تندیس ملک المتکلمین گم شد ، بودجه خانه مدرس صرف خانه نصیرالملک شد ، سرنوشت خانه مشیرالدوله و شیخ فضل الله نوری

به گزارش بلاگ پو، عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به سالروز مشروطه 14 مرداد گفت: با توجه به اینکه جنبش مشروطه از تهران آغاز شد و در تهران هم به بار نشست این نکته مهم است که چرا میراث مشروطه در تهران فراموش شده است؟

تندیس ملک المتکلمین گم شد ، بودجه خانه مدرس صرف خانه نصیرالملک شد ، سرنوشت خانه مشیرالدوله و شیخ فضل الله نوری

خبرنگاران: الهام فخاری روز یکشنبه در یکصد و پنجاه و نهمین جلسه شورا با اشاره به 17 مرداد روز خبرنگار و 14 مرداد سالروز صدور فرمان مشروطه گفت: در پی تذکر درباره وضعیت آرامگاه شهدای مشروطه در سال گذشته، بدینوسیله از پیگیری و تلاش مدیران شهری به ویژه شهردار تهران، شهرداری منطقه 11 و سازمان زیباسازی طی دو سال گذشته در راستای تملک، ساماندهی، طراحی و بازسازی این محوطه تشکر می کنم.

وی گفت: اقدام شهرداری تهران در راستا بازشناسی سرمایه های تاریخی و ارج نهادن به تلاش مشروطه خواهان به ویژه روزنامه نگاران و اصحاب علم به مثابه فعالان اجتماعی از طیف های گوناگون ارزنده است و از شهرداری تهران و سازمان های مرتبط سپاسگزارم.

آرامگاه شهدای مشروطه، در مجاورت بیمارستان لقمان و آرامگاه چند تن از مشروطه خواهان خطیب و روزنامه نگار است و در سال 1385 به ثبت آثار ملی رسیده است.

احمد مسجدجامعی هم در همین رابطه گفت: بسیاری از شهروندان از ما می پرسند همه جا خانه مشروطه دارد جز تهران. البته همه جا کمی اغراق آمیز است اما در دولت اصلاحات که صدمین سال مشروطه گرامی داشته شد، مثلا در تبریز و اصفهان خانه مشروطه برپا شد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: همان سال هم ما اعتباری دربودجه های رسمی در نظر گرفتیم که خانه مدرس تملک و بازسازی شود که نمی دانم چرا صرف خانه نصیرالملک شد که در همان کوچه واقع شده است.

وی ضمن بیان این موضوع که شورای سوم مصوبه ای با عنوان تملک خانه بهبهانی داشت گفت: این خانه هم تملک نشد و الان هم قسمتی از آن تبدیل به پاساژ شده و قسمتی از آن باقی مانده است. خانه بهبهانی هم خیلی مهم است. از رهبران روحانی مشروطه خواه بود و خود بهبهانی هم توسط مشروطه خواهان تندرو ترور شد. شاید اولین ترور مهم بعد از انقلاب مشروطه بود که انجام شد.

وی با بیان این مطلب که در شورای چهارم هم مجددا بحثی درباره تملک منزل مرحوم مدرس مطرح شد بیان نمود: خوشبختانه این بار بخش خصوصی کار را به عهده گرفت و آن را به پایان رساند. مصوبه بعدی منزل مرحوم شیخ فضل الله نوری بود که در همین کوچه کنار شهرداری است و هنوز تملک نشده است.

مسجدجامعی در ادامه با اشاره به این که اگر قرار باشد در بین فضاهای موجود جایی را پیش بینی کنیم با توجه به اولویتی که در طرح احیای لاله زار هست آنجا خانه مشیرالدوله است یادآور شد: این بنا یک خانه بزرگ و 1800 متر است که در اختیار نهادهاست و امکان تهاتر وجود دارد. در این خانه سند اول مشروطه نوشته شده است. یعنی قانون اساسی مشروطه. خاندان پیرنیا به لحاظ علمی، هنری و در جهات مختلف خاندان مهم و بزرگی هستند. پیشنهاد این است که نسبت به این قضیه کاری انجام شود.

ماهیت تاریخی را فدای زیباسازی نکنیم

عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه گفت: آن چیزی را که همکارانم تشکر کردند من هم جمعه بازدید داشتم و خواهش من این است که ماهیت تاریخی را فدای مثلا زیباسازی نکنیم چون این ها سند است. یعنی این سنگ ها باید عینا تکرار شود.

وی تاکید کرد: من با گروهی از عکاسان و خبرنگاران پیشترها بازدید کردیم و آنها عکسبرداری کردند آن فضاها باید حفظ شود و چنین نباشد که گفته شود در تاریخ دست بردیم. البته خوشبختانه مهندس ناظرش کارشناس خوبی هست و مطالب را با ایشان در میان گذاشتیم ولی روی این مساله تاکید دارم.

تندیس ملک المتکلمین نباید فراموش شود

مسجدجامعی در ادامه به میدان حسن آباد پرداخت و گفت: ظاهرا مرمت این میدان در دست اقدام است. این میدان به نام و با تندیسی از ملک المتکلمین بوده و کاری است از استاد صدیقی. بعدها در اواخر پهلوی دوم تندیس منتقل شده به پارک شهر و بعدها در پارک شهر گم شده است. این نکته از موضوعات مهمی است که لازم است دستور دهید کاری درباره آن انجام شود.

لازم است پل کن مرمت و احیا شود

وی در خاتمه با اشاره به اینکه در کن یک پل ثبت شده تاریخی هست و آن هم پل کن است گفت: خود من و همکارانم خیلی تلاش کردیم تا این پل ثبت شود در سیل اخیر این پل آسیب دیده و از 4 لایه آجری آن دو لایه به کلی ویران شده. پل بسیار زیبایی هم هست. لازم است که شهرداری به آن بپردازد و آن را مرمت و احیا کند. مردم کن چنین تقاضایی داشته و نامه ای هم نوشته اند. تقاضا دارم به این درخواست مردمی هم اولویت داده شود.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

pariha.com: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.

dorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله سرگرمی و گردشگری

منبع: چمدان
انتشار: 9 مهر 1400 بروزرسانی: 9 مهر 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 9834

به "تندیس ملک المتکلمین گم شد ، بودجه خانه مدرس صرف خانه نصیرالملک شد ، سرنوشت خانه مشیرالدوله و شیخ فضل الله نوری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تندیس ملک المتکلمین گم شد ، بودجه خانه مدرس صرف خانه نصیرالملک شد ، سرنوشت خانه مشیرالدوله و شیخ فضل الله نوری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید