مواد غذایی شوری که بایستی از خوردن آنها اجتناب کرد

به گزارش بلاگ پو، مصرف غذاهای بسیار شور خطر ابتلاء به بسیاری از بیمارها را افزایش می دهد. در این بخش فهرستی از مواد غذایی شوری که بایستی از خوردن آنها خودداری کنید، اطلاعاتی از اندازه مصرف مورد احتیاج روزانه، و سایر

مواد غذایی شوری که بایستی از خوردن آنها اجتناب کرد

مترجم: رزیتا ملکی زاده

منبع:راسخون

مصرف غذاهای بسیار شور خطر ابتلاء به بسیاری از بیمارها را افزایش می دهد. در این بخش لیستی از مواد غذایی شوری که بایستی از خوردن آنها خودداری کنید، اطلاعاتی از اندازه مصرف مورد احتیاج روزانه، و سایر نکات تهیه انتخابهای غذایی سالم تر را در اختیارتان قرار می دهیم.

سدیمی که عمدتاً در فرم کلرید سدیم تحت اسم نمک مصرف می کنیم، دارای طعم قابل تشخیصی است. سدیم یک ماده معدنی ضروری مورد احتیاج به اندازه کم به وسیله بدن است. این ماده معدنی به همراه پتاسیم به تنظیم تعادل مایعات بدن یاری می نماید. با این حال، با مصرف غذاهای شور، اندازه ماده معدنی سدیم در بدن افزایش می یابد.

به چه علت بایستی اندازه نمک مصرفی خود را کاهش دهید؟

یکی از دلایل معمول احتباس مایعات در بدن مصرف بیش از حد مجاز نمک است. این امر بعلاوه احتمال بروز فشار خون بالا، نارسایی قلبی، سنگ کلیه، التهاب معده، سکته مغزی و پوکی استخوان را افزایش می دهد. کاهش مصرف نمک می تواند خطر ابتلاء به چنین بیماریهایی را کاهش داده بطوریکه می توانید این کار را با مصرف مواد غذایی با طعم طبیعی خود انجام دهید. در این بخش چند غذا و میان وعده شوری که ضروری است به منظور کاهش اندازه مصرف نمک از خوردن آنها خودداری کنید را معرفی می کنیم.

لیست غذاهای شوری که بایستی از خوردن آنها اجتناب کرد

در این بخش لیستی از غذاهایی که حاوی اندازه بالایی سدیم بوده و ضروری است از آنها دوری کنید را نشان می دهیم.

بسیاری از فست فودها و غذاهای بیرون بر سرشار از سدیم بوده بنابراین سعی نموده از خوردن این غذاها خودداری کنید. غذاهایی مانند پیتزا، چیزبرگر، و هات داگ از جمله غذاهایی بوده که نبایستی مصرف شوند.

میان وعده های بسته بندی شده و یا تنقلات پاکتی مانند چیپس سیب زمینی، چیپس ذرت و چوب شور هم از محتوای سدیم بالایی برخوردار بوده و قطعاً بایستی از مصرف آنها خودداری کنید.

گوشتهای تازه از محتوای سدیم کمی برخوردارند، در حالی که گوشتهای فرآوری شده ای مانند سوسیس، ژامبون، سالامی (سوسیس سیردار و شور)، گوشت نمک سود شده، هات داگ، ماهی سالمون دودی، کالباس و گوشتهای ساندویچی از اندازه سدیم بالایی برخوردارند.

بسته های غذاهای فوری مانند نودل، سوپ و یا پاستا دارای اندازه سدیم بالایی می باشند.

بسیاری از سس ها و یا چاشنی ها مانند سس سویا، سس گوجه فرنگی، کچاپ و سوپها، به طور قابل توجهی حاوی اندازه بالایی نمک می باشند. چنانچه به طور مرتب از سوپهای بسته بندی شده مصرف می کنید، در این صورت خطر ابتلاء به سرطان معده را در خود افزایش می دهید.

آجیل یا مغزهای گیاهی شور مانند آجیل بادام زمینی و بادام هندی شور از اندازه نمک زیادی برخوردارند، اما می توانید نمک مازاد آن را با مالیدن آجیل به وسیله انگشتان خود از روی آجیل بردارید. و یا می توانید آجیل های معمولی را برگزینید که از اندازه سدیم پایینی برخوردارند.

کورن فلکس یا برشتوک سرشار از سدیم بوده به طوری که یک کاسه از آن حاوی اندازه سدیمی برابر با یک پاکت کوچک چیپس ساده است.

بسیاری از خوراکی های صبحانه تهیه شده از غلات، نان و بیسکویت کراکر حاوی اندازه زیادی سدیم می باشند.

غذاهای طبیعی مانند پنیر، زیتون، غذهای دریایی و بعضی بنشن ها هم حاوی اندازه قابل توجهی سدیم هستند.

بعضی از داروهای بدون احتیاج به نسخه حاوی سطوح بالای سدیم بوده بنابراین پیش از خرید این داروها برچسب روی آنها را به دقت بخوانید.

اطلاع از اندازه سدیم مصرفی مورد احتیاج روزانه

در ایالات متحده اندازه مجاز مصرف روزانه سدیم 2400 میلی گرم است در حالی که در بریتانیا این اندازه به 1600 میلی گرم می رسد. میانه مصرف سدیم در ایالات متحده حدود 4000 تا 5000 میلی گرم بوده که اندازه بالایی از سدیم را شامل می گردد و از اینرو بایستی از مصرف غذاهای فوق الذکر خودداری کرد.

پایین آوردن اندازه مصرف سدیم

در وهله اول می توانید از مصرف تمام مواد غذایی بسته بندی و فرآوری شده خودداری کنید. از افزودن نمک به بشقاب خود اجتناب نمایید. اگر فکر می کنید هرچیزی که می خورید طعم شوری دارد، آنگاه از خوردن آن خودداری کنید، به این علت که چنین غذاهایی حاوی نمک بیش از حد است. بجای افزودن چاشنی های شور، غذاهای خود را با جایگزینهای مانند آب لیمو و یا سبزیجات گیاهی طعم دار کنید. همواره بهتر است بجای برگزیدن غذاهای بسته بندی شده، غذای تازه مصرف کنید. از خوردن غذا در فست فود فروشی ها خودداری کنید، به این علت که بیشتر غذاهای فست فود سرشار از سدیم می باشند. بعلاوه در مصرف گوشتهایی مانند گوشت قرمز که سرشار از سدیم می باشند احتیاط کنید. در پی لغاتی همانند سدیم پایین، بدون نمک افزوده، عاری از سدیم، سدیم کاهش داده شده و بی نمک بر روی برچسبهای محصولاتی که از سدیم پایینی برخوردارند، باشید.

موارد فوق غذاهای شور و سایر اطلاعات و نکات مفید را شامل می شد. بنابراین مصرف این غذاهای شور را محدود نموده و انتخابهای سالمتری را به منظور کاهش خطر بروز بیماریهای مرتبط با مصرف بیش از حد نمک داشته باشید.

0nlysms.ir: تنها پیامک | مجله موفقیت، پزشکی، خانواده، تکنولوژی، گردشگری، استارتاپ

thailandnet65.ir: سفر به تایلند | تور تایلند ارزان، تور لحظه آخری، تور نوروز بهار، تابستان، پاییز، زمستان

منبع: راسخون
انتشار: 27 آبان 1400 بروزرسانی: 27 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 55859

به "مواد غذایی شوری که بایستی از خوردن آنها اجتناب کرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مواد غذایی شوری که بایستی از خوردن آنها اجتناب کرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید