کاخ هوا محل ، کاخی صورتی در شهری صورتی

به گزارش بلاگ پو، شهر جیپور هندوستان، شهری پر از جاذبه های معماری زیبا و ارزشمند است. این شهر در شمال غربی هندوستان واقع شده و تاریخ بنای آن به سال 1727 میلادی باز می شود. پس از استقلال هندوستان، جیپور مرکز استان راجستان شد. اولین بار در سال 1853 به مناسبت ورود ولیعهد انگستان، بنا های شهر با استفاده از رنگ طبیعی ماسه سنگ های صورتی، به رنگ صورتی درآمدند. این اقدام باعث شد که از آن پس، با یادآوری نام شهر جیپور، رنگ صورتی در فکر ها تداعی شود. امروز می خواهیم به تماشا یکی از بناهای های قدیمی، پر عظمت و باشکوه شهر به نام کاخ هوا محل برویم. کاخی فوق العاده، به رنگ دل انگیز صورتی! در ادامه با خبرنگاران همراه شوید تا اطلاعات بیشتری درباره آن در اختیار شما قرار دهیم.

کاخ هوا محل ، کاخی صورتی در شهری صورتی

هوا محل در کجا واقع شده است؟

کاخ هوا محل

کاخ زیبای هوا محل در جنوب شهر جیپور واقع شده است. برای دسترسی به کاخ باید به چهارراه جاده اصلی شهر یعنی بادی چاوپاد بروید. این کاخ در حاشیه کاخ شهر (یکی دیگر از مکان های دیدنی شهر جیپور) واقع شده است و تا عمارت محل سکونت زنان امتداد می یابد.

چرا هوا محل به این نام خوانده می گردد؟

کاخ هوا محل

عبارت هوا محل از دو واژه هوا و محل ساخته شده است. واژه هوا به معنی باد و محل به معنی کاخ یا قصر به کار رفته است. این نوع نامگذاری در دیگر بنا های هند مانند تاج محل یا جال محل (کاخ آبی) نیز دیده می گردد.

دلیل استفاده از واژه هوا یا باد در نام این کاخ، به معماری خاص آن اشاره دارد. برای رهایی از هوای گرم در فصل تابستان، معماران از نوعی طراحی بهره برده اند که باد می تواند در میان ساختمان جریان پیدا کند و بنا را به یک سیستم خنک کننده طبیعی مجهز نماید.

کاخ صورتی هوا محل در چه سالی ساخته شد؟

در سال 1799 میلادی، مهاراجه ساوای پراتاپ سینگ دستور ساخت کاخی با شکوه را صادر نمود. استاد معمار لال چاند، برای بنای این کاخ از کاخ ختری محل الهام گرفت و نمای کاخ را به شکل تاج کریشنا (خدای هندو ها که صاحب کاخ هم او را می پرستید) طراحی نمود.

معماری کاخ هوا محل چگونه است؟

کاخ هوا محل

معماری کاخ ترکیب منحصر به فردی از سبک های معماری اسلامی دوره مغول و معماری هندوها را نشان می دهد و در فرایند ساخت از عناصر معماری کاخ ­های صفوی نیز بهره گرفته شده است. ساختمان در پنچ طبقه به شکل هرمی و با ارتفاع 15 متر بنا شد. یکی از نکات جالب طراحی این کاخ آن است که هیچ پل ه­ای برای رسیدن به طبقات بالا وجود ندارد و طبقات به جای پله، با سطوح شیب دار به هم متصل می شوند.

تنها سه طبقه از پنج طبقه قابلیت سکونت دارد. طبقات بالایی به دلیل ارتفاع کم، تنها در عمل تهویه هوا نقش دارند و کارکرد اقامتی ندارند. به دلیل وجود 953 پنجره کوچک مشبک در کنار هم، نمای ساختمان شبیه لانه زنبور به نظر می رسد و این شکل ظاهری ویژگی جذابی است که توجه گردشگران را به خود جلب می نماید. هرچند در سال 2010 به منظور جلوگیری از آسیب دیدن بازدیدکنندگان، بسیاری از این پنجره ها مصدود شدند. استفاده از شن ریزه های سرخ و صورتی در تزیینات ساختمان، رنگ صورتی روشنی را به کاخ بخشیده است.

جزئیاتی دیگر

کاخ هوا محل

کاخ هوا محل مکانی برای زنان سلطنتی و زنان شاهزاده بود تا با قرار گرفتن در پشت پنجره های مشبک و کوچک بتوانند زندگی عادی و روزمره مردم را در میان بازار و خیابان دیدن کنند و از دیدن جشن ها و مناسبت ها لذت ببرند و در عین حال ترسی از دیده شدن نداشته باشند؛ زیرا که زنان حرمسرا به عنوان پرده ­نشین، اجازه نداشتند بدون روبنده در مکان های عمومی ظاهر شوند.

ساختمان، ورودیِ مستقیم ندارد و تنها می­توان از سمت کاخِ شهر وارد محوطه قصر شد که این ورودی هم از سمت پشت ساختمان است. هوا محل هیچ ورودی دیگری از خارج ندارد و به عنوان بخشی از کاخ شهر ساخته شده است.

این کاخ به دلیل دارا بودن چنین ویژگی های منحصر به فردی در معماری هند، به نمونه ای خیالی از معماری معروفیت دارد.

در سال ،2006 دولت هند پس از 50 سال کاخ هوا محل را با هزینه بسیار سنگین 250 هزار دلار بازسازی کرد. در حال حاضر چند ساختمان و یک موزه برای بازدید عموم در آن وجود دارد. در موزه نقاشی های مینیاتوری، آثار ارزشمندی مانند زره های تشریفاتی و… نگهداری می شوند

در اطراف کاخ هوا محل چه می بینید؟

اطراف کاخ

با قدم زدن در خیابان های اطراف بنا، می توانید انواع لباس و منسوجات سنتی هندی را بخرید. انواع بازار خرده فروشی و جواهرات مقرون به صرفه قیمت و صنایع دستی در نزدیکی کاخ وجود دارند که می توانند شما را سرگرم خرید و بازدید کنند. در اینجا قهوه خانه هایی وجود دارد که دولت بریتانیا در سال 1930 آن ها را برای ترویج افزایش مصرف قهوه و فروش محصول قهوه خود احداث نموده بود. می توانید پا به درون این قهوه خانه ها بگذارید، قهوه بنوشید و غذاهای ساده و خوشمزه هندی را تست کنید.

برترین زمان برای رفتن به هوا محل چه موقع است؟

به دلیل سیستم خنک کننده طبیعی که در معماری کاخ وجود دارد، این کاخ می تواند در همه ایام سال میزبان گردشگران باشد و اوقات دلنشینی را برای آنها فراهم کند، اما برترین فصل برای بازدید، فصل زمستان است و برترین زمان، صبح زود است؛ زمانی که نور خورشید وارد اتاق ها می­گردد و با عبور نور از میان پنجره های مشبک و شیشه­ های رنگی، منظره ها کم نظیری را ایجاد می نماید که از دیدن آن لذت خواهید برد.

چگونه به کاخ قدیمی هوا محل برویم؟

با 4 یا 5 ساعت سفر می توانید از دهلی نو (مرکز هند) به شهر جیپور و کاخ برسید. امکان سفر به شهر جیپور و بازدید از کاخ به وسیله جاده، راه آهن و خطوط هوایی وجود دارد.

سفر به وسیله جاده: می توانید از شهرهای مختلف با اتوبوس خود را به جیپور برسانید و به دیدن کاخ هوا محل بروید.

سفر به وسیله راه آهن: علاوه بر قطار های محلی، می توان از قطار های لوکس هم برای رسیدن به شهر صورتی استفاده کرد.

سفر هوایی: پروازهای منظمی در فرودگاه بین المللی جیپور انجام می شوند که شهر را به شهرهای داخلی و بین المللی متصل می کنند.

زمان بندی بازدید از کاخ به چه صورت است؟

کاخ هوا محل

بازدیدکنندگان می توانند همه روزه از ساعت 9 صبح الی 4:30 عصر به دیدن کاخ بروند. قیمت بلیط ورودی برای هندی ها 100 روپیه و برای خارجی ها 400 روپیه است.

معرفی چند مکان­ گردشگری دیگر که در نزدیکی کاخ هوا محل قرار دارند

در شهر جیپور جاذبه های گردشگری دیگری هم قرار دارند که می توان در کنار بازدید از کاخ با شکوه هوا محل، از دیدن آنها هم لذت برد. بعضی از این مکان ها عبارتند از: رصد خانه جانتار مانتار، جال محل، کاخ شهر، موزه آلبرت هال، قلعه آمیر، مزرعه فیل سواری، قلعه جاگار و … .

منبع:سـفـرزون

منبع: دیجیاتور
انتشار: 14 مرداد 1401 بروزرسانی: 14 مرداد 1401 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 65479

به "کاخ هوا محل ، کاخی صورتی در شهری صورتی" امتیاز دهید

1 کاربر به "کاخ هوا محل ، کاخی صورتی در شهری صورتی" امتیاز داده است | 1 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاخ هوا محل ، کاخی صورتی در شهری صورتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید