علت داغ شدن شارژر گوشی چیست؟

به گزارش بلاگ پو، شارژر گوشی نیز مانند خود گوشی ممکن است گاهی بیش از حد و بطور نگران کننده ای داغ گردد. وجود اختلال در مدارهای الکتریکی شارژر، گنجایش باتری و... می توانند علت داغ شدن شارژر گوشی باشند.

علت داغ شدن شارژر گوشی چیست؟

خبرنگاران | سرویس تکنولوژی - علت داغ شدن شارژر گوشی شاید بیش از دلیل داغ شدن خود گوشی اهمیت نداشته باشد. با این حال دانستن آن می تواند خیال دارندگان تلفن همراه را تا حدی راحت کند. از همین رو در این مطلب به هر دو موضوعی که اشاره شد خواهیم پرداخت. اما ابتدا بهتر است از موضوع اصلی یعنی علت داغ شدن شارژر گوشی آغاز کنیم.

علت داغ شدن شارژر گوشی چیست؟

گرم شدن شارژر گوشی هنگام شارژ کردن آن در مجموع امری نسبتا عادی محسوب می شود. اما هنگامی که این گرما از حد معینی فراتر رفت و به داغ شدن سطح شارژر تبدیل شد، می تواند اندکی نگران نماینده باشد.

علت داغ شدن شارژر گوشی را باید در نوع کارکرد این ابزار جستجو کرد. یک شارژر موبایل در عمل یک منبع انرژی به شمار می رود. مبدلی که ولتاژ دریافت شده از پریز برق شهری را به ولتاژی که تلفن همراه شما قادر به دریافت آن است تبدیل می نماید. ولتاژ برق شهری با توجه به کشوری که در آن زندگی می کنیم می تواند 110 ولت یا 220 ولت باشد. ولتاژی که تلفن های همراه قادر به دریافت آن هستند نیز به طور معمول حدود 5 ولت است. در واقع شارژر موبایل وظیفه دارد که ولتاژ 220 ولت یا 110 ولت را به ولتاژ 5 ولت تبدیل کند.

به طور معمول فرایند تبدیل ولتاژ با بهره وری صد درصد انجام نمی گیرد و همیشه با مقداری هدر رفت انرژی همراه است. این انرژی هدر رفته معمولا به گرما تبدیل می شود. ناگفته پیدا است که این گرما همان گرمایی است که از سطح شارژر شما احساس می شود. البته میزان داغ شدن شارژر گوشی شما به کیفیت ساخت شارژر و گوشی نیز بستگی خواهد داشت. در واقع گاه علت داغ شدن شارژر گوشی موبایل را باید در کیفیت پایین شارژر و گوشی یا هر دوی آنها جستجو کرد.

شارژرهای موبایل معمولا از اندازه ای کوچک و جمع و جور برخوردارند و این موضوع گرمای فراوری شده را در فضای محدودی متمرکز می نماید. در واقع به دلیل کمبود جا، گرمای ایجاد شده راهی برای گریز ندارد. اگر بخواهیم علت داغ شدن شارژر گوشی را به طور دقیق جستجو کنیم باید وارد شارژر شویم. درون شارژر چیپ ست های فراوانی وجود دارد که به صورت گروهی کنار یکدیگر قرار گرفته اند.

معمولا طراحان شارژر گوشی های موبایل، محل قرار دریافت این چیپ ست ها را در نزدیکی پوشش پلاستیکی سطح شارژر قرار می دهند. به این دلیل که گرما بتواند راحت تر از فضای داخل شارژر به بیرون آن منتقل شود. این جا است که می توان علت داغ شدن شارژر گوشی را شرح داد. گرمای ایجاد شده در اثر فعل و انفال مربوط به تبدیل ولتاژ انرژی الکتریکی، از مبدا خود یعنی چیپ ست ها خارج شده و به پوشش پلاستیکی شارژر انتقال می یابد. این گونه است که شما می توانید آن را در سطح بیرونی شارژر موبایل احساس کنید.

دلیل داغ شدن شارژر گوشی را می توان به گنجایش باتری تلفن همراه نیز مربوط دانست. در واقع هر چقدر باتری گوشی شما از گنجایش بیشتری برخوردار باشد، شارژر آن برای تبدیل ولتاژ انرژی الکتریکی مناسب با چالش بیشتری روبرو خواهد بود. به همین دلیل انرژی هدر رفته در اثر این تبدیل افزایش می یابد و گرمای حس شده از شارژر نیز به همان نسبت بیشتر خواهد گشت.

آنالیز جوانب دیگر داغ شدن شارژر گوشی

اگر شارژر گوشی شما حین فعالیت به قدری داغ شود که دست شما را بسوزاند یا پلاستیک سطح آن دچار تغییر شکل شود، احتمالا مسئله ای در مدارهای داخلی آن بوجود آمده است. البته این مشکل شاید به مدارهای داخلی گوشی یا باتری آن نیز مربوط باشد.

به هر حال در صورت روبرو شدن با مشکل این چنینی بهتر است که شارژر گوشی خود را تعویض نمایید. چرا که اگر ایراد از شارژر باشد، در صورت عدم تعویض آن ممکن است به گوشی شما یا باتری آن آسیب وارد کند. همچنین گرمای بیش از اندازه ای که توسط شارژر معیوب فراوری می شود ممکن است در نهایت به بروز آتش سوزی یا ترکیدن باتری گوشی بیانجامد.

معمولا شارژرهایی که با مسائل این چنینی دست و پنجه نرم می نمایند، ولتاژی بیش از حد احتیاج گوشی را در اختیار آن قرار می دهند و از این طریق به مدارهای داخلی آن صدمه می زنند. اگر با تعویض شارژر گوشی مشکل همچنان پابرجا بود باید گوشی خود و باتری آن را مورد آنالیز قرار دهید.

در این میان عده ای از افراد به علت داغ شدن شارژر گوشی خود اقدام به تعویض آن و استفاده از شارژرهایی با ولتاژ خروجی پایین تر می نمایند. به این ترتیب میزان داغ شدن شارژر گوشی کاهش یافته یا اینکه فرایند داغ شدن آن به طور کل از بین می رود. اما باتری گوشی به دلیل استفاده از ولتاژ خروجی پایین تر، دیرتر از حالت عادی شارژ می شود. به هر حال اگر داغ شدن شارژر گوشی شما غیر عادی است، بهترین و عاقلانه ترین کار تعویض آن است.

علت داغ شدن گوشی در هنگام شارژ شدن

حال که تا حدی با علت داغ شدن شارژر گوشی آشنا شدیم، بد نیست نگاه کوتاهی هم به دلایل داغ شدن خود گوشی داشته باشیم. داغ شدن خود گوشی شاید از دلایل بیشتری نسبت به داغ شدن شارژر گوشی داشته باشد. از جمله دلایل مهمی را که می توان در این موضوع دخیل دانست انجام پردازش بیش از اندازه توسط گوشی است.

اگر در هنگام شارژ شدن باتری گوشی شما چندین اپلیکیشن مختلف در آن فعال باشد، پردازنده ناگزیر از انجام فعالیت مضاعف خواهد بود. از همین رو دمای گوشی بالا رفته و این موضوع خود را در قالب گرمای بیش از حد نمایان می سازد. بنابراین سعی کنید پیش از شارژ کردن گوشی خود تمام برنامه های فعال در آن را ببندید. همچنین بهتر است در حین شارژ شدن گوشی از آن استفاده نکنید تا عملیات شارژ بدون هیچ مسئله ای انجام شود.

انجام فعالیت هایی نظیر بازی کردن با گوشی حین شارژ شدن باتری آن می تواند دمای گوشی شما را بسیار بالاتر از حالت عادی ببرد. علاوه بر آن فعال بودن قابلیت هایی نظیر وای فای، اینترنت موبایل یا بلوتوث نیز می تواند در افزایش فعالیت گوشی و بالا رفتن دمای آن حین شارژ شدن بسیار موثر باشد. بنابراین سعی کنید تمام این قابلیت ها را در هنگام شارژ شدن گوشی خود غیرفعال نمایید.

داغ شدن گوشی در هنگام شارژ باتری آن گاه نه به کیفیت شارژر مرتبط است و نه به ایراد در مدارهای داخلی گوشی ارتباطی دارد. بلکه در مواردی این مشکل به دلیل معیوب بودن کابل شارژ است. به همین دلیل و از آن جایی که این روزها بیشتر کابل از قابلیت جدا شدن از شارژر برخوردار هستند، در صورت دسترسی به یک کابل شارژ جدید بهتر است ابتدا نسبت به تعویض آن اقدام نمایید.

علاوه بر آن اگر جزو کسانی هستید که گوشی موبایل خود را هر شب برای شارژ شدن به پریز برق متصل نموده و تا صبح آن را به حال خود رها می نمایند، سعی کنید از این عادت خود دست بردارید. چرا که ماندن بیش از اندازه گوشی تلفن در حالت شارژ موجب کاهش نسبی عمر باتری آن می شود. مسلما هنگامی که باتری گوشی شما از شرایط عادی به دور باشد، ممکن است مسائلی نظیر ایجاد گرمای بیش از اندازه رخ دهد. به عنوان مثال اگر باتری گوشی شما از حالت و شکل عادی خود خارج شده و دچار برآمدگی یا ورم شده است، در صورت بروز گرمای بیش از اندازه یقین بدانید که مشکل اصلی از خود باتری است.

علت داغ شدن گوشی در حالت عادی

البته گوشی موبایل شما در مواقع عادی و در زمان هایی که باتری آن در حال شارژ شدن نیست نیز ممکن است با مشکل داغ شدن بیش از اندازه روبرو شود. یکی از دلایل این امر استفاده بیش از اندازه از دوربین گوشی است. اگر دوربین گوشی شما بی آن که خود متوجه آن باشید به مدت طولانی روشن بماند یا این که خود به صورت دانسته به استفاده طولانی مدت از آن بپردازید، ممکن است این امر داغ شدن بیش از حد گوشی شما را به همراه داشته باشد.

استفاده از پوشش های ایمنی گوشی که با نام کاور شناخته می شوند نیز ممکن است در این موضوع تاثیرگذار باشد. کاورهای ایمنی در عمل ضخامت سطح بیرونی گوشی را افزایش می دهند و فرایند خارج شدن گرمای داخلی آن را تا حدی مختل می نمایند. به همین دلیل هنگام پردازش بالا، گرمای ایجاد شده توسط مدارهای داخلی به شکل راحت و بی دردسر قادر به خروج نیست و این موضوع داغ شدن سطح گوشی را به همراه می آورد.

از دیگر دلایل داغ شدن بیش از اندازه یک گوشی موبایل، می توان به وجود ویروس در آن اشاره نمود. این موضوع در گوشی هایی که از سیستم عامل اندروید استفاده می نمایند بیش از سایر موارد است. در واقع گوشی های اندرویدی به دلیل منبع باز بودن سیستم عامل خود بیش از سایر گوشی ها در معرض هجوم ویروس ها و بدافزارهای آسیب رسان قرار دارند. بنابراین اگر از یک گوشی اندرویدی استفاده می کنید، سعی کنید پیش از انجام هر گونه فعالیتی حتما آنتی ویروس مناسبی را روی آن نصب کنید.

علاوه بر این موضوع هنگامی که از گوشی خود استفاده نمی کنید و به آن احتیاج ندارید، بهتر است میزان فعالیت های آن را کاهش داده و بسیاری از پردازش های غیر ضروری آن را متوقف کنید. برای انجام این کار حتی می توانید گوشی خود را در حالت پرواز قرار دهید تا دسترسی به بعضی موارد غیر ضروری در آن محدود شود.

حتی در صورت عدم استفاده از بعضی اپلیکیشن ها و بسته بودن آنها، بسیاری از اپلیکیشن های نصب شده روی گوشی شما به صورت نامحسوس و اتوماتیک به فعالیت های پردازشی خود ادامه می دهند. مسلما انجام پردازش بیش از اندازه مترادف با فراوری بیش از حد گرما توسط گوشی خواهد بود. به همین دلیل اگر به اپلیکیشنی احتیاج ندارید حتما آن را از روی گوشی خود حذف کنید.

در کنار این کار بهتر است اپلیکیشن های نصب شده روی گوشی خود را نیز همیشه به روز نگه دارید. شرکت های فراوری نماینده اپلیکیشن موبایل هرازگاه به روزرسانی های مختلفی را برای اپلیکیشن های خود عرضه می نمایند تا این برنامه ها با توان سخت افزاری گوشی های مختلف سازگاری بیشتری داشته باشد. بنابراین در صورت عدم استفاده از این به روزرسانی ها ممکن است فعالیت های پردازشی گوشی شما افزایش یافته و متوسط دمای آن نیز به همان نسبت بالاتر رود.

جمع بندی

همان گونه که به آن اشاره شد یکی از دلایل مهم ایجاد گرما توسط گوشی وجود پردازش بیش از اندازه در گوشی موبایل شما است. از جمله مواردی که موجب افزایش پردازش تلفن همراه می شود بالا بودن شدت نور نمایشگر آن است. به همین دلیل اگر نمی خواهید دمای گوشی شما بیش از اندازه بالا برود بهتر است برای کمتر کردن میزان پردازش، نور نمایشگر آن را در حد متعادلی نگه دارید.

افزون بر تمام مواردی که به آن اشاره شد همیشه سعی کنید که گوشی موبایل خود را در مناطقی که دمای هوا در آنها بیش از میزان مجاز است نگهداری نکنید. چرا که دمای بالای محیط علاوه بر آن که موجب افزایش گرمای گوشی شما می شود، دشمن درجه یک باتری آن نیز به شمار می رود.

به هر حال در مطلب پیش رو به علت داغ شدن شارژر گوشی پرداختیم و با بعضی از مواردی که می تواند گرمای بیش از اندازه گوشی شما را به همراه بیاورد آشنا شدیم. مسلما با عمل کردن به مواردی که به آنها اشاره شد می توانید استفاده بهتری از تلفن همراه خود داشته باشید و عمر مفید آن را افزایش دهید.

abanhome.com: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت را از ما بخواهید.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای گردشگری و تجاری و آموزشی | مجری مستقیم و کارگزار سفرهای بین المللی خارجی

منبع: setare.com
انتشار: 5 آبان 1400 بروزرسانی: 5 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 42666

به "علت داغ شدن شارژر گوشی چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علت داغ شدن شارژر گوشی چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید