نگاهی به امضای توافق تقسیم قدرت در سودان

به گزارش بلاگ پو، به دنبال امضای توافقنامه تقسیم قدرت (بیانیه قانون اساسی) در سودان در روز بیست و ششم مرداد، هزاران نفر از مردم به خیابان ها ریخته و جشن گرفتند.

نگاهی به امضای توافق تقسیم قدرت در سودان

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، بر پایه این توافق، یک شورای حاکمیتی شامل 11 نفر (6 غیر نظامی و 5 نظامی) اداره کشور را برای یک دوره 39 ماهه به دست خواهند گرفت. در واقع، شورای حاکمیتی جایگزین شورای نظامی کشور خواهد شد و از اول سپتامبر 2019 (10، 6، 1398) شروع به کار خواهد نمود.

در توافق پیش بینی شده، یک نفر نظامی ریاست شورا را برای 21 ماه نخست به دست گرفته و 18 ماه بعدی، قدرت در دست دموکراسی خواستار (غیر نظامیان) خواهد بود. انتخابات سراسری برای مشخص رئیس جمهور در سال 2022 برگزار خواهد شد. یک مجموعه قانونگذاری شامل 300 نفر انتخاب خواهد شد که 201 نفر را دموکراسی خواستار تشکیل خواهند داد. بقیه اعضای مجلس قانونگذاری به افراد مستقل اختصاص داده شده است. دموکراسی خواستار یک اقتصاد دان برجسته به نام عبدا... حمدوک را به عنوان نخست وزیر برگزیدند که چهارشنبه (30، 5، 98) سوگند یاد کرد. در کابینه نخست وزیر جدید، وزرای کشور و دفاع از میان نظامیان برگزیده خواهند شد.

کشور سودان در درازای 63 سال که از استقلال آن می گذرد، چرخه ای از رهبران نظامی دیکتاتور و غیر نظامیان ناکارآمد را به خود دیده است. اکنون نیز مردم پس از 8 ماه تظاهرات خونین که با کشته شدن 250 نفر همراه بوده است، هنوز به ادامه انقلاب باور دارند. مردم می گویند انقلاب هنگامی به خاتمه می رسد که نظامیان به طور کامل از چرخه قدرت بیرون بروند، موضوعی که دور از ذهن است. ضمن اینکه به نظر می رسد نهادهای مردم سالار در دوره انتقالی، قدرت کافی برای کنار زدن نظامیان که سالهاست بر همه سازمان ها و نهادهای کشور چنگ انداخته اند، ندارند. البته نظامیان مدعی هستند بدون بروز جنگ داخلی توانسته اند با دموکراسی خواستار به توافق برسند و این موضوع را برای خود یک اعتبار می دانند. با همه این تفاسیر، توافق اخیر یک گام به جلو هم برای مردم سودان و هم برای قاره آفریقا ارزیابی می گردد. با توجه به وضعیت لیبی و تا اندازه ای مصر، مردم سودان با دور اندیشی و پرهیز از خشونت، توانسته اند به بخشی از اهداف خود برسند، موضوعی که تاکنون در الجزایر پس از هفته ها تظاهرات، انجام نپذیرفته است. ضمن اینکه پادرمیانی اتحادیه آفریقا و همچنین نخست وزیر اتیوپی برای ایجاد سازش میان دو طرف و در نهایت امضای بیانیه قانون اساسی، نشان داد که آفریقاییان مایلند مسایل درونی این قاره را بدون دخالت بیگانگان به پایان برسانند که در نوع خود یک پیروزی به شمار می رود.

مرتضی محمدی- کارشناس سیاسی

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

pariha.com: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.

dorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله سرگرمی و گردشگری

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 9 مهر 1400 بروزرسانی: 9 مهر 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 10828

به "نگاهی به امضای توافق تقسیم قدرت در سودان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نگاهی به امضای توافق تقسیم قدرت در سودان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید