مشارکت متخصصان ایرانی در تدوین استانداردهای فناوری اطلاعات

به گزارش بلاگ پو، دبیر کمیته فنی فناوری اطلاعات ضمن دعوت از متخصصان حوزه های فناوری در فرایند تدوین استانداردهای بین المللی، آخرین دستاوردهای ساختار متناظر ISO،IEC JTC1 در نشست مشترک با سازمان ملی استاندارد ایران را تشریح کرد.

مشارکت متخصصان ایرانی در تدوین استانداردهای فناوری اطلاعات

به گزارش ایران، علی آذرکار، دبیر کمیته فنی فناوری اطلاعات با معرفی ساختار سازمان ایزو گفت: ایزو یک نهاد استانداردسازی مهم در جهانست که فعالیت خود را از سال 1947 شروع نموده است. تا پیش از سال 1987 و توسعه موج توسعه و کاربرد فناوری اطلاعات در جهان، این نهاد متولی تدوین استاندارد در تمامی حوزه ها به جز این حوزه بود.

او ادامه داد: از سال 1987 به بعد، دو نهاد مهم استانداردگذار جهانی (یعنی ISO و IEC) ساختار مشترک JTC1 را ایجاد و اعلام کردند که از این پس این ساختار نقطه تمرکز تدوین استانداردهای حوزه فناوری اطلاعات خواهند بود.

آذرکار با اشاره به اینکه در سال 1396 در ذیل این ساختار، شش کمیته فرعی تشکیل شد، اضافه کرد: هر یک از این کمیته ها به طور جدی و فعال در فرآیند تدوین استانداردهای بین المللی مشارکت دارند؛ کمیته ی فرعی 7 (با اسم مهندسی سامانه ها و نرم افزار) (سطح مشارکت P)، کمیته فرعی 27 (با اسم فنون امنیت اطلاعات) (سطح مشارکت P)، کمیته ی فرعی 29 (با اسم کدینگ اطلاعات صوتی، تصویری، چندرسانه ای و ابررسانه ای) (سطح مشارکت P)، کمیته فرعی 40 (با اسم مدیریت خدمات فناوری اطلاعات و حکمرانی فناوری اطلاعات) (سطح مشارکت P)، کمیته فرعی 39 (با اسم پایداری برای فناوری اطلاعات و به وسیله آن) (سطح مشارکت P) و کمیته فرعی 41 (با اسم اینترنت اشیا و فناوری های وابسته) (سطح مشارکت O).

دبیر کمیته فنی فناوری اطلاعات با تأکید براینکه یکی از اهداف ایزو کوشش برای مشارکت هر چه بیشتر کشورهای در حال توسعه است، ادامه داد: در تدوین استانداردها ایزو از مشارکت همه کشورها استقبال می کند. اما شرط مشارکت در این فرایند، ایجاد ساختاری مشابه JTC1 در هر یک از کشورهای عضو است.

او به ساختار متناظر ISO،IEC JTC1 در ایران اشاره نمود و ادامه داد: با همین هدف، کمیته فنی فناوری اطلاعات به اسم ساختار متناظر ISO،IEC JTC1 در ایران با هدف مشارکت جمهوری اسلامی ایران در تدوین استانداردهای بین المللی حوزه فناوری اطلاعات از سال 1388 تشکیل شد.

به گفته آذرکار مسئولیت های دبیرخانه کمیته فنی فناوری اطلاعات از سال 1395 تا به امروز در اختیار سازمان نظام صنفی رایانه ای بوده و این فرایند تا سال 1401 هم ادامه دارد. در حال حاضر، 5 کمیته متناظر در ایران فعالند که 5 کمیته فرعی دارای سطح مشارکت P و یک کمیته فرعی دارای سطح مشارکت O است.

واگذاری مدیریت پروژه تدوین استاندارد فاوا به ایران

دبیر کمیته فنی فناوری اطلاعات با بیان گزارشی از فعالیت های 12 ساله این کمیته تأکید کرد: بخش عمده ای از این فعالیت ها از سال 1395 به بعد، زمانی که مسئولیت های دبیرخانه ای آن به سازمان نظام صنفی رایانه ای واگذار شد، صورت گرفته است.

آذرکار ارسال بیش از 1700 نظر، آنالیز بیش از 1800 سند ارسالی، واگذاری مدیریت پروژه تدوین یکی از استانداردهای حوزه فناوری اطلاعات به وسیله ایزو به ایران برای نخستین بار، حضور در بیش از 45 نشست و اجلاسیه (حضوری و غیرحضوری)، مشارکت حدود 50 نفر از متخصصان داخلی در تدوین فرآیند استانداردهای بین المللی حوزه فناوری اطلاعات، کوشش برای برطرف مسائل و محدودیت های حضور ایران در نشست های غیرحضوری (اصلاح سند SD-19) را بخشی از دستاوردهای این دوره اسم کرد.

او در انتها از تمامی بنگاه های خصوصی، نهادها و سازمان هایی که به طور تخصصی در حوزه های مشخصی از فناوری اطلاعات فعالیت می نمایند، درخواست کرد برای مشارکت در کمیته های فعال موجود و فعال سازی کمیته های فرعی تازه مرتبط با حوزه تخصصی خود اقدام نموده و در فرایند تدوین استانداردهای بین المللی نقش موثری ایفا نمایند. او از همه متخصصان دعوت کرد درخواست های خود را در این باره به آدرس [email protected] ارسال نمایند.

آذرکار در انتها تأکید کرد: از آنجا که دبیرخانه کمیته های فرعی، نقش مهمی در تصویب یا عدم تصویب یک استاندارد دارند، حضور متخصصان و خبرگان حوزه صنعت می تواند باعث حفظ بیشتر منافع ملی در این راستا گردد.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

georgiaro.ir: گرجستان: سفری به کشور زیبایی ها

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 3 آبان 1400 بروزرسانی: 3 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 54958

به "مشارکت متخصصان ایرانی در تدوین استانداردهای فناوری اطلاعات" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مشارکت متخصصان ایرانی در تدوین استانداردهای فناوری اطلاعات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید