طرز تهیه کباب مشهدی (کباب دیگی) در 8 مرحله ساده
به گزارش بلاگ پو، کباب مشهدی یا کباب دیگی یکی از غذاهای سنتی مشهدی است که روش درست کردن آن شباهت زیادی به دارد؛ با این تفاوت که در این ، مواد به صورت لایه لایه روی هم قرار می گیرند و پخته می شوند. ضمناً طرز تهیه کباب مشهدی و طرز تهیه کباب همدانی دیگی شبیه هم است، فقط کباب همدانی با گوشت تکه ای و کباب مشهدی با گوشت چرخ نموده درست می گردد. کباب مشهدی را می توانید با برنج یا نان سرو کنید. در این مقاله از سرویس در 2 روش طرز تهیه کباب مشهدی یا کباب دیگی مشهدی در تابه و فر، به همراه نکات و رازهای خوشمزه شدن کباب دیگی مشهدی را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه کباب مشهدی (برای 4 نفر)
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
گوشت چرخ نموده مخلوط | نیم کیلوگرم |
سیب زمینی | 2 تا 3 عدد میانه |
پیاز | 3 عدد میانه |
گوجه فرنگی | 2 عدد میانه |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
فلفل دلمه ای | 1 عدد |
هویج | 1 عدد درشت (اختیاری) |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران (دم نموده) | 2 قاشق غذاخوری |
پودر سیر و سماق | به اندازه لازم |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به اندازه لازم |
روغن مایع سرخ کردنی | به اندازه کافی |
برنج و نان | برای سرو کنار کباب مشهدی |
مدت زمان آماده سازی مواد: 30 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت کباب مشهدی: 30 تا 35 دقیقه
مراحل طرز تهیه کباب مشهدی یا کباب دیگی مشهدی
کباب دیگی مشهدی یک غذای مقوی و خوشمزه برای شام یا ناهار است که می توانید با نان و سبزی یا با برنج آن را سرو کنید. در ادامه طرز تهیه کباب مشهدی ساده به صورت مرحله به مرحله را دنبال کنید.
مرحله اول: مایه کباب مشهدی را آماده کنید
در ابتدا، یکی از پیازها را پوست بگیرید و بشویید. قسمت سرانجام (ریشه پیاز) را جدا نکنید تا در زمان رنده کردن، لایه های پیاز از هم نپاشند. پیاز را رنده کنید. با دست آب پیاز را بگیرید و تفاله پیاز را در یک کاسه بریزید. گوشت چرخ نموده را در کاسه بریزید و نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و پودر سیر را اضافه کنید.
در صورت تمایل می توانید گوشت چرخ نموده مخلوط، پودر سیر، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به روش های یا اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله دوم: مایه کباب مشهدی را استراحت دهید
در این مرحله، با دستکش یک بار مصرف، مواد را با هم به مدت 5 دقیقه (یا بیشتر) ورز دهید تا کاملا مایه کباب با هم مخلوط و منسجم شوند. مایه کباب را وسط کاسه جمع کنید و روی آن را با یک کیسه فریزری بپوشانید یا درب ظرف را ببندید. ظرف را در یخچال بگذارید و به مدت حداقل 30 دقیقه استراحت دهید تا چسبندگی مایه کباب زیاد گردد و طعم ها به خورد هم بروند.
مرحله سوم: بقیه مواد کباب مشهدی را آماده کنید
در زمان استراحت کردن مایه کباب مشهدی، سیب زمینی ها را بشویید و پوست آنها را بگیرید. سیب زمینی ها را به صورت حلقه ای برش بزنید و کنار بگذارید. 2 پیاز به جای مانده را پوست بگیرید و به صورت حلقه حلقه برش بزنید. گوجه فرنگی ها را بشویید و حلقه حلقه ای خرد کنید. هویج و فلفل دلمه ای را هم بشویید، پوست بگیرید و به صورت حلقه حلقه ای خرد کنید.
مرحله چهارم: مایه کباب مشهدی را فرم دهید
بعد از استراحت کردن مایه کباب مشهدی، کاسه را از یخچال بیرون بیاورید. به اندازه یک نارنگی کوچک از مایه کباب مشهدی بردارید و بین دست هایتان گلوله کنید. گلوله را بین کف دست هایتان کمی فشار دهید تا صاف و ضخامت آن، کم گردد. همه مایه کباب را به همین شکل آماده کنید.
مرحله پنجم: مواد کباب مشهدی را در تابه بچینید
یک تابه یا قابلمه با اندازه مناسب (کف پهن داشته باشد) را روی حرارت بگذارید و کمی روغن در آن بریزید. به ترتیب سفت بودن مواد، آنها را در تابه بچینید. ابتدا سیب زمینی ها را کف تابه بگذارید. سپس هویج ها را بگذارید. بعد نوبت به چیدن حلقه های پیاز است. روی پیازها کباب های مشهدی را بچینید، بعد فلفل ها و در نهایت حلقه های گوجه فرنگی را بگذارید تا روی فلفل ها و گوشت ها را بپوشاند.
شما می توانید روغن سرخ کردنی را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله ششم: سس کباب مشهدی را اضافه کمید
در یک کاسه، رب گوجه فرنگی، کمی نمک و فلفل سیاه بریزید و به اندازه نصف لیوان آب جوش به آن اضافه کنید. رب گوجه و آب جوش را هم بزنید تا رب یا سس، رقیق گردد. سس را روی مواد داخل تابه بریزید و درب تابه یا قابلمه را بگذارید. بعد از جوش آمدن و حباب زدن سس، شعله را روی حالت ملایم تنظیم کنید و اجازه دهید کباب ها بپزند.
برای خرید رب گوجه فرنگی با کیفیت می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری یا اینترنتی اقدام کنید.
مرحله هفتم: چاشنی های کباب مشهدی را اضافه کنید
بعد از نیم ساعت که کباب مشهدی پخت و سس آن غلیظ شد، آبلیمو و زعفران دم نموده را به مواد تابه اضافه کنید. روی کباب می توانید کمی سماق بپاشید.
شما می توانید آبلیموی باکیفیت، سماق و زعفران را به صورت خرید اینترنتی یا خرید حضوری از فروشگاه های زنجیره ای تهیه کنید.
مرحله آخر: کباب مشهدی را سرو کنید
حدود 5 دقیقه دیگر صبر کنید تا طعم ها به خورد غذا بروند. سپس شعله را خاموش کنید و کباب مشهدی را با یا نان، سبزی خوردن و سالاد دلخواه خود سرو کنید.
نان و برنج را به روش های اینترنتی و حضوری از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
روش تهیه کباب مشهدی در فر
برای تهیه کباب دیگی مشهدی در فر، همه مواد کباب را به روش بالا آماده کنید و به ترتیب در یک ظرف پیرکس یا ظرف مناسب فر بچینید و سس را اضافه کنید. روی ظرف را با فویل آلومینیومی بپوشانید. فر را از 10 دقیقه قبل، روشن و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. سپس ظرف را در طبقه وسط فر بگذارید. حدود 30 تا 35 دقیقه صبر کنید تا کباب مشهدی بپزد.
بعد از نیم ساعت، ظرف را از فر بیرون بیاورید و فویل روی آن را بردارید. زعفران دم نموده و آبلیموی تازه را به مواد داخل ظرف اضافه کنید. دوباره ظرف را به مدت 5 دقیقه دیگر در فر بگذارید تا هم سس غلیظ تر گردد و هم زعفران و آبلیمو به خورد کباب مشهدی بروند. سپس ظرف را بیرون بیاورید و کباب دیگی مشهدی را سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه کباب مشهدی
- در طرز تهیه کباب دیگی مجلسی به روش مشهدی، مواد کباب مشهدی و لایه ها را باید به ترتیب دیرپز و سفت بودن مواد لایه لایه بچینید.
- در طرز تهیه کباب مشهدی، به جای گوجه فرنگی حلقه ای شده، می توانید از پوره گوجه فرنگی بهره ببرید. در این صورت می توانید رب گوجه فرنگی را حذف نموده یا اندازه آن را کمتر در نظر بگیرید.
- به جای فرم دادن کباب دیگی مشهدی به صورت شامی های گرد و جدا از هم، می توانید مایه کباب دیگی را به صورت یک لایه یکدست روی سیب زمینی ها بریزید و آن را صاف کنید. بعد مواد دیگر را روی مایه کباب بچینید.
- در طرز تهیه کباب دیگی با گوشت چرخ نموده، به جای فلفل دلمه ای می توانید از فلفل قلمی سبز ولی شیرین بهره ببرید. در این روش، فلفل های قلمی را بشویید و روی کباب ها بچینید تا بپزند و نرم شوند.
- شعله زیر تابه را روی حالت ملایم تنظیم کنید و هر از گاهی به تابه سر بزنید تا اگر سس کباب مشهدی خشک شد، کباب نسوزد.
- طرز تهیه کباب دیگی با گوشت تکه ای مشابه روش تهیه کباب دیگی مشهدی است، با این تفاوت که از گوشت راسته گوسفندی به صورت تکه ای، با ضخامت کم استفاده می گردد. این روش تهیه کباب دیگی متعلق به شهر همدان است.
- اگر می خواهید کباب مشهدی با برنج سرو کنید، قبل از پختن کباب مشهدی، برنج را هم به صورت کته ای یا آبکش درست کنید. چون برنج برای دم کشیدن به حدود 45 دقیقه زمان احتیاج دارد.
فوت و فن های خوشمزه شدن کباب مشهدی
سس کباب مشهدی چیست؟
سس کباب مشهدی، از ترکیب رب گوجه فرنگی با آب جوش و ادویه های دلخواه مثل فلفل سیاه، نمک، پودر سیر و … درست می گردد و همراه با کباب مشهدی پخته می گردد.
ادویه کباب مشهدی چیست؟
برای طعم دار کردن مایه کباب مشهدی از زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر و به دلخواه پودر پیاز، پودر تخم گشنیز و کمی دارچین می توانید بهره ببرید.
محصولات مرتبط
زعفران یک گرمی نوین زعفران
169,900 تومان 230,000 تومان 26% تخفیف
فلفل قرمز 150 گرمی فامیلا
66,900 تومان 67,900 تومان 1% تخفیف
پودر سیر خشک 150 گرمی فامیلا
55,900 تومان 60,900 تومان 8% تخفیف
ادویه زردچوبه پت 200 گرمی فامیلا
91,900 تومان 99,900 تومان 8% تخفیف
سماق قرمز 80 گرمی سانتین
45,400 تومان 45,900 تومان 1% تخفیف
پودر فلفل سیاه پت 80 گرمی فامیلا
56,900 تومان 61,900 تومان 8% تخفیف
سرکه سفید 3000 گرمی کیمبال
112,900 تومان 125,000 تومان 10% تخفیف
آبلیمو 430 گرمی ربیع
40,500 تومان 41,000 تومان 1% تخفیف
رب گوجه فرنگی با درب کلیدی 800 گرمی اصالت
45,900 تومان 54,950 تومان 16% تخفیف
رب گوجه فرنگی شیشه 700 گرمی مکنزی
43,900 تومان 51,950 تومان 16% تخفیف
برنج عنبر بو 10کیلویی فردینه
635,900 تومان 720,000 تومان 12% تخفیف
برنج هندی 10 کیلویی جی تی سی
350,000 تومان
روغن کنجد تصفیه 1250 میلی لیتر اویلا
457,900 تومان 480,000 تومان 5% تخفیف
روغن مایع سرخ کردنی بدون پالم810گرمی رعناکتابی
49,900 تومان 55,000 تومان 9% تخفیف
منبع: افق کوروش