توصیه هایی برای مقابله با شکم نفخ کرده

به گزارش بلاگ پو، مسائل گوارشی، استرس، تغذیه نامناسب و غیره جزو عواملی هستند که باعث داشتن شکمی نفخ کرده و متورم می شوند. این مسئله آزاردهنده علاوه برای ایجاد ناراحتی برای فرد باعث می شود ظاهر وی هم چاق به نظر برسد.

توصیه هایی برای مقابله با شکم نفخ کرده

به گزارش خبرنگاران، خوشبختانه روش های ساده ای برای کاهش این احساس ناخوش آیند و مقابله با ورم ایجاد شده وجود دارد. با ما همراه باشید تا با این روش های ساده بیشتر آشنا شوید.

از این مواد غذایی بپرهیزید

اگر از نفخ، گاز معده و شکم ورم کرده رنج می برید ضروری است که از مصرف مواد غذایی سرشار از چربی، فیبرهای تحریک کننده، قند و به ویژه لاکتوز بپرهیزید. این مواد غذایی با ایجاد گاز، سوزش معده و یا به تأخیر انداختن ترشح اسید معده باعث تحریک مخاط روده می شوند.

توصیه می کنیم تا حد امکان از مصرف شیر پرچرب، پنیرهای پرچرب، گوشت قرمز و ماهی های دودی، سوسیس و کالباس، تخم مرغ سفت و یا نیمرو شده با روغن زیاد، شیرینیجات کره ای، نان های تهیه شده از غلات کامل، گندم سیاه، حبوبات، فلفل دلمه ای، کلم ها، اسفناج، سیر، پیاز، ادویه های تند، میوه های خام یا ترش، میوه های خشک، سس های چرب یا سرخ کردنی ها بپرهیزید.

این مواد غذایی را در الویت قرار دهید

محصولات لبنی نیم چرب یا بدون چربی، گوشت های کم چرب مانند مرغ و بوقلمون، ماهی های سفید، تخم مرغ عسلی، غلات از نوع بلغور، کینوا، سبزیجاتی مانند هویج، کدو، چغندر، لوبیا سبز، مارچوبه، میوه های پخته (کمپوت) یا خیلی رسیده و بدون پوست، ادویه هایی مانند زیره، گشهم، دارچین یا رزماری را در الویت بگذارید.

حواستان باشد که از مصرف زیاد سوربیتول که در آلو خشک وجود دارد و به نام شیرین کننده در به نام مثال آدامس ها استفاده می شود هم بپرهیزید. میزان زیاد این ترکیب مانند ملینی قوی عمل می کند که باعث نفخ و گاز می شود.

سر ساعات مشخصی غذا بخورید

اگر بعد از خوردن غذا دچار نفخ و ورم شکم می شوید با چند عادت ساده بر سر سفره آغاز کنید:

* هر روز غذایتان را سر ساعت مشخصی میل کنید.

* غذایتان را با دقت و آرامش به خوبی بجویید. عمل وقت گذاشتن برای غذا خوردن و خوب جویدن یعنی حدود حداقل 20 دقیقه به هضم خوب غذا و همچنین بهبود گوارش کمک می کند.

* برای جلوگیری از فشار زیاد روی معده و لذت بردن از غذا بهتر است صاف بنشینید. خمیده نشستن و تند غذا خوردن باعث تشدید مشکلتان خواهد شد.

بین غذا آب نخورید

شاید لازم باشد که روی این مسئله هر روز تأکید کنیم تا تبدیل به عادت شود. آب خوردن در طول روز آن هم به میزان یک و نیم تا دو لیتر برای ارتقای سلامتی لازم و ضروری است. اما ضروری است که این آب در فواصل روز مصرف شود نه در بین غذا. توصیه می کنیم در حین خوردن غذا آب ننوشید. این عادت در کار گوارش و هضم غذا اختلال ایجاد می کند.

بعد از غذا قدمی بزنید

اگر نمی خواهید بعد از غذا خوردن یک شکم نفخ کرده و متورم روی دستتان بماند لم دادن روی مبل را فراموش کرده و چند قدم راه بروید.

مهمان کاناپه یا متکا بودن باعث تشدید نفخ می شود. زمانی که شکم عضلانی نباشد نمی تواند به درستی کار روده ها را کنترل و حمایت کند.

ورزش منظم باعث کاهش مسائل گوارشی می شود. ورزش های ایستاده باعث بهبود عبور گاز از روده می شود. توصیه می کنیم روزانه یک ورزش سبک مانند پیاده روی، دوی نرم، شنا، دوچرخه سواری و غیره داشته باشید.

بعد از صرف غذا از جایتان بلند شوید و قدم بزنید. اگر این کار را در پارک نزدیک منزلتان انجام دهید خدمت زیادی به سلامتی تان کرده اید.

حساسیتتان نسبت به مواد غذایی را بسنجید

اگر مراقب خورد و خوراکتان هستید، به میزان کافی آب می خورید و بهداشت زندگی را رعایت می کنید اما با این حال شکم ورم کرده دارید و از نفخ رنج می برید شاید پای مشکل دیگری در میان است.

در این صورت بهتر است تست های لازم برای سنجش میزان حساسیتتان به مواد غذایی را انجام دهید. توجه داشته باشید که عدم تحمل لاکتوز (قند طبیعی شیر) و گلوتن (پروتئین موجود در گندم، جو و غیره) باعث ایجاد مسائل جدی در دستگاه گوارش می شوند.

در این صورت بهتر است حتماً به پزشک مراجعه کنید. به خاطر اینکه امکان دارد شکم متورم و نفخ کرده و مسائل گوارشی تان ناشی از علائم سندرم روده تحریک پذیر باشد.

پزشک عمومی، متخصص تغذیه یا متخصص گوارش می تواند به شما کمک کند. در این صورت ضروری است که به مدت چند روز رژیم خاصی دنبال کنید تا روده ها به حالت استراحت در بیایند.

اگر با قطع مصرف مواد غذایی حاوی ترکیبات اشاره شده اوضاعتان بهتر شود یعنی اینکه به این مواد غذایی حساسیت دارید و باید به فکر جایگزین های آن ها باشید.

استرس را از خود دور کنید

متأسفانه بیشتر ناراحتی های روزمره همه ما ناشی از استرس ها و فشارهای روحی است. استرس و اضطراب های روزمره یکی از عوامل مهم ابتلا به نفخ است.

باید بدانید که میلیون ها نورون (سلول عصبی) داخل شکم ما وجود دارد و تمام احساسات ما روی سیستم گوارشمان تأثیر دارد.

برای کنترل احساسات منفی و استرس بهتر است از ورزش هایی مانند یوگا، مدیتیشن و ماساژ استفاده کنید. سعی کنید همیشه غذایتان را در محیطی آرام و با آرامش میل کنید.

اگر نمی خواهید بعد از غذا خوردن یک شکم نفخ کرده و متورم روی دستتان بماند لم دادن روی مبل را فراموش کرده و چند قدم راه بروید.

مهمان کاناپه یا متکا بودن باعث تشدید نفخ می شود. زمانی که شکم عضلانی نباشد نمی تواند به درستی کار روده ها را کنترل و حمایت کند

شاید روده بزرگتان بزرگ تر از میزان معمول است

میزان روده بزرگ در انسان ها فرق دارد. برخی از افراد روده بلندتری از میزان طبیعی دارند. در این افراد احساس نفخ بیشتری از دیگران است.

به طور طبیعی ترکیبات زائد و مدفوع مدت زمان طولانی تری در روده های بلندتر از حد طبیعی باقی می ماند و این مسئله باعث می شود این افراد بیشتر احساس نفخ و ورم شکم داشته باشند.

در نتیجه ضروری است که این افراد مواد غذایی مناسبی مصرف کنند که باعث دفع راحت و سریع تر می شود و همچنین به طور مرتب آب بنوشند تا به دفع مدفوع کمک کند.

این مواد غذایی حاوی میوه و سبزیجات است. میوه های خشکی مانند آلو خشک به شما برای دفع راحت تر و سریع تر کمک زیادی می کنند.

منبع: تبیان

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

cruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 27 آبان 1400 بروزرسانی: 27 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 50748

به "توصیه هایی برای مقابله با شکم نفخ کرده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "توصیه هایی برای مقابله با شکم نفخ کرده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید