با رژیم غذایی مدیترانیه ای از آلزایمر جلوگیری کنیم
به گزارش بلاگ پو، تهران (پانا) - محققان آلمانی در مطالعه اخیرشان به آنالیز این موضوع که آیا دنبال کردن رژیم غذایی مدیترانیه ای به پیشگیری از آلزایمر یاری می نماید یا خیر پرداختند و نتایج جالبی به دست آوردند.

به گزارش ایسنا و به نقل از تی ان، در بیماری آلزایمر، سلول های عصبی مغز می میرند. رسوبات پروتئینی خاصی در مغز افراد مبتلا به این بیماری تا حد زیادی مسئول مرگ این سلول های عصبی است. این پروتئین ها بتا آمیلوئید نام دارند.
علل این رسوبات هنوز معین نیست. علاوه بر این یک آتروفی پیش رونده سریع یعنی کاهش حجم مغز در افراد مبتلا به این بیماری مشاهده می گردد. علائم آلزایمر مانند از دست دادن حافظه، سردرگمی، هیجان عصبی و رفتار چالش برانگیز از عواقب این بیماری است.
اخیرا دانشمندان مرکز بیماری های عصبی آلمان دریافتند که یک الگوی غذایی منظم مانند رژیم غذایی مدیترانه ای که طی آن افراد می بایست بیشتر از سبزیجات، حبوبات، میوه ها، غلات، ماهی و اسیدهای چرب اشباع نشده مانند روغن زیتون استفاده نمایند، ممکن است در برابر رسوبات پروتئینی در مغز و آتروفی مغز محافظت کند. در این رژیم مصرف کم لبنیات، گوشت قرمز و اسیدهای چرب اشباع شده توصیه شده است.
طی این مطالعه محققان آلمانی 512 نفر با میانگین سنی حدود هفتاد سال را مورد آنالیز قرار دادند. 169 نفر از آنها از نظر شناختی سالم بودند، در حالی که 343 نفر آنها به دلیل اختلال حافظه ذهنی، اختلال شناختی خفیف که پیش ماده زوال عقل است یا رابطه درجه یک با بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر، در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر بودند.
پروفسور مایکل واگنر(Michael Wagner) گفت: افراد در نیمه دوم زندگی خود یک عادات غذایی ثابتی دارند. ما در این مطالعه تجزیه و تحلیل کردیم که آیا شرکت نمایندگان در این مطالعه به طور منظم رژیم غذایی مدیترانه ای را دنبال می نمایند یا خیر و آیا ممکن است این رژیم بر سلامتی مغز تأثیر بگذارد یا خیر. شرکت نمایندگان ابتدا پرسشنامه ای را پر کردند و در آن معین کردند چه مقدار از 148 غذای مختلفی که آنها ذکر نموده بودند را در ماه های گذشته مصرف نموده اند. کسانی که مرتباً غذاهای سالم معمولی مصرف نموده و رژیم غذایی مدیترانه ای(مانند ماهی ، سبزیجات و میوه) را دنبال می کردند و فقط گاهی غذاهایی مانند گوشت قرمز مصرف می کردند در مقیاس با دیگر افراد نمره بالایی کسب کردند.
دانشمندان سپس آتروفی مغز را آنالیز کردند. آنها حتی مغز افراد را با استفاده از اسکن ام آر آی برای معین حجم مغز مورد آنالیز قرار دادند. علاوه بر این، همه افراد تحت آزمایش های عصبی روانشناختی مختلفی نهاده شدند که در آنها توانایی های شناختی مانند عملنمودهای حافظه مورد آنالیز نهاده شد. تیم تحقیقاتی همچنین سطوح نشانگرهای زیستی را برای آنالیز پروتئین های آمیلوئید بتا و پروتئین تاو در مایع مغزی نخاعی 226 نفر آنالیز کردند.
محققان دریافتند افرادی که از رژیم غذایی ناسالم پیروی می نمایند، نسبت به افرادی که به طور منظم از رژیم غذایی مدیترانه ای استفاده می نمایند، دارای سطح پاتولوژیک بالاتری از این نشانگرهای زیستی در مایع مغزی نخاعی هستند. در آزمایشات حافظه نیز شرکت نمایندگانی که به رژیم غذایی مدیترانه ای پایبند نبودند نسبت به افرادی که به طور منظم ماهی و سبزیجات مصرف می نمایند، عملکرد بدی داشتند.
منبع: خبرگزاری پاناbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا
asiaro.ir: سفر به آسیا و کشورهای شرق آسیا، آسیای مرکزی و خاورمیانه
thailandro.ir: سفر به تایلند با همه خوشی ها و تفریحات هیجان انگیز