اتحاد کانادا و اروپا علیه ترامپ
به گزارش بلاگ پو، گروه وکالت آمریکایی ها برای رفاه که توسط میلیاردر چارلز کخ بنیان نهاده شده، به دولت ترامپ هشدار داده است روش های خصمانه علیه بدنه استیناف می تواند انحلال سازمان تجارت جهانی را در پی داشته باشد.
از سفر با تور کانادا ارزان قیمت لذت ببرید.
کانادا و اتحادیه اروپا برای ایجاد کانال جایگزین به منظور حل اختلافات تجاری جهان توافق کردند، مجرایی که بن بست بین المللی دولت ترامپ پیرامون مشخص قضات بدنه استیناف سازمان تجارت جهانی را دور خواهد زد. در این رابطه کانادا نخستین کشوری است که از کوشش های اتحادیه اروپا برای احیای بدنه استیناف سازمان تجارت جهانی حمایت می نماید، بدنه ای که با توجه به ممانعت آمریکا از انتخاب قضات و به حد نصاب نرسیدن اعضای آن به نظر می رسد تا دسامبر امسال منحل خواهد شد. در حال حاضر این بدنه عالی ترین دادگاه تجارت جهانی محسوب می گردد.
به گزارش فایننشال پست دولت آمریکا از زمان روی کار آمدن ترامپ با ممانعت از انتصاب قضات بدنه استیناف توانایی های سازمان تجارت جهانی را برای حل اختلافات تجاری 164 عضو این سازمان فلج نموده و اصلی ترین نهاد داوری اختلافات تجاری جهان با تهدیداتی روبرو است.
براساس اخبار توافق کانادا و اتحادیه اروپا، طرح اروپایی ها برای ایجاد فرآیند داوری جایگزین منجر به تداوم اصول و ویژگی های اصلی بدنه استیناف سازمان خواهد شد. به عقیده صاحب نظران تا زمانی که دولت آمریکا بن بست قضاوت سازمان تجارت جهانی را حل نماید، این طرح می تواند به عنوان راه جایگزین موقت باشد.
سیسیلیا مالم استروم، کمیسر تجاری اتحادیه اروپا در این رابطه می گوید هیات استیناف احتمالا تا ماه دسامبر حداقل به طور موقت منحل خواهد شد، امری که سرگردانی بازیگران تجاری را در پی دارد.
این مقام تجاری اروپا اظهار می نماید: اگر شما قانونی نداشته باشید، هرکس هر طور که بخواهد عمل می نماید. این وضعیتی بسیار بد خواهد بود، به ویژه برای کشور های کوچک و در حال توسعه. در حالی که اختلافات تجاری ناچیزی میان اتحادیه اروپا و کانادا وجود دارد، فراتر از چارچوب قانونی این توافق می تواند حمایت سیاسی را به همراه داشته باشد که سایر کشور ها نیز می توانند به آن ملحق شوند.
هدف اصلی این توافق احیای توانایی بدنه استیناف سازمان تجارت جهانی برای حل اختلافات تجاری اعضا است، بدنه ای که در این زمینه حرف آخر را می زند، قوانین سازمان را اصلاح می نماید و تصمیماتش بر بزرگ ترین شرکت های جهان و میلیارد ها دلار جریان تجارت اثر می گذارد. گروه های کسب وکار آمریکایی نیز اظهاراتی در این خصوص دارند.
گروه وکالت آمریکایی ها برای رفاه که توسط میلیاردر چارلز کخ بنیان نهاده شده، به دولت ترامپ هشدار داده است روش های خصمانه علیه بدنه استیناف می تواند انحلال سازمان تجارت جهانی را در پی داشته باشد.
به گفته این میلیاردر آمریکایی، چنین اتفاقی نه تنها ریسک های گسترده ای را متوجه اقتصاد جهانی می سازد؛ بلکه مخاطراتی برای اقتصاد ایالات متحده به همراه دارد. در این رابطه سازمان تجارت جهانی مستقر در ژنو به اعضای خود اعلام نموده است حق دارند به دنبال راه های جایگزین برای حل اختلافات تجاری باشند.
کیت رُکوِل، سخنگوی این سازمان در مصاحبه ای که هفته گذشته با رویترز داشت، گفت: آن ها (اعضا) تا آنجا که توان دارند کوشش می نمایند عملکرد بدنه استیناف سازمان را بازگردانند. در رابطه با طرح توافق شده، مقامات اروپایی نمی گویند این راه چاره اصلی برای بدنه قضاوت سازمان تجارت جهانی است، بلکه تا زمان روبه راه شدن اوضاع می تواند گزینه ای موقت برای خروج از بن بست باشد.
در این رابطه روز آدینه رئیس جمهوری آمریکا بار دیگر نقدها تندی را روانه سازمان تجارت جهانی کرد. دونالد ترامپ از مقامات این سازمان خواست تا درخصوص قوانینی که پیرامون وضعیت کشور های درحال توسعه وجود دارد تجدیدنظر نمایند، قوانینی که طبق آن کشور هایی نظیر چین، ترکیه و هند مشمول معافیت هایی از مقررات تجارت جهانی می شوند. بر این اساس دونالد ترامپ در حکمی به نماینده تجاری آمریکا اختیار داده است علیه هر کشوری که قصد سوءاستفاده از خلأ های قانونی سازمان تجارت جهانی را داشته باشد، اقدامات تنبیهی اتخاذ کند.
دونالد ترامپ در سخنان روز آدینه خود اظهار کرد بعضی کشور ها دیگر درحال توسعه نیستند و در سال های اخیر خود را به عنوان قدرت جهانی معرفی نموده اند. هرچند در فهرست این گروه از کشور ها او اشاره ای به هند نداشت، اما در حکمی که به نماینده تجاری آمریکا اعطا نموده هند یکی از کشور هایی است که بر مبنای قوانین سازمان تجارت جهانی از روابط تجاری با ایالات متحده منتفع می گردد.
به گفته ترامپ حکمی که به نماینده تجاری آمریکا داده است طی 90 روز لازم الاجرا خواهد بود. در این رابطه سازمان نماینده تجاری آمریکا فهرستی از کشور های درحال توسعه که به اعتقادش با استفاده از قوانین سازمان تجارت جهانی از رابطه با آمریکا منتفع می شوند را منتشر خواهد نمود.
به عقیده کارشناسان، بیش از دوسوم از اعضای سازمان تجارت جهانی با معرفی کردن خود به عنوان اقتصاد درحال توسعه، از قوانین ویژه این سازمان منتفع و به تعهدات ضعیف تری متعهد می شوند. ترامپ، اما می گوید هرچند برای بعضی از اعضا عنوان در حال توسعه درست است، اما شرایط فعلی بسیاری از این کشور ها از این گفته حمایت نمی نماید.
رئیس جمهوری آمریکا در این رابطه می گوید: برای مثال، 7 کشور از 10 اقتصاد ثروتمند جهان براساس معیار تولیدناخالص داخی سرانه اندازه گیری شده با برابری قدرت خرید (شامل برونئی، هنگ کنگ، کویت، ماکائو، قطر، سنگاپور و امارات)، ادعای اقتصاد درحال توسعه بودن را دارند. مکزیک، کره جنوبی و ترکیه نیز از اعضای سازمان همکاری و توسعه مالی چنین ادعایی دارند. زمانی که اقتصاد های ثروتمند مدعی می شوند درحال توسعه هستند، نه تن ها به کشور های توسعه یافته صدمه می زنند؛ بلکه در حق اقتصاد هایی که واقعا احتیاج به چنین امتیازاتی دارند اجحاف می نمایند.
البته تهدیدات روز آدینه ترامپ به سازمان تجارت جهانی ختم نشد. رئیس جمهوری آمریکا در هشداری به فرانسوی ها اظهار داشت در صورت به اجرا درآوردن قانون مالیات های دیجیتال که اثرات قابل توجهی برای غول های تکنولوژی ایالات متحده نظیر فیس بوک و آمازون به همراه دارد، باید منتظر پیغامد های مالی سخت باشند. او در پیغام توییتری روز آدینه خود نوشت: فرانسه به تازگی مالیات های دیجیتالی را بر شرکت های بزرگ تکنولوژی آمریکا به تصویب رسانده است.
ما اقدامات تلافی جویانه قابل توجهی علیه بی خردی های رئیس جمهور امانوئل مکرون اعمال خواهیم کرد. تهدیدات رئیس جمهور آمریکا پس ازآن صورت می گیرد که امانوئل مکرون، همتای فرانسوی او، طرح جدیدی را مبنی بر دریافت مالیات های دیجیتال از شرکت های تکنولوژیکی به امضا رساند.
براساس این طرح شرکت های تکنولوژی که درآمد سالانه بیش از 750 میلیون یورو (835 میلیون دلار) دارند، باید برای فروش محصولات دیجیتالی خود مالیات 3 درصدی بپردازند. شرکت هایی که غول های تکنولوژی آمریکا نیز شامل آن ها خواهند بود.
در این رابطه دونالد ترامپ، اما اشاره ای ننموده که اقدامات تلافی جویانه دولت او به چه شکل خواهد بود. اندکی پس از توییت ترامپ، کاخ سفید در بیانیه ای اظهار داشت مالیات های دولت فرانسه منجر به بروز ناامیدی های شدید خواهد شد. روز آدینه آمار های رشد مالی آمریکا نیز منتشر شد، آمار هایی که هر چند حاوی جنبه های مثبت و منفی است، اما جنبه های منفی آن غالب است.
به گزارش بلومبرگ آمار های رشد مالی آمریکا حکایت از آن دارد در صورتی که دونالد ترامپ به دنبال بهبود شرایط است - چه در اقتصاد آمریکا و چه برای پیروزی مجدد در انتخابات ریاست جمهوری - باید به جنگ تجاری با چین انتها دهد.
براساس آمار های روز آدینه، رشد مالی آمریکا در حال کند شدن است و به سطحی پایین تر از فصل دوم 2015 رسیده است. در صورتی که روند نزولی رشد مالی آمریکا ادامه داشته باشد، اقتصاد این کشور در روز انتخابات 2020 می تواند رشدی پایین تر از سطح سال 2015 را داشته باشد.
منبع: فرادید