آشنایی با خواص پتاسیم

به گزارش بلاگ پو، پتاسیم ماده مغذی کلیدی است که برای حفظ الکترولیت و تعادل مایع در بدن استفاده می گردد. این سومین ماده معدنی موجود و ضروری برای عملکرد بی نظیر ارگان های متعدد، از جمله مغز، قلب، بافت عضلانی و قلب است. پتاسیم بعلاوه نقش مهمی در حفظ آب بدن دارد و در کنار سدیم برای حفظ عملکرد سلولی بدن مهم است.

آشنایی با خواص پتاسیم

پتاسیم چیست و چرا به آن احتیاج داریم؟

پتاسیم یکی از هفت ماده معدنی ضروری است. سایر مواد معدنی ضروری شامل کلسیم، مهمیم، فسفر، سدیم، کلرید و سولفور است.

ما حداقل به 100 میلی گرم از پتاسیم برای حمایت و پشتیبانی از فرآیند های کلیدی بدن در روز احتیاج داریم.

مصرف کافی پتاسیم با کاهش 20 درصدی از مرگ و میرهای ناشی از علل مختلف، کاهش خطر ابتلا به سکته، کاهش فشار خون، محافظت در برابر از دست دادن توده عضلانی، کاهش تشکیل سنگ کلیه مرتبط است.

عملکرد اصلی و ابتدایی پتاسیم در بدن شامل تنظیم تعادل مایعات و کنترل فعالیت الکتریکی قلب و سایر عضلات است.

همانطور که می دانید پتاسیم یک الکترولیت است که با اثرات سدیم در بدن مقابله می کند و به حفظ و نگهداری فشار خون در حد سالم یاری می نماید.

این ماده بعلاوه برای حفظ تعادل اسید و باز در بدن ضروری است.

میزان مصرف مجاز و توصیه شده پتاسیم

میزان مصرف مجاز و کافی برای پتاسیم در حدود 4700 میلی گرم در روز برای بزرگسالان است. بیشتر بزرگسالان کمتر از این میزان را مصرف می نمایند.

بر اساس مطالعات اجرا شده در موسسه ملی سلامت و تغذیه، میانه مصرف پتاسیم برای آمریکایی ها 2640 میلی گرم در روز می باشد که از سال 1990 بدون تغییر به جای مانده است.

این موسسه بعلاوه اعلام کرده است که کمتر از 2 درصد از افراد روزانه 4700 میلی گرم پتاسیم مصرف می نمایند. سازمان بهداشت دنیای، مصرف 3510 میلی گرم در روز را توصیه می کند و معتقد است که بیشتر جمعیت دنیا این میزان را به درستی دریافت نمی نمایند.

مکمل های پتاسیم در داروخانه ها موجود است اما بهتر است مواد معدنی و ویتامین های مورد احتیاج برای بدن به وسیله غذا تامین گردد.

مطالعات و تحقیقات تایید کرده است که جدا کردن ماده معدنی خاص در مکمل ها و مصرف آن به تنهایی نمی تواند سلامت بدن را به خوبی تامین کند.

در خصوص غذاها هم همان گونه است. رژیم غذایی برای بدن مفید خواهد بود که همه مواد معدنی و ویتامین های مورد احتیاج بدن را تامین نماید.

ابتدا تمرکز خود را بر روی استفاده از مواد معدنی موجود در غذاها قرار دهید و سپس در صورت تامین نشدن میزان مجاز، به سراغ مکمل ها بروید.

خواص احتمالی پتاسیم برای سلامتی

فشار خون وسلامت قلبی -عروقی
مصرف پایین پتاسیم با پرفشاری خون و بیماری های قلبی -عروقی مرتبط است. بیشتر افراد می دانند که مصرف اندک سدیم برای کاهش فشار خون ضروری است اما از این نکته مطلع نیستند که مصرف کافی پتاسیم هم برای ایجاد تعادل سدیم در بدن و کاهش فشار خون الزامی است.

افزایش مصرف پتاسیم به همراه کاهش دریافت سدیم برای تغییر در فشار خون فرد و پیشگیری از بیماری های قلبی - عروقی ضروری است.

در یک مطالعه اجرا شده افرادی که حدود4069 میلی گرم پتاسیم در روز مصرف کرده اند 49 درصد کمتر از سایر افراد به بیماری های قلبی مبتلا شده اند.

حفظ و نگهداری عضلات و استخوان ها
غذاهای غنی از پتاسیم می تواند محیط قلیایی در بدن ایجاد کند. اسیدوز متابولیک بر اثر مصرف مواد غذایی غنی از اسید همانند گوشت، لبنیات و غلات تصفیه شده تحریک می گردد و همین امر موجب از دست رفتن توده استخوان ها و عضلات در بدن خواهد شد.

مطالعات اجرا شده نشان می دهد افرادی که به طور میانه 5266 میلی گرم پتاسیم در روز مصرف کرده اند عضلات بیشتری را حفظ کرده اند.

غذاهای غنی از پتاسیم

پتاسیم در غذاهای سبوس دار و تصفیه نشده یافت می گردد. بعضی از منابع عالی پتاسیم شامل سبزیجاتی با برگ سبز،آووکادو، سیب زمینی، موز و حبوبات است.

تصفیه مواد غذایی به شدت از میزان پتاسیم موجود در آن می کاهد. بنابراین رژیم غذایی حاوی مواد تصفیه شده پتاسیم بسیار اندکی خواهد داشت.

بعلاوه بیشتر غذاهای فرآوری شده حاوی میزان بالایی از سدیم است و زمانی که مصرف سدیم بالا رود، مصرف بیشتری پتاسیم برای حفظ تعادل آن در بدن احتیاج خواهد بود. سعی کنید روزانه از سیزجات و میوه ها در وعده غذایی خود بهره ببرید.

مواد غذایی حاوی پتاسیم شامل موارد زیر است:

سیب زمینی پخته بزرگ: 845 میلی گرم

سیب زمینی شیرین پخته:694 میلی گرم

نصف یک آووکادوی میانه: 602 میلی گرم

طالبی، یک پیمانه: 417 میلی گرم

قارچ

چغندر

لوبیای سفید

گوجه فرنگی

سویا

کدو

موز

اسفناج پخته شده

ماست کم چرب

گلابی

انبه

پرتغال

پسته

کشمش

خطرات احتمالی مصرف پتاسیم

در افرادی که کلیه سالمی دارند، مصرف میزان زیاد پتاسیم به وسیله ادرار از بدن دفع می گردد و هیچ عارضه ای نخواهد داشت.

در این افراد تنها چند مورد گزارش مسمومیت با پتاسیم گزارش شده است. هیچ مسمومیت پتاسیمی در خصوص مصرف غذاها گزارش نشده است.

مصرف میزان زیاد پتاسیم برای افرادی که مبتلا به بیماری کلیوی هستند می تواند مضر باشد. بعضی از مکمل های ورزشی حاوی میزان بالایی از پتاسیم هستند.

اگر کلیه شما هم قادر به دفع میزان اضافی پتاسیم نیست، ممکن است به خاطر اثرات آن بر روی قلب کشنده باشد.

رژیم غذایی کلی و الگوی سالم غذا خوردن در پشگیری از بیماری ها و داشتن سلامت کلی بدن مهم است.

بهتر است بر روی مواد غذایی غنی از ویتامین و مواد معدنی مفید تمرکز کنید.

منبع: سایت مجله سلامت

0nlysms.ir: تنها پیامک | مجله موفقیت، پزشکی، خانواده، تکنولوژی، گردشگری، استارتاپ

thailandnet65.ir: سفر به تایلند | تور تایلند ارزان، تور لحظه آخری، تور نوروز بهار، تابستان، پاییز، زمستان

منبع: راسخون
انتشار: 27 آبان 1400 بروزرسانی: 27 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 56466

به "آشنایی با خواص پتاسیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با خواص پتاسیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید