کودک من چطور دنیای اطرافش را می شناسد؟

به گزارش بلاگ پو، شاید برایتان سوال باشد که کودک من چطور می تواند این جهان را بشناسد؟! فراهم کردن اشیای مناسب برای او به شناخت جهانی اطرافش یاری زیادی می نماید.

کودک من چطور دنیای اطرافش را می شناسد؟

بچه ها دنیا را بسیار متفاوت تر از عظیم ترها می بینند. شاید به همین دلیل است که دنیای بچه هاه آن ها همیشه شیرین تر و جذاب تر است. شما می توانید با فراهم کردن اشیای مناسب برای سن آن ها به داشتن دید بهتر و روشن تری از دنیا به آن ها یاری کنید. در ادامه به آنالیز نحوه شناخت دنیا توسط بچه ها از بدو تولد تا پنج سالگی می پردازیم.

بچه ها زبان خاص خودشان را دارند. کلمات آنها ممکن است به گوش عظیم ترها آشنا باشد، اما آنها اغلب برای این کلمات، معانی کاملا متفاوتی در ذهن دارند. درحقیقت جلوه گاه نگاه فلسفی بچه ها، همان پرسش های انتها ناپذیری است که در چشم و زبانشان موج می زند. آیا تا به حال به پرسش های بچه ها دقت نموده اید؟ به فلسفه ای که در پشت نگاه آنان پنهان است: برق که می ره کجا می ره؟ کجا برویم که مطمئن شویم زمین گرداست؟ چرا مرده ها را نمی بینیم؟ چرا برگ درختان با هم فرق دارد؟ و... .

نوع سوالات بچه ها نشان می دهد که بی واهمه و از سرکنجکاوی می پرسند تا به کشف دنیا هستی دست یابند.

وقتی وارد دنیا و جمع بچه ها می شویم و با آنان گفت وگو می کنیم، لحظاتی لذت بخش برایمان رقم می خورد. بی درنگ از بعضی حرف های آنها تعابیر، ترکیب کلمات و جملات و حتی نحوه تلفظ آنها شگفت زده می شویم و به وجد می آییم. بچه ها در ابتدای ورودشان به این دنیا تصور عظیمی بی حدی دارند اما هر چه عظیم تر می شوند همه چیز به نظرشان کوچک و محدود می گردد. حتی ابعاد فیزیکی مکان ها و طول زمان در کودکی عظیم تر به نظر می آید و پس از آن یک مکان که خیلی عظیم و رمزآلود تصور می شد کوچک و معمولی به نظر می رسد و زمان سریع می گذرد.

کودک من زمانی که تازه متولد شده است

نوزاد تازه متولد شده ، دید کامل ندارد و رفته رفته قوه بینائی اش تکمیل می گردد. به همین دلیل برای آغاز باید اشکال و اشیای گوناگون را به او نشان دهید تا توجه او به سمت آن ها جلب گردد . برای مثال اشکال سیاه و سفید و یا اشیائی که دارای خطوطی با رنگ های متفاوت باشند باعث می شوند که کودک وجه تمایز بین آن ها را حدس بزند. یکی از اشیائی که برای نوزاد یک تا سه ماهه توصیه می گردد، آینه های نشکن و ایمنی است که به نرده های تخت یا دیواره گهواره کودک نصب می گردد. همچنین جغجغه ؛ که نوزاد در این سن تمایل دارد آن را محکم در دست گیرد و تکان دهد.

کودک من زمانی که یک ساله است

در سنین 8 الی 12 ماهگی کودک تمایل به هل دادن و کشیدن اشیا دارد. بنابراین استفاده از سطل یا جعبه برای پر و خالی کردن اسباب بازی ها ، مدت ها او را سرگرم نموده و مهارت های او را افزایش می دهد. همچنین اسباب بازی هائی که با فشار دادن ، باز و بسته کردن و ایجاد صدا ، کودک را مشغول می نمایند نیز برای آنها مناسب است زیرا باعث تقویت قدرت یادگیری کودک می گردد.

کودک من در سه سالگی

از اسباب بازی های مفید دیگر برای این سنین می توان به انواع دیگر وسایل ساخت و ساز ، پازل های ساده ماشین ، کامیون و مداد شمعی های ضخیم برای رنگ آمیزی اشاره نمود . در این سنین قوای ذهنی و قدرت خلاقیت کودک رشد می نماید ؛ بنابراین اسباب بازی هائی که در این سن باعث پرورش خلاقیت در بچه ها می شوند بسیار شایان توجه هستند؛ از جمله: وسایل آشپزی ، تلفن اسباب بازی و عروسک هائی با لباس های مختلف و اسباب بازی هایی که کودک می تواند از طریق آن نقش های مختلف را ایفا کند مثل وسایل دکتر بازی یا خانه داری ایده آل ترین انتخاب هستند.

در سن سه سالگی کودک می تواند به راحتی یک شی را مدل قرار داده و آن را ترسیم کند. پس وسایل نقاشی در اختیارش بگذارید. به نخ کشیدن مهره های چوبی یا پلاستیکی به ایجاد هماهنگی بین چشم ها و دست ها بسیار یاری می نماید. در این سن دوست شدن با بچه ها دیگر و ایجاد ارتباط بسیار مهم است.

کودک من در پنج سالگی

ارتباط با دیگر بچه ها ، قانون سهیم شدن و شراکت را به کودک آموزش می دهد . به علاوه وجود یک کودک دیگر به عنوان هم بازی ، قدرت خیال پردازی کودک را افزایش می دهد زیرا در این سنین بچه ها تمایل دارند که نقش مادر ، پدر و یا دیگر عظیم ترها را بازی نمایند. عروسک ها نیز هم بازی های خوبی برای کودک شما در این سنین هستند که کودک می تواند با آن حس مسئولیت پذیری را هر چند کوچک تجربه کند.

گردآوری: مجله اینترنتی خبرنگاران

منبع: setare.com
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 36990

به "کودک من چطور دنیای اطرافش را می شناسد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کودک من چطور دنیای اطرافش را می شناسد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید