرق خوشی شوید! همچنین از شما می خواهیم که اگر با این دستور لواشک جذاب زغال اخته را تهیه کردید، نتیجه و نظر خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.
اگر از عشاق سینه چاک لواشک هستید، توصیه می کنیم به هیچ عنوان طرز تهیه لواشک گوجه سبز، طرز تهیه لواشک کیوی و طرز تهیه لواشک زردآلو را نیز در انگیزه از دست ندهید!
منبع: مجله انگیزهdorezamin.com: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه
thailandro.ir: تایلند: سفر به کشور زیباییهای جنوب شرق آسیا، بانکوک، پوکت، پاتایا، سامویی، کرابی
asiaro.ir: آسیا رو: سفر به آسیا، جنوب شرقی آسیا، آسای مرکزی و خاورمیانه