مقایسه پیکسل 4a و آیفون SE 2؛ چرا پیکسل می تواند آیفون را شکست دهد؟

به گزارش بلاگ پو، در این مطلب به مقایسه پیکسل 4a و آیفون SE 2 می پردازیم تا ببینیم آیا واقعا اپل توانسته محصولی مقرون به صرفه و ارزشمند را وارد بازار کند یا خیر. البته پیکسل 4a هنوز معرفی نشده و بنابراین برخی از مشخصات آن صرفا احتمالی است.

مقایسه پیکسل 4a و آیفون SE 2؛ چرا پیکسل می تواند آیفون را شکست دهد؟

آیفون SE 2 بالاخره بعد از شایعات فراوان، درست در زمانی که فروش گوشی های هوشمند تحت الشعاع ویروس کرونا قرار گرفته بود رونمایی شد. با ورود این گوشی به نظر می رسد کاربران برای مدتی تمام گزینه های موجود در بازار را قیمت خوب و امکانات بیشتری دارند را فراموش کرده اند.

برخی ها تصور می کردند گوشی اقتصادی اپل که گفته می شد در بر دارنده بخشی از قابلیت های آیفون 11 پرو و آیفون XR در قالب آیفون 8 است، همان آیفون 12 (نسخه استاندارد) خواهد بود که از طراحی جدید در کنار پشتیبانی از اینترنت 5G بهره می برد. این تصمیم اکنون توسط بسکمک از شرکت ها گرفته می شود که یک محصول شبیه به پرچم دار اما با قدرت کمتر در کنار پرچم دارهای خود رونمایی می کنند تا کاربران بتوانند آن را خریداری کنند.

اما اپل چنین کاری نکرد. این شرکت یک اقدام ارزشمند در رابطه با آیفون SE انجام داد و آن هم استفاده از پردازنده A13 Bionic بود. پردازنده ای که متاسفانه در قالب طراحی جدیدی بکار نرفت و به عبارتی شما محصولی با نوآوری زمان آیفون 6 (سال 2014) را در اختیار دارید که بسیار قدرتمند است! البته این طراحی نکته مثبتی هم دارد و آن هم تمایل زیاد مردم به خرید گوشی های طرح قدیم اپل است. جالب است بدانید اپل هنوز هم آیپاد تاچ و آیپاد کلاسیک را با قیمت خوب به فروش می رساند. در واقع آیپاد کلاسیک از سال 2014 به بعد دیگر تولید نشد اما خب کاربران علاقه خاصی به استفاده از محصولات قدیمی اپل دارند. اما باز هم بهتر بود اگر اپل اندکی نوآوری در طراحی ظاهری آیفون SE پدید می آورد.

با همه این تفاسیر آیفون SE 2 باز هم با استقبال کم نظیری از سوی کاربران روبرو شد. قیمت کم، قدرت پردازشی بالا و تضمین دریافت بروزرسانی تا 4 سال باعث شده بسکمک ها قید گوشی های میان رده و در عین حال با کیفیت اندرویدی را زده و به سمت سیستم عامل iOS کوچ کنند. بسکمک ها فکر می کنند با وجود یک گوشی میان رده از اپل، دیگر شانسی برای اندرویدی های اقتصادی نظیر پیکسل 4a نخواهد بود. برخی ها گمان می کنند این محصولات پروژه ای شکست خورده هستند که زیر سایه آیفون جدید قرار می گیرند. اما آیا واقعا همینطور است؟

به نظر می رسد عملکرد گوگل در چند سال گذشته اپل را ترغیب کرده بازار گوشی های مقرون به صرفه خود را وارد فاز جدیدی کند. اپل هم با آیفون SE پاسخ خوبی به این شرکت داد و خب در نتیجه این رقابت کاربران بیشترین سود را داشتند چون می توانند در محدوده قیمتی 400 دلار به محصولات با کیفیتی دسترسی داشته باشند. اما این بدان معنا نیست که گوگل از بازی خارج شده! این مبارزه با جدیت و حساسیت خاصی دنبال می شود؛ دقیقا مانند آنچه که در صنعت گوشی های هوشمند، بین شرکت ها اتفاق می افتد. گوگل هم گوشی میان رده ای را آماده معرفی دارد و آن دسته از کاربران اندروید که فکر می کنند آیفون SE در محدوده قیمتی 400-550 دلار بهترین انتخاب است، بهتر است ابتدا با قابلیت های پیکسل 4a نیز آشنا شوند.

توجه داشته باشید که این مطلب ممکن است حاوی نظرات شخصی باشد.

مقایسه پیکسل 4a و آیفون SE 2 - طراحی

اصلی ترین ادعای آیفون SE این است که پردازنده بکار رفته در آن، در آیفون 11 پرو مکس، بهترین و قدرتمندترین پرچم دار اپل نیز استفاده شده در حالی که با قیمت بسیار کمتری به فروش می رسد. بدیهی است نمی توان این موضوع را نادیده گرفت. 3 گیگابایت رم و پردازنده A13 در کنار هم قادر به انجام فعالیت هایی هستند که برخی دیگر از محصولات هم قیمت یا حتی گران تر، سخت تر از پس آن بر می آیند. یک گوشی با چنین قیمت و قدرتی زمانی که وان پلاس هم دیگر با دوران تولید قاتل پرچم دار خداحافظی کرده یک موهبت به حساب می آید. A13 اما معنای دیگری هم دارد و آن، تضمین دریافت بروزرسانی بزرگ بیش از 3 سال است. مسئله ای که حتی گوشی های پرچم دار اندرویدی نیز ممکن است از آن برخوردار نباشند.

اما پردازنده تنها بخشی از گوشی را تشکیل می دهد. هرچند از اهمیت بالایی برخوردار است اما نباید زیاد روی آن مانور داد و فراموش کرد فایده گوشی صرفا به قدرتش نیست! مسلما یک کاربر می خواهد در کنار قدرت از زیبایی گوشی خود نیز بهره مند باشد اما در این زمینه آیفون SE چه چیزی برای ارائه دارد؟ می توان این نکته را پذیرفت که بسکمک ها خواهان چنین طراحی بودند اما اپل می توانست با کمتر کردن حواشی گوشی، در عین حال که اندازه را کوچک نگه می دارد، نمایشگر بزرگ تری را در محصول جدید خود بکار ببرد.

مگر غیر از این است که آیفون 8 پلاس 5.5 اینچی از نظر اندازه با آیفون 11 پرو مکس 6.5 اینچی برابر است؟ پس اپل می توانست با این همه وقتی که داشت، محصولی زیباتر و متناسب با نیازهای سال 2020 تولید کند. گوشی در نگاه اول کاملا حس و حال یک محصول قدیمی را به شما می دهد اما از نظر کاربرد در سال 2020 شاید چندان مفید نباشد.

این بدان معنا نیست که حاشیه چیز بدی است یا مثلا این اندازه اصلا مناسب نیست. اگرچه به شخصه گوشی هایی با اندازه بزرگ تر را می پسندم اما همیشه محصولات کوچک، معنای واقعی گوشی را بیشتر به کاربر القا می کنند و جابجایی و کار با آن ها نیز راحت تر است. اما معمولا خیلی از گوشی های اندرویدی به خاطر حواشی مورد انتقاد قرار می گیرند و این در حالی است که اپل با این توجیه که آیفون SE یادآور گوشی های قدیمی آیفون است، آیفون 8 را با سخت افزار بروزتر راهی بازار کرد!

حال در این طرف قضیه پیکسل 4a را در اختیار داریم. محصولی که کاملا با نیاز روز خود را تطبیق داده و با شکل و شمایلی شبیه به پرچم دارهای چند صد دلاری طراحی شده. اگرچه این محصول نیز جا برای زیباتر شدن داشت اما تا همینجا نیز بیشتر می تواند پاسخ گوی نیاز کاربران باشد. نمایشگر 4.7 اینچی به معنی واقعی کلمه کوچک است و انجام بسکمک از فعالیت ها در حال حاضر با آن کمی سخت تر شده اما خب نمی توان این موضوع را انکار کرد که برخی ها متناسب با کار خود آن را می پسندد. اما با توجه به اینکه گفته می شود پیکسل 4a قرا راست از نمایشگری 5.8 اینچی بهره ببرد، می دانیم با حذف حواشی، آنقدرها قرار نیست از آیفون SE بزرگ تر باشد.

به طور کلی در رابطه با طراحی اپل ضعیف کار کرد و صرفا اینکه بگوییم گوشی قیمت پایینی دارد و یا محصولی نوستالژی است اصلا این مسئله را توجیه نمی کند. در مورد قیمت پایین هم جای بحث دارد. نمی توان گفت 400-540 دلار در برابر انتظاری که داشتیم قیمت کمی محسوب می شود!

دوربین پیکسل 4a می تواند رقیبی جدی برای دوربین آیفون SE باشد

یکی از دلایلی که سال گذشته پیکسل 3a بسیار محبوبیت و شهرت داشت، دوربین با کیفیت آن بود. این گوشی در واقع دسته بندی جدیدی در گوشی های هوشمند ایجاد کرد؛ آن هایی که قیمت پایینی دارند اما از نظر دوربین بی نظیرند. گوگل توانست با استفاده از تکنیک عکاسی محاسباتی در گوشی های پرچم دار خود نیز حسابی سر و صدا کند و با نگاهی به کیفیت تصاویر ثبت شده این گوشی هم به خوبی می توان به عملکرد خوب گوگل در این زمینه پی برد.

گوگل پیکسل 3a در حالی به بازار آمد که قرار بود نسخه ارزان قیمت تر پرچم دار گوگل یعنی پیکسل 3 باشد اما با مقایسه کیفیت دوربین آن ها دیدیم که 95 درصد توانایی های پرچم دار در میان رده نیز حضور داشت و به نظر می رسد این اتفاق در پیکسل 4a نیز رخ خواهد داد. چون دلیلی وجود ندارد که گوگل بخواهد دوربین این محصول را از نظر کیفیت بهبود نبخشد.

آیفون SE 2 هم در این بخش واقعا خوب عمل کرده. این محصول از یک دوربین فوق العاده 12 مگاپیکسلی استفاده می کند که اپل ادعا کرده بهترین دوربین تکی است که در گوشی های هوشمند بکار رفته! به لطف پردازنده قابل A13 و توانایی یادگیری ماشینی آن، تصاویر ثبت شده در این گوشی باید از کیفیت خوبی برخوردار باشند. اما خب همانند آنچه که در مورد کننده گوگل شنیدیم، سنسور بکار رفته در آیفون SE قرار نیست آنقدرها هم هیجان انگیز باشند. این محصول از یک دوربین 12 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.8 بهره می برد که گفته می شود برابر با دوربین بکار رفته در آیفون XR است.

به عبارتی ساده تر اگر بگوییم، هر شرکتی که از نظر نرم افزاری قوی تر کار کند، دوربین گوشی آن نیز بهتر و با کیفیت تر به ثبت تصاویر می پردازد. در این حالت هم اگرچه آیفون از قابلیت حیرت انگیز پردازش بعد از ثبت تصویر نظیر HDR و رندر معنایی (به صورت خلاصه یعنی یافتن و تحلیل سوژه انسانی) بهره می برد، اما باز هم از حالت شب که در سری آیفون 11 بکار رفته بی بهره است. در طرف مقابل مثلا پیکسل 3a می توانست در شب با سرعت و کیفیت قابل قبولی تصویربرداری کند که بعید به نظر می رسد گوگل در پیکسل 4a از آن استفاده نکند بنابراین می توان گفت این محصول از نظر عکاسی در شب احتمالا به آیفون SE فزونی دارد. در واقع در بدترین حالت، مقایسه دوربین این دو گوشی در عکاسی، برنده ای با اختلاف فاحش نخواهد داشت.

مقایسه پیکسل 4a و آیفون SE 2 - امکانات و قابلیت ها

جالب ترین بخش مقایسه در همینجا خلاصه می شود. جایی که دو شرکت کاملا روش متفاوتی از ساخت یک گوشی 400 دلاری در پیش گرفتند و به همین خاطر می بینیم در برخی موارد، اولویت های آن ها نیز با یکدیگر متفاوت است.

آیفون SE از نظر پردازشی با اختلاف قوی تر است و شکی در این نیست. این محصول از نظر پردازشی از گوشی های پرچم دار اندروید نیز احتمالا قوی تر خواهد بود و همه اش به لطف A13 Bionic است که به عنوان قلب تپنده آن فعالیت می کند. پشتیبانی از شارژر بی سیم، گواهی ضد آب IP67 و بدنه با کیفیت از جنس فلز و شیشه که حس در اختیار داشتن یک پرچم دار را به کاربر القا می کند، از فزونی های کننده اپل به حساب می آید.

از طرف دیگر پیکسل 4a احتمالا از جنس پلی کربنات است که به پلاستیک تقویت شده گفته می شود و کیفیت مناسبی هم دارد. بدیهی است نگه داشتن آیفون SE جدید حس و حال بسیار بهتری به شما القا می کند و از این نظر فزونی کاملا با آن است. اما خب می توان پلی کربنات را هم رضایت بخش در نظر گرفت.

اما به فزونی های پیکسل 4a که برسیم، مسلما فزونی های ارزشمندتری را شاهد خواهیم بود. برای مثال نمایشگر این محصول از جنس OLED است و همین مسئله باعث می شود کننده گوگل در نمایش فیلم، تصویر، ویدئو و انجام بازی ها، بسیار بهتر و جذاب تر از کننده اپل با نمایشگر LCD عمل کند. اولین و بیشترین چیزی که با در اختیار داشتن گوشی با آن تعامل دارید، نمایشگر است و پیکسل 4a بدون شک در این بخش پیروز است.

پشتیبانی از شارژر سریع 18 واتی همانطور که در آیفون SE وجود دارد در میان رده گوگل هم دیده می شود. اما فزونی گوگل اینجاست که این شرکت کمی بیشتر از اپل برای کاربر احترام قائل شده و شارژر سریع را درون جعبه به همراه گوشی عرضه می کند. این در حالی است که اپل همچنان در نظر دارد کاربر برای شارژ سریع گوشی خود هزینه کرده و آداپتور مخصوص را به صورت مجزا تهیه کند. در غیر این صورت باید گوشی را با یک شارژر 5 واتی شارژ کرد!

البته باتری کوچک آیفون با همان 5 وات نیز با سرعت قابل قبولی شارژ می شود و اینطور نیست که نبود یک شارژر سریع آنقدرها که در پرچم داران حال حاضر نقطه ضعف به حساب می آید برای این محصول نیز نقطه ضعف باشد. اما بسیار بهتر می شد اگر مجبور نبودیم برای شارژ سریع تر گوشی خود به به صورت مجزا هزینه کنیم. البته باتری پیکسل 4a احتمالا بیش از دو برابر نمونه ای که در آیفون بکار رفته ظرفیت دارد و همین مسئله باعث می شود احتمالا برای شارژ آن زمان بیشتری را صرف کنید.

فزونی دیگر پیکسل، پشتیبانی آن از جک 3.5 میلی متری است. قابلیتی که گوگل نتوانست در محصول میان رده خود استفاده نکند چون برای کاربرانی که به دنبال گوشی های اقتصادی هستند، بهره مندی از جک 3.5 میلی متری که بتوان هر هندزفری را به آن متصل کرد یک مزیت فوق العاده به حساب می آید. درواقع هدف از طراحی چنین محصولاتی، کمک به افرادی است که توانایی خرید گوشی های بالارده را ندارند نه اینکه باز هم به نوعی آن ها را در محدودیت قرار داد. در حالی که پیکسل 4a از این جک بهره می برد، اپل ترجیح داده آن را حذف کند تا کاربر برای اتصال هندزفری به گوشی خود به خرید یک دانگل روی بیاورد. هرچند می دانیم این شرکت امیدوار است خریداران این گوشی 159 دلار برای ایرپادز هزینه کنند!

نتیجه

در نهایت باید گفت مهم نیست کدام یک به نسبت دیگری بهتر عمل می کند یا بهتر به فروش می رسد. چون کسی که به خواندن این مطلب مشغول است، در حالی که می خواهد یکی از این دو را خریداری کند قطعا نظرش تغییر نخواهد کرد. چون وقتی صحبت از دو محصول با دو سیستم عامل متفاوت می شود، دیگر سخت افزار نیست که به چشم می آید بلکه سیستم عامل به خودی خود پر رنگ ترین نقش را ایفا می کند. اینکه در چه کشوری هستید، چه انتظاری از گوشی خود دارید و چه کاری با آن انجام می دهید، از سوالات مهمی است که سیستم عامل در درجه اول و سخت افزار در درجه دوم به آن پاسخ می دهد.

اما اگر بخواهیم سیستم عامل را کنار بگذاریم و دو محصول را به عنوان یک گوشی با یکدیگر مقایسه کنیم، پیکسل 4a در واقع به همان اندازه آیفون جذاب و هیجان انگیز است. انکار ناپذیر است که از نظر قدرت، آیفون بیش از یک سر و گردن بالاتر ایستاده اما این بدان معنا نیست پیکسل قرار است کند و آزار دهنده باشد. فراموش نکنید این گوشی ساخت گوگل است و از بهینه ترین سیستم عاملی بهره می برد که تا کنون در گوشی های اندرویدی دیده اید. بنابراین برای آن دسته از کاربرانی که بودجه متوسطی دارند، پیکسل هم به اندازه آیفون مناسب است.

اما اگر با همین ضعف کنار بیایید، در عوض طراحی جدیدتر، نمایشگر بزرگ تر و با کیفیت تر، شارژر سریع تر، احتمالا دوربین بهتر، جک هدفون و بسکمک از فزونی های دیگر را در اختیار خواهید داشت. به زودی شاهد رونمایی از پیکسل 4a خواهیم بود و آیفون SE 2 هم به محض ورود به بازار مورد بررسی قرار خواهد گرفت. بنابراین می توانیم بسیار زودتر از آنچه که تصور می کنیم مقایسه پیکسل 4a و آیفون SE 2 را در عمل ببینیم.

یک بار دیگر به این نکته اشاره می کنم که این مطلب حاوی نظرات شخصی در رابطه با مقایسه آیفون SE جدید و گوگل پیکسل 4a بود تا از این طریق انتظاراتی که از کننده اپل داشتیم و برآورده نشد را به تصویر بکشیم. بنابراین ممکن است دلایل موجود در آن را نپذیرید. چون مقایسه پیکسل 4a و آیفون SE 2 در این مطلب صرفا بررسی مشخصات آن ها روی کاغذ بود.

شما عزیزان می توانید نظر خود را در رابطه با آیفون SE 2 و پیکسل 4a با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: tomsguide

dorezamin: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور لحظه آخری، تور ارزان، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 23 آبان 1400 بروزرسانی: 23 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 24419

به "مقایسه پیکسل 4a و آیفون SE 2؛ چرا پیکسل می تواند آیفون را شکست دهد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مقایسه پیکسل 4a و آیفون SE 2؛ چرا پیکسل می تواند آیفون را شکست دهد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید