40 شرکت دانش بنیان سلامت، صادرات دارند، بخش خصوصی برای تاسیس مراکز رشد تقویت می گردد

به گزارش بلاگ پو، مدیرکل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال تعریف روابط خوبی با شرکت های اروپایی هستیم، گفت: از بین 920 شرکت دانش بنیان فعال در حوزه سلامت، 200 شرکت دارای محصول در بازار هستند؛ همچنین از این تعداد، محصول 40 شرکت نیز در عرصه بین المللی به فروش می رسد.

40 شرکت دانش بنیان سلامت، صادرات دارند، بخش خصوصی برای تاسیس مراکز رشد تقویت می گردد

دکتر وطن پور در گفت وگو با خبرنگاران، با اشاره به وجود 9 اتاق تمیز در سطح دانشگاه های علوم پزشکی کشور، اظهار کرد: 7 اتاق تمیز همکار نیز همچون انستیتو رازی، انستیتو پاستور جهاد دانشگاهی، مهندسی ژنتیک، مرکز تحقیقات پلیمر و غیره داریم که به طور کلی می توان گفت 15 اتاق تمیز در اختیار حوزه سلامت برای فراوری محصولات دانش بنیان است.

مدیرکل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: در تمام 64 دانشگاه علوم پزشکی کشور نیز حداقل یک مرکز رشد داریم اما با توجه به اینکه در بعضی از دانشگاه ها بیش از یک مرکز رشد وجود دارد، در حال حاضر 74 مرکز رشد مربوط به حوزه سلامت در سراسر کشور مشغول به فعالیت هستند.

وی ادامه داد: یکی از این مراکز رشد در کیش تحت عنوان مرکز بین المللی کیش مستقر است که برای استقرار شرکت های دانش بنیان خارجی یا ایرانیان مقیم خارج از کشور که مایل هستند در کیش مستقر شوند، فعال است.

وطن پور همچنین با اشاره به فرایند افزایشی تعداد شرکت های دانش بنیان به طور ماهانه گفت: تعداد شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه سلامت از بین 3 هزار شرکت دانش بنیان موجود در کشور، 920 شرکت است که 200 شرکت دارای محصول در بازار هستند؛ همچنین از این تعداد، محصول 40 شرکت نیز در عرصه بین المللی به فروش می رسد.

حرکت مراکز تحقیقاتی به سمت محصول محوری

مدیرکل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به مراکز تحقیقاتی، اظهار کرد: در حال حاضر حدود 750 مرکز تحقیقاتی در دانشگاه های مختلف مستقر هستند که اخیرا طی برگزاری نشست هایی با رؤسای مراکز در کوشش هستیم تحقیقات آنها را به طرف محصول محوری سوق دهیم ؛ البته مرکز تحقیقات غدد اولین محصول خود را به بازار ارائه داد و در حال حاضر نیز مراکز بچه ها، اورولوژی، چشم و لیزر نیز پروژه هایی در حوزه فناوری دارند که امیدواریم به ارائه محصول منجر گردد.

وی با بیان اینکه بسیاری از این پروژه ها تا سرانجام سال تحقق می یابد، به پارک های علم و فناوری حوزه سلامت اشاره نمود و اضافه کرد: پیرو توافق نامه منعقد شده با وزارت علوم، تمام پارک های علم و فناوری برای شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت قابل دسترسی هستند.

وطن پور توضیح داد: اما به صورت اختصاصی برای حوزه سلامت 3 پارک علم و فناوری داریم که یکی از این پارک ها در پارک فناوری پردیس ادغام شده است، یک پارک دیگر در شیراز و دیگری برای دانشگاه علوم پزشکی ایران است. درواقع زمین ها و مجوزها گرفته شده و قرار است این پارک ها را تا سرانجام سال برای پذیرش شرکت های دانش بنیان آماده سازی کنیم.

مدیرکل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه با بیان اینکه قصد داریم به تدریج بخش خصوصی را در حوزه تاسیس مراکز رشد و استقرار و حمایت از شرکت های دانش بنیان تقویت کنیم، اظهار کرد: برنامه داریم در این راستا روابط قانونی را طی و مصوبه های لازم را اخذ کنیم تا شرکت های بزرگ صنعتی که توانمندی خوب اقتصادی هم دارند و می توانند مراکز رشد خصوصی داشته باشند، وارد این حوزه شوند و شرکت های کوچک تر را زیر چتر خود مورد حمایت قرار دهند.

در حال تعریف روابط خوبی با شرکت های اروپایی هستیم

وی همچنین به بحث بین المللی کردن نیز اشاره نمود و گفت: به وسیله حضور در نشست های بین المللی و سفرهای نماینده های دولت های مختلف به ایران، در پی این هستیم که شرکت های دانش بنیان خارجی را به داخلی ها وصل کنیم که البته هم اکنون تعداد محدودی از شرکت ها وصل شده اند؛ اما باید این میزان افزایش یابد.

وطن پور توضیح داد: روابط خوبی را با کشورهای کره جنوبی، مالزی، لهستان و آلمان در حوزه فناوری داریم، همچنین در حال تعریف روابط خوبی با کشورهای اروپایی هستیم که اگر تحقق یابد، می توانیم شرکت های دانش بنیان خود را به شرکت های اروپایی و امریکایی وصل کنیم.

مدیرکل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: استقبال از طرف کشورهای خارجی زیاد است؛ زیرا دانش و توانمندی داخلی ما فوق العاده است که اگر برای این نوع فعالیت ها مقداری فضای مناسب داشته باشیم، قطعا استقبال ها بیشتر می گردد.

وی اظهار کرد: سال پیش نشست های فناوری متعددی با نمایندگان کشورهای خارجی همچون انگلیس، کره جنوبی، مالزی، اندونزی و کوبا داشتیم و بالغ بر 20 تفاهم نامه در حوزه فناوری منعقد کردیم.

وطن پور توضیح داد: در تفاهم نامه هایی که وزارت بهداشت با کشورهای مختلف دارد، پیوست فناروی را نیز اضافه نموده ایم؛ به همین دلیل نشست های متعددی را در ایران با شرکت های خارجی داشتیم که اخیرا نیز با حدود 150 نفر از شرکت های مختلف ایتالیا نشست و مذاکره برگزار کردیم.

مدیرکل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: در سال های آینده در صورت گشایش بیش از پیش فضا می توانیم روابط شرکت های دانش بنیان خود را با شرکت های دانش بنیان خارجی بیشتر کنیم.

0nlysms.ir: تنها پیامک | مجله موفقیت، پزشکی، خانواده، تکنولوژی، گردشگری، استارتاپ

thailandnet65.ir: سفر به تایلند | تور تایلند ارزان، تور لحظه آخری، تور نوروز بهار، تابستان، پاییز، زمستان

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 27 آبان 1400 بروزرسانی: 27 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 18580

به "40 شرکت دانش بنیان سلامت، صادرات دارند، بخش خصوصی برای تاسیس مراکز رشد تقویت می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "40 شرکت دانش بنیان سلامت، صادرات دارند، بخش خصوصی برای تاسیس مراکز رشد تقویت می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید